Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Evig runddans med ekstraslag og leamus

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Evig runddans med ekstraslag og leamus

mai 11 2020 - 10:40
Nå har jeg slitt med leamus i over ett år, samt fått tilbake plagsomme ekstraslag som kommer og går. Har gått på kalsiumtilskudd hele denne perioden og hatt god effekt av den angående leamus. Men ekstraslagene vil ikke gi seg. Har vært til lege og venter på å få tatt 24 timers EKG. Har i tillegg fått beskjed om at jeg har lave jernlagre (lavt ferritin nivå) og at dette kan ha sammenheng med ekstraslag. Har derfor også begynt å ta jerntilskudd. I tillegg venter jeg på time til en endokrinolog, for å sjekke ut stoffskiftet mitt. Det er så mye i kroppen min som jeg ikke blir klok på. Jeg har også hatt en veldig stressende periode, spesielt det siste året, noe som jeg føler har gått utover kroppen både psykisk og fysisk. Jeg sliter med helseangst og kjemper daglig med frykten jeg kjenner når ekstraslagene herjer som verst eller leamusen dukker opp igjen. Vet at jo mer jeg kjenner etter på ekstraslagene, desto heftigere blir de. Heldigvis klarer jeg å sovne om kvelden, selv om det hopper og rykker inni brystet mitt. En stemme inni meg sier at dette er ikke noe farlig, bare tren og gå turer og vær aktiv. Så lenge jeg ikke kjenner noe ubehag eller smerter, så skal jeg bare fortsette som før. Den andre stemmen jeg hører, prøver å skremme meg opp og sier at dette kan være noe skummelt, kanskje er det en belastning for hjertet når det hopper slik det gjør.
Avatar

Hei

mai 11 2020 - 11:09
Jeg også kan få ekstraslag og mye leamus. Men jeg har merket at dette spesielt er når jeg er stresset, bekymret eller tenker mye! Leamus og ekstraslag kan en få av angst også, og somregel er det ikke farlig :)
Men ja! Jeg også blir stresset av de ekstra slagene iblant, siden halve slekta mi har operert seg for hjertet! Men de var myye dårligere når de fant ut at det var noe galt, de klarte nesten ikke å gå. Det er ikke bare ekstraslag åsånn du får da :) så det kan du jo trøste deg litt med! Siden du også har vært i en stresset periode tror jeg mye av det kan være grunnen! Har du andre symptomer på kroppen også? Kan være jeg kjenner noen igjen i forhold til angst :)

Håper det går bra hos legen når du skal sjekke deg!! :) Masse masse lykke til! Er helt sikker på at det kommer til å gå bra<3
Avatar

Hei Bygdejenta

mai 11 2020 - 11:21
Jeg må innrømme at ekstraslagene dukker opp spesielt i etterkant av at jeg har hatt en tøff periode. Jeg merker det ikke mens jeg står i det, men når jeg etterpå skal prøve å hente meg inn litt igjen og slappe av, så starter hjerte karusellen og rykningene. Jeg har en mor som er 86 år og som også sliter med ekstraslag. Men hun har litt andre årsaker til at hjertet ikke er så bra lenger. Hun har vært frisk hele sitt liv, men får nå dessverre svi for at hun gikk altfor lenge med ubehandlet høyt blodtrykk. Mitt blodtrykk er heldigvis veldig bra. Har ikke merket så mange andre symptomer, annet enn at jeg ikke er flink nok med pusten. Føler at jeg går rundt med høye skuldre hele tiden og hiver etter pusten. Prøver å ta meg sammen noen ganger og puste godt ned i magen. Vet ikke om dette hjelper på ekstraslagene, men føler meg ihvertfall litt bedre i etterkant.
Avatar

Bunky1974

mai 11 2020 - 21:11
Det jeg gjør når jeg får ekstraslag, hjertebank, høy puls, puster feil, bør nummen osv er å holde pusten i ca 15 sek. Da roer alt inni kroppen seg :) fikk tips fra en nettside en gang hvor de skrev dette tipset, og på meg virket det iallefall! Hindret meg med å få panikkanfall også.

Angsten min gjelder pusten og jeg er redd for å bli kvalt på en måte. Så jeg kjenner godt igjen det med høye skuldre og hive etter pusten greiene... det er ikke greit.. men veldig bra at ditt blodtrykk er bra da! Det er jo positivt i forhold til hjertet osv.
Avatar

Bygdejenta

mai 12 2020 - 08:50
Jeg prøvde å holde pusten i 15 sekunder, men ekstraslagene fortsatte dessverre uansett. Det som hjelper meg noen ganger, er å puste godt ut, rolige og dype åndedrag. Dette kjennes som en god øvelse for at hele systemet skal roe seg ned. Når disse ekstra slagene kommer, blir det fort en vond sirkel, der jeg går og frykter hvert eneste slag jeg kjenner og girer meg enda mer opp. I går da jeg skulle legge meg, holdt det på ganske mye og jeg prøvde å tenke positivt og ikke få panikk. Man får jo så lett dødsangst og blir veldig redd for at det skal skje noe med hjertet. Det som er så rart, er at det plutselig kan gå mange dager uten at jeg kjenner noe som helst. Så bare plutselig starter det opp igjen og så har jeg det i flere dager på rad - før det igjen bare brått forsvinner. Jeg prøver å overbevise meg selv om at det ikke kan være noe galt på ferde når det er slik. Da ville det vel aldri gitt seg? Jeg googler dessverre litt for mye om dette og har nå fått det for meg at jeg kanskje kan ha hjerteflimmer. Men jeg vet for lite om dette, så det er farlig å begynne å spekulere for mye på det. Håper virkelig legen min kan berolige meg når jeg kommer til henne denne uken.
Avatar

Re: Evig runddans med ekstraslag og leamus

mai 14 2020 - 10:13
Jeg var hos legen i går og følte at jeg ble tatt på alvor og grundig undersøkt. Hun lyttet lenge på hjerterytmen min og jeg satt og nesten håpte at det ville dukke opp et ekstraslag, slik at hun skjønte hva jeg snakket om. Men hjertet slo så jevnt og fint og absolutt INGEN hjerteslag mens hun lyttet. Men rett etter at hun var ferdig med å lytte, så kjente jeg flere ekstraslag etter hverandre. Mot slutten av timen tok hun enda en lyttetest og igjen så slo hjertet klokkerent og stabilt. Akkurat da hun var ferdig kom det på nytt et ekstraslag som hun ikke rakk å få med seg. Hun sa at hun hørte overhodet ingenting galt med hjertet mitt og ville derfor ikke sette meg på betablokker på nåværende tidspunkt, siden jeg hadde en såpass rolig og fin puls. I stedet ville hun at jeg skulle prøve å ta en 1/2 sobril etter behov, for å prøve å slappe av litt og ikke gå med så mye angst rundt dette. Dersom jeg etter en måneds tid fortsatt følte at ekstraslagene var veldig plagsomme, så skulle hun henvise meg til en 24 timers EKG via sykehuset. Her jeg sitter nå så kjenner jeg regelmessige ekstraslag mens pulsen er veldig rolig og stabil. Det er som om det "napper" i hjertet mellom hvert slag. Jeg blir så irritert og frustrert over dette. Hvorfor vil det ikke gi seg?
Avatar

Re: Evig runddans med ekstraslag og leamus

mai 14 2020 - 12:25
Kjenner meg igjen i dette med ekstraslag! Har hatt det lenge! Får dere sånn sug opp i bryste og halsen når dette skjer? Jeg får det! At jeg ufrivillig på trekke pusten! Å etter et skikkelig ekstraslag får jeg vondt i mellomgulvet. Forferdelig jævlig. Har hatt røntgen, ultralyd, 24 timers EKG å sykkeltest med elg uten funn!! Fatter ikke! Suger seg oppåver halsen å vondt i mellomgulvet er det verste.......
Avatar

Petter84

mai 14 2020 - 12:31
Når jeg kjenner et ekstraslag, får jeg ofte et behov for å trekke pusten ekstra godt etterpå, det er en sånn ekkel "nappe" følelse i hjertet. Jeg har ikke foretatt ultralyd eller sykkeltest, men har hatt 24 timers EKG for 8 år siden. Da ble det registrert 2 VES og 2 SVES slag, noe som gjorde at legene ikke så noen grunn til å følge opp dette da. Så forsvant det i mange år, før det igjen startet for fullt i fjor høst. Siden den gang har det kommet og gått jevnt og trutt. Det er bare så utrolig plagsomt og ekkelt, selv om det ikke er vondt av noe slag. Det ødelegger bare så mye av livsgleden min.
Avatar

Re: Evig runddans med ekstraslag og leamus

mai 14 2020 - 15:57
Hva med smerter i mellomgulvet! Altså øvre del av maga! Får utrulig vondt der etter solide ekstra hjerteslag
Avatar

Re: Evig runddans med ekstraslag og leamus

mai 14 2020 - 17:50
Har heldigvis ikke merket så mye smerter i mellomgulvet. Men jeg kjenner det alltid ekstra etter at jeg har spist et måltid og setter meg ned. Da er det ganske ofte de dukker opp.
Avatar

Re: Evig runddans med ekstraslag og leamus

mai 15 2020 - 09:07
Når jeg leser om folk som plages med ekstraslag, så opplever de som regel alltid at pulsen blir veldig rask. Hos meg forblir pulsen helt rolig, nesten som en klokke. Bare at disse dumme ekstraslagene "popper" opp regelmessig. Jeg kjenner det her jeg sitter nå på jobben, merker det ofte ekstra godt når jeg sitter eller ligger i senga. Føles som om noe kommer i klem eller irriterer hjertet, som igjen gjør at det dunker et ekstra slag. Hvis det var noe galt med hjertet, så ville jeg tro at legen hadde hørt noe unormalt når hun lyttet på meg? Kan man virkelig tenke seg til ekstraslag? Jeg våknet i dag tidlig og kjente først ingenting. Men så streifet dessverre disse tankene seg mot ekstraslag og vips, der kom det ett og flere. Kan man påvirke sine egne hjerteslag på en slik måte, altså fremprovosere ekstraslag?
Til forsiden