Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Får dere angst etter lite søvn?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Får dere angst etter lite søvn?

jan 21 2021 - 21:21
Heisann. Jeg ble frisk fra en 3 år lang periode med jevn angst og depresjon. Men etter å bli frisk var det likevel noen 2-3 dagers perioder med angst og depresjon i ny og ne. Min erfaring er at det ofte kom etter lite eller dårlig søvn eller mye usunn mat på noen dager, altså at det føltes som jeg kunne holde det unna om jeg ville. Men så er det seff lett å la seg friste, når man har det helt fint, og bli liggende lenge på mobilen på kvelden, eller spise noe usunt. Jeg føler dette skjer meg mindre og mindre, som om kroppen er sterkere, men jeg føler jo, selv om jeg er frisk, at jeg ikke kan kalle meg helt frisk når jeg får tydelig angst og depresjon symptomer bare av en dag eller 2 med dårlig søvn, da det er vanlig for mange å ha dårlig søvn av og til. Det samme gjelder å spise usunt av og til. Det jeg lurer på er om andre har erfaring av lignende. Er det normalt å bli så utsatt av litt dårlig søvn? Noen som opplevde det etter å bli frisk men som ikke sliter med det lenger? Ønsker egentlig generelt erfaringer fra hva folk føler direkte gir angst og depressivitet og hva som hjelper, spesielt det som har hjulpet de som er blitt friske. Jeg trener mye, spiser sjeldent usunt og er vel for det meste opptatt av å få nok søvn, men likevel føler jeg meg svært svak når jeg blir utsatt for sånt. Kan deise rett i bakken i ett lite bekymringsfullt liv, bare kroppen ikke er helt uthvilt, og sitte med lammende angstsymptomer. Her er det bare å komme med så mange erfaringer på produktive handlinger og negative handlinger man har. Kjør på, mottas hjertelig.
Avatar

...

jan 21 2021 - 22:17
Min erfaring er at angsten forverres av stress og/eller lite søvn. Har fått veiledning av psykomotirsk fysioterapeut også, som sier at stress + lite søvn = angst. Min angst kom for fullt av flere årsaker, men langvarig søvnmangel var en av dem! Jeg har vel ikke så mange gode råd, da jeg prøver å finne ut av dette selv ennå, men å gå turer og å sove når jeg kan (enten dag eller batt) hjelper noe. I tillegg må jeg finne positive ting som avleder meg, som f.eks en lettsett og morsom serie, podcast osv , som får tankene mine vekk fra angsten.
Avatar

Re: Får dere angst etter lite søvn?

jan 23 2021 - 20:40
Lite søvn trigger, og om eg er sliten av smerter eller ein travel dag.

Psykomotorisk er bra, anbefales. Eg veit kva som er angst og kva som utløyser da men på gode dager (har firbromyalgi) så gjer eg alt for mykje og når då kroppen fell sammen så kjem angsten lurende og prøver å komme inn. Viktig å finne ein balanse som psyken vår tåle.
Avatar

Søvnunderskudd og for mye kaffe

jan 24 2021 - 02:26
Lite søvn og mye kaffe er mine største angsttriggere. For mye kaffe gir hjertebank, skjelving og nesten kvalme samt trøtthet...
Avatar

Svar

jan 28 2021 - 17:29
Lite søvn er en trigger, det var slik min angst startet, angst for å ikke få sove om natta og deretter grue seg hele dagen til neste natt og nye forsøk på å få en uforstyrret natts søvn.
Nå som jeg er noen år eldre har det mindre å si, kommer også ann på andre faktorer som mat, humøret, tankene.
Avatar

Svar

nov 9 2021 - 00:27
Hei. Jeg er en 33 år gammel kar, og jeg har slitt mye med søvn. Og ja, man kan føle aeg ganske trist og lei om man får for lite søvn og da om det også er ganske ofte. Problemet mitt er at jeg har en tendens til å gruble på ting når jeg skal sove. Og da får man jo så klart ikke sove. Har vært ganger jeg har sovet tre timer. Da er det fort gjort at man kan få humørsvingninger. Jeg pleide en god periode å stå opp til samme tid hver dag, uansett hvor seint jeg sovna. Det funka ganske bra, men ble vrient når man jobber skift. Gå turer og trene funker bra for meg. Da blir jeg gjerne trøtt på kvelden. Men folk er forskjelige, så er i grunn ikke noe fasit. Håper dere alle for sove.
Til forsiden