Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Får angst av alle plager som kommer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Får angst av alle plager som kommer

des 15 2022 - 23:56
Hei
Jeg sliter med en del kroniske sykdommer. Men problemet mitt nå er at jeg klarer ikke skille de fysiske plagene fra det psykiske. Så fort jeg kjenner en kroppslig plage (fks kvalme,magevondt), eller hodepine/smerter i bihuler, eller hva som helst annet, så kommer angsten som kastet på meg. «Hva er dette»? «Burde jeg gå til lege»? «er det farlig?». Får intense sug/bølger over meg med en slags panikk og uvirkelighetsfølelse, samt en følelse av å miste kontroll og iblandt besvimelsesfølelse. Tenker ikke en konkret tanke når dette skjer. Er så lei av kroppen min. Har også mye uro og indre skjelvinger/dirring. Fryktelig ekkelt og angstfremkallende. Det jeg egentlig lurer på er: andre som kjenner seg igjen?
Avatar

Re: Får angst av alle plager som kommer

des 16 2022 - 01:25
Kan kjenne meg igjen i det du beskriver som en besvimelsesfølelse samt. følelsen av å miste kontroll. Har vært perioder der jeg har trodd at jeg er i ferd med å fysisk dø og at symptomene på angsten som er denne besvimelsesfølelsen blant annet, er nettopp det at kroppen «kortslutter». Kan komme i perioder hvor helseangsten tar overhånd. Helt vanlig :)
Avatar

Re: Får angst av alle plager som kommer

des 16 2022 - 12:39
Takk for svar anonym44. Godt å vite at man ikke er alene og det er vanskelig å forstå at. Angsten kan ta så overhånd å gi så fysiske plager.
Avatar

Re: Får angst av alle plager som kommer

des 16 2022 - 15:48
Noen av dere som plages med kroniske muskelspenninger i forhold til angst?
Avatar

Re: Får angst av alle plager som kommer

des 16 2022 - 16:33
Petter84 Ja, i aller høyeste grad. Hvordan oppleves det for deg?
Avatar

Re: Får angst av alle plager som kommer

des 17 2022 - 09:17
Har konstante vanvittige smerter i nakke og skulder og ut i hender! Samme rygg og hofter. Hatt det i flere år og tar aldri slutt. Er så fortvilet og lei at jeg har ikke ord! Ingenting som hjelper.

Hva med deg?
Avatar

Re: Får angst av alle plager som kommer

des 17 2022 - 12:16
Petter84, Jeg har akkurat samme som deg. Invalidiserende smerte i nakke, skulderblad, mellom skulderblad og ut i armene. Helt grusomt smertefullt og mye ubehag..prikker, verker og skjelver i armene fra smertene i nakken. Og ingen hjelp å få heller. Men går kraftig utover livskvaliteten og er blitt ufør.
Avatar

Re: Får angst av alle plager som kommer

des 17 2022 - 12:32
Ja jeg har fått depresjon av det her. Har så vondt at jeg trodde ikke det var mulig. Samma hos meg mellom skulder blad å ut i hender! Har det i begge sider nå, å leger finner ingenting. På venstre hånd plages jeg veldig med tommelen, går helt ut til den! Så den er så vond å nesten ubrukelig… er så forferdelig irriterende! Å det er ikke en dag som er bedre eller! I tilegg er korsryggen å hoftene helt håpløse! Klarer ikke trene eller noen ting! Innemellom er jeg full av leamus i tilegg!
Avatar

Re: Får angst av alle plager som kommer

des 17 2022 - 13:39
Det er jo noe! Men de har vel konkludert med at jeg ikke dauer av d! Så da gjør de ingenting med d? Vet ikke
Avatar

Re: Får angst av alle plager som kommer

des 18 2022 - 23:39
Føler med deg Petter, veldig likt hos meg… hvordan oppleves leamus i kroppen? På meg føler jeg som en slags kløe, kribling, stikking på innsiden og jeg får et sterkt behov for å bevege meg. Veldig ekkelt. Rett å slett sterk innvendig kløe/kribling. Æsj. Lei.
Avatar

Re: Får angst av alle plager som kommer

des 19 2022 - 07:33
Leamus er jo små kramper i
Muskulaturen! At musklene rører seg litt! Veldig ekkelt å ubehagelig! Kommer bort når jeg beveger meg! Nervesystemet
Mitt er i helspenn! Helt vanvittig! Alt er galt å alt er vondt
Avatar

Re: Får angst av alle plager som kommer

des 27 2022 - 23:25
Jeg kjenner meg veldig igjen, det skal ikke mye til lengre før jeg føler jeg er iferd med å kortslutte, symptomene baler på seg og jeg blir så fysisk dårlig at jeg mister hele gnisten for at dette noen gang skal bli bedre. Spesielt nå som vi er inne i en sykdomsperiode og jeg er "småsyk" kommer angsten mye oftere, føler at jeg mister pusten, som om noen sitter på brystet mitt, klamme hender, kvalme, hodepine og alt dette, ikke alltid det kommer av angsten selv men angsten kommer av desse også og den type angst er myeee verre enn slik jeg har hatt det tidligere
Avatar

Re: Får angst av alle plager som kommer

des 28 2022 - 22:40
Hei!
Veldig likt hos meg også. Plutselig så føler jeg meg rar og blir kvalm. Klump i halsen og skjelver. Akkurat nå er pulsen forholdsvis rolig, men det pleier å skyte i været.
Skjelver innvendig i kroppen og så det syntes i hendene. Veldig ubehagelig og jeg blir redd for at det er noe galt.

Ser det er flere som skriver om følelsen av at noen sitter på brystet. Det har jeg også. Jeg får også et slags press midt i brystet nede ved der ribbeina slutter og ut mot min høyre side. Flere som har det? Kjennes ut som en klump som presser ut. (Selvfølgelig tenker jeg kreftsvulst) Vært hos lege og på ultralyd av brystområdet uten unormale funn.
Noen andre som kjenner dette?

Håper det går fort over og at du klarer å roe deg ned med at dette er angst. Selvom jeg vet at det er vanskelig.
Avatar

!!

feb 9 2023 - 14:51
Hvordan går det med smertene din? Er helt vanvittig mye smerter i nakke skuldre, rygg hofter og ben!! Hvorfor gir det seg aldri?? Er det virkelig noe galt, eller har det satt seg i kroppen?
Avatar

Re: Får angst av alle plager som kommer

feb 11 2023 - 02:06
Hei, jeg sliter med det samme! Jeg har begynt med å jogge og trappetrening 3 dager i uken. Så tøyer jeg nakke hver dag. Pluss 4 dager i uken lett styrke øvelser. I tillegg til dette tar jeg muskel avspenning hver dag,
Jeg bruker litt tid med jeg må det for å komme meg. De siste 6 månedene har vært et mareritt med stram nakke/hals og kjeve.
Avatar

Re

feb 14 2023 - 11:00
Funker treningen? Sliter du med rygg og ben?
Avatar

Re: Får angst av alle plager som kommer

feb 15 2023 - 19:03
Trening funker.
Jeg trener løping/trappetrening så bruker jeg veldig lette vekter. Så tøyer jeg å avslutter med en muskelavspenning.
Avatar

Re: Får angst av alle plager som kommer

feb 16 2023 - 01:02
Sliter endel ned det samme. Tenker ofte når jeg kjenner noe, at det e noe farlig. I det siste har jeg hatt mye magetrøbbel og kvalm innimellom og svimmel. Heldigvis blitt litt bedre no. Men tenkte seff på en eller annen farlig sykdom når det stod på. Det siste no e at jeg låg å vrei på nakken( ganske anspent), plutselig var det som det rykket til og gjor veldig vondt et sekund på ene siden. No går jeg selfølgelig å e redd for slag, siden jeg har lest om folk som har fått det av å vri/ knekke på nakken.
Avatar

Re

feb 16 2023 - 12:52
Livetsgladedager, hvilke symptomer sliter du med? Kroniske? For meg er det muskelsmerter hele tiden! Får de f…n ikke bort samme hva jeg gjør! Sliter så intenst med nakke og rygg at jeg spyr snart! Lan d bli så ille av stress lurer jeg på!
Avatar

Refleksolog

feb 18 2023 - 17:56
Jeg sliter også med mye smerter i kroppen. Både muskler, ledd og magesmerter. Jeg har gått til refleksolog, og dette hsr dempet plagene mine. Verdt et forsøk? :)
Avatar

Re: Får angst av alle plager som kommer

feb 20 2023 - 19:41
Noen av dere som har vondt i hals?
Jeg er nå liv redd for at jeg har halskreft å det er derfor jeg har nakke smerter. Eller er det bare angst? Eller er det nakke smerter som man får hals smerter av?

Har dere vondt i halsen?
Avatar

Sår hals/nakke smerter

feb 20 2023 - 21:09
Hei.

Det er helt naturlig på denne tiden av året at en kjenner på sår hals. Sår hals skyldes oftest virus infeksjoner, noe kroppen vil bekjempe. Nakke smertene dine er ikke grunnen til at du har sår hals.

Du skriver at du blir livredd når du kjenner på symptomer fra halsen din. Noe som sikkert trigger angsten din. Kanskje kroppen din spenner seg og? Og da kan en få nakkesmerter. Det er ikke uvanlig.

God bedring :)

Jeg ønsker deg god bedring
Avatar

Re: Får angst av alle plager som kommer

feb 21 2023 - 12:05
Det er nok det. Jeg har fått kroniske nakke smerter. Tror jeg har fått angst pga det. Har hatt endel helse angst i mange år. Blir fort redd og nervøs for ting.

Manuel terapeuten min sier jeg betennelse i ledd pga stamme muskler og stress over tid. Noe jeg prøver å gjøre alt for å få bort.
Opplever trening som det beste mot dette. Nå har jeg hatt noen veldig stressende dager pga hals smerter som jeg tror er kreft. Men har kommet til fornuft nå å tror mest sannsynlig det ikke er det. Merker nakken er dårligere igjen. Så nå må jeg gjøre noe for å bli bedre. Har akkurat gjort en muskel avspennings øvelse. Skal gå meg en tur nå å så gjøre litt styrke øvelser.
Noen som har prøvd akupunktur pute?

Eller Noen andre råd?
Avatar

Re

feb 23 2023 - 12:42
Hvor ille kan muskelspenninger bli? Føler det er unormalt vondt og overalt i kroppen! Klarer ikke å skjønne at det ikke er noe galt.
Til forsiden