Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Erfaringer med uvirkelighetsfølelse og rare hallusinasjoner?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Erfaringer med uvirkelighetsfølelse og rare hallusinasjoner?

mars 6 2011 - 16:44
For noen uker siden opplevde jeg mitt første panikkanfall. Jeg trodde hjertet mitt hadde stoppet og at jeg kom til å dø. Etterhvert følte jeg denne uvirkelighetsfølelsen, som for meg arter seg ved at jeg;

1. Ikke føler noen tilknytning til kroppen min. Jeg må klype meg selv i armer og bein for å overbevise meg om at de er der. Dette fungerer heller ikke alltid, og da blir jeg liggende med denne grusomme følelsen.
2. Jeg ser ting veldig annerledes. En gang var jeg overbevist om at veggen var gulvet, og at nattevakten (jeg er innlagt på psykiatrisk døgnpost) som kom inn for å se til meg stod på veggen. Dette var selvsagt veldig ubehagelig.
3. Jeg føler at alt som skjer og alt jeg gjør er en drøm, og alt foregår som på film. Dette opplever jeg også uten å ha hatt panikkanfall.
4. Når jeg legger meg for å sove, opplever jeg av og til - når jeg er et sted mellom våken og i søvn - at jeg hallusinerer. Når jeg tenker meg om skjer det vel oftest om morgenen hvis jeg våkner og ligger og døser. Jeg har blant annet kjent noen legge hånda på skulderen min og hvisket inn i øret mitt (jeg kjente pusten til "vedkommende" mot huden) at jeg måtte legge meg på ryggen. Dette var så virkelig at jeg trodde det var en av de ansatte, men da jeg snudde meg var det ingen der. Jeg har lest at dette kan forekomme i perioder med mye emosjonelt stress, men vil gjerne høre eventuelle erfaringer med dette fenomenet. Jeg har for øvrig ikke opplevd hallusinasjoner i andre situasjoner.
5. Jeg får også en rar opplevelse når jeg lukker øynene (gjerne når jeg legger meg). Jeg kan se tydelige bilder som flyter forbi, og får ofte en følelse av at dette er det eneste som eksisterer, og at mørket når jeg lukker øynene er uendelig.

Så, er dette normalt i sammenheng med angst? Jeg vet at denne uvirkelighetsfølelsen er vanlig, men det er det andre som skremmer meg mest. Jeg er livredd for at alt jeg nå opplever er en drøm, og at ingenting er som jeg har blitt fortalt. Litt Matrix-følelse, på en måte. Jeg er også redd for psykose eller for å bli schizofren, og i går natt lå jeg og var livredd for at jeg plutselig skulle kunne se gjennom vegger eller lese andres tanker. Jeg kunne jo selvsagt ikke det, men frykten kom av et tankespinn utløst av disse 5 punktene.

Jeg blir veldig glad for tilbakemeldinger rundt eventuelle erfaringer med lignende opplevelser.

Mvh heartofthesun
Avatar

Re: Erfaringer med uvirkelighetsfølelse og rare hallusinasjoner?

mars 7 2011 - 13:29
Det her høres kanskje litt rart ut men jeg tror at det du opplever er at du "våkner" og kommer bedre i kontakt med deg selv. Grunnen til at du har havnet i situasjonen du er i er at du har vandret hen i livet og hatt fokus på feil ting.
Veldig mye kommer til å endre seg men du kommer ikke til å bli gal eller noe slikt. Det kan virke sånn og for noen vil det være så sterkt at de mister kontakt med virkeligheten. Det handler om at egoet får kontakt med selvet og dette er en skremmende opplevelse for egoet som vil prøve å beskytte seg.
Avatar

Re: Erfaringer med uvirkelighetsfølelse og rare hallusinasjoner?

mars 7 2011 - 16:32
Jeg håper du har rett i det du sier, og jeg har tenkt litt i samme bane selv. Det er vel ikke uvanlig å falle litt bort fra seg selv når det skjer mange ting på en gang og man står midt i en større endring i livet. Og selvsagt; når man ikke sover spesielt mye og har mye å tenke på.

Takk for beroligende svar!

Mvh Heartofthesun
Avatar

Re: Erfaringer med uvirkelighetsfølelse og rare hallusinasjoner?

mars 7 2011 - 16:38
Nettop!
Det kan være en viktig lærdom å ta med seg å ikke tenke altfor mye på ting. Det har ofte en tendens til å slå litt feil ut. Det er mange måter å tenke over ting på og man må lære en måte å takle dette på som fungerer for en selv.
Ikke ha fokus så mye utover men rett heller søkelyset litt innover. Hva du selv mener og føler om ting. Å bli kjent med seg selv gir oss bedre innsikt i vår omgang med andre.
Avatar

Re: Erfaringer med uvirkelighetsfølelse og rare hallusinasjoner?

mars 7 2011 - 19:31
Det har du nok helt rett i. Jeg velger å se på dette sammenbruddet mitt som et tegn på at jeg må forandre meg, noe jeg igrunn har visst lenge. Jeg velger også å tro at jeg skal komme meg ut av dette som et bedre menneske for meg selv og andre, selv om jeg i de mest intense øyeblikkene tenker at det aldri kommer til å ta slutt. For en ting er sikkert; jeg har lært mye om meg selv i løpet av denne tiden, og det blir nok verdifullt på veien videre :)
Avatar

Re: Erfaringer med uvirkelighetsfølelse og rare hallusinasjoner?

mars 7 2011 - 21:25
Du må nok ha mer fokus på deg selv enn det du har. Det handler ikke om å være egoistisk men å finne sine egne ben å stå på. Det vil gjøre deg mye sterkere og vil gi deg større mulighet til å bruke dine egne erfaringer til å hjelpe andre med sine utfordringer.

Det er flott at du ser dette som en mulighet for forandring for da er det lettere å bryte mønstre og holde fokuset på at du skal komme deg igjennom og fremover.
En kjenner jo nærmest en positiv glød allerede.
Til forsiden