Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Erfaringer med Seroquel, konstant urolig/engstelig

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Erfaringer med Seroquel, konstant urolig/engstelig

mars 10 2016 - 10:34
Hei,

Jeg var hos den nye fastlegen min i dag. Vi hadde en samtale om det jeg mener er min psykiske helse og at jeg endelig har innsett at jeg trenger hjelp. Det er bare enn så mange ting man klarer å bære. Uansett så var han ivrig til å ville skrive ut medisiner, både Cipralex og Seroquel.. Jeg sa at jeg ikke ville ha noen av dem egentlig, har dårlig erfaring med lykkepiller.. Men så sa han at Seroquel kunne hjelpe meg å stoppe tankekjøret og gjøre at jeg kunne sove mer stressfritt. Så da sa jeg ok til det. Men dette gjorde meg opprørt, og få utskrevet medisiner.. Han kjenner ikke meg, jeg har aldri fått en utredning også setter han meg på psykose/schizofreni medisin. Jeg har blitt frarådet og ta de av mamma som er psykiatrisk sykepleier. Har dere der ute noen erfaringer, eller råd til meg? Håper på raskt svar..
Mvh Tordensky
Avatar

Re: Erfaringer med Seroquel, konstant urolig/engstelig

mars 10 2016 - 11:00
Jeg har egentlig positiv erfaring fra Seroquel. Eneste bivirkningene er at man kan bli trøtt etter morgen dosen. Noe som ble et problem for meg når jeg gikk på skole for å ta opp fag.

Nå går jeg på Abilify men den kan jeg faktisk få litt stress og lett form for tankekjør av innimellom. Det er en veldig lett og annerledes form for tankekjør som jeg kan leve med. Jeg tar en veldig lav dose.

En stund tok jeg Abilify og Seroquel sammen. Det fungerte bra og Seroquel gjorde at jeg tålte å ta mer Abilify.

Alt I alt er Seroquel ganske uskyldig med bivirkninger da man bare blir trøtt av den. Etter å ha gått på den en stund kan man bli mer tolerant og vant med denne trøttheten.

Selv vil jeg ikke ta Seroquel igjen fordi Abilify fungerer bedre alt I alt. Men jeg tenker at Seroquel kan være et bra valg for mange. Særlig pga de uskyldige bivirkningene.
Avatar

PS: Cipralex

mars 10 2016 - 11:01
Litt usikker på om det var Cipralex jeg prøvd da jeg fikk spasmer. Men tror egentlig det var en annen medisin som ga de bivirkningene. Tror det kun har vært spørsmål om å gå på Cipralex som jeg ikke har villet prøve enda.
Avatar

Takk for svar

mars 10 2016 - 11:33
Har abilify gjort at du takler en stressende hverdag bedre? Jeg vet ikke om jeg skal ta de medisinene, jeg skal til psykolog i morgen og høre om enn mer profesjonell mening..

:)
Avatar

Hei

mars 10 2016 - 13:47
Min erfaring med seriegull er at jeg hadde en følelse av å bli lammet i kroppen.... Jeg ble vettskremt. Så det skal ikke jeg har mer.
Synes du skal høre på magefølelsen din, og vente med medisiner til du får en spesialist -uttalelse.
Klem fra gamle-mor
Avatar

Ha -ha

mars 10 2016 - 13:48
Seriegull..
Jeg mente serequel

Tar nok aldri noe seriegull. Ha-ha-ha
Avatar

Re: Erfaringer med Seroquel, konstant urolig/engstelig

mars 10 2016 - 14:19
Det som er med Abilify er at mange opplever å bli stresset av de. Derfor gikk jeg på Seroquel samtidig for å roe ned den høye dosen med Abilify. Men men en lavere dose Abilify har jeg ikke trengt Seroquel.

Abilify har ikke en bedøvende effekt på samme måte som Seroquel som virker mer bedøvende pga virkestoffene som brukes I de. Så mange opplever at Abilify kan oppleves litt aktiverende.

Snakken selvfølgelig med legen om dette ja. Du får jo ikke riktig medisin på annen måte.

Av og til kjenner jeg på at jeg er litt for aktiv på Abilify.. som om jeg blir stresset av å ikke gjøre noe.. men om det er medisinene eller bare meg er vanskelig å si. Livet mitt har forandret seg så mye etter jeg først begynte å ta medisiner I 2001.

Hvis du ønsker å takle en stresset hverdag tenker jeg først og fremst at du kanskje trenger en medisin som kan virke litt bedøvende. Men det kommer an på hva slags form for stress du opplever. Selv hadde jeg mye stress pga angst. Egentlig var angsten verre enn psykosen.. psykosen mine utviklet jo sosial angst.

Og som med all medisin så trenger man å prøve medisinen en god stund før man kan si om den virker bra eller ikke. Det jeg tenker på er at medisin kan oppleves som ubehagelig til å begynne med. Men dette tilpasser som regel kroppen seg til slik at ubehaget forsvinner mer eller mindre. Litt avhengig fra person til person.

Spør gjerne legen din om det jeg har skrevet. ;)

Lykke til!
Det kan være ganske tøft å finne frem til en medisin som virker bra på deg som individ og hvordan du personlig reagerer på medikamentet.
Avatar

Re: Erfaringer med Seroquel, konstant urolig/engstelig

mars 10 2016 - 15:48
Har selv fått Seroquel for å stoppe tankekjøret iløpet av dagen. For min del hjelper det ikke noe særlig. Det hjelper på nattesøvnen hvis jeg tar det før jeg legger meg. Sover nesten gjennom hele natten og føler meg uthvilt når jeg står opp. Dette gjør at det er lettere å få gjort ting da jeg har en tendens til å gi faen og bli liggende i senga istedenfor ¨å kommer meg på trening eller skolen. Blir bare trøtt av det hvis jeg tar det i løpet av dagen. Ikke tenk så mye på at det er medisiner for psykose/schizofreni da du sannsynligvis har fått utskrevet en lav dose (25mg?). Lave doser har en svak sederende effekt som kan hjelpe mot tankekjøret og søvn, ikke mot psykose/schizofreni utifra det jeg har lest og hørt om.

Har hørt både negative og positive ting om Cipralex, min erfaring var negativ da jeg fikk en større "I don't care" holdning til livet enn det jeg hadde før jeg begynte. Kjenner folk som har hat fantastiske resultater på Cipralex, vi er alle forskjellige og reagerer på hver vår måte.
Avatar

takk, takk og atter takk

mars 10 2016 - 23:31
Takk for svar dere! Det er skikkelig flott at ha folk her på forumet som svarer og deler sine erfaringer. Jeg føler jeg har blitt klokere i løpet av dagen, og avventer med å prøve medisinene. Planen er å slite meg litt ut på trening og meditere for å finne en slags ro før leggetid. Det må hjelpe ganske mye:)

Hehe Annemor, man vet aldri hva man kan få til! Seriegull er et bedre navn er Serekvæl som mamma kalte det.

God natt :)
Avatar

Seroquel

mars 11 2016 - 16:26
Har veldig god erfaring med Seroquel og cipralex.. Livet mitt med generalisert angst ble mye bedre..
Tok de for tankekjøret og de hjalp meg til og sove bedre ..
Avatar

Re: Erfaringer med Seroquel, konstant urolig/engstelig

mars 8 2021 - 07:47
Reseptfri antidepressiva - https://tonzes.com/deprno.htm
Jeg har brukt Restilen i mange år. Tar de for angst og depresjon. For meg så er Restilen helt fantastisk. Restilen sørger for at jeg klarer å holde hodet over vannet og at verken angsten eller depresjonen blir for overveldende for meg og tar fullstendig over hverdagen.​​​​​​​
Avatar

Re: Erfaringer med Seroquel, konstant urolig/engstelig

mars 9 2021 - 08:31
Legen min sa det samme til meg om seroquel at det stopper tankekjør men jeg har dessverre blitt avhengig av dem til å sove , tar kun lav dose sa det er ingen skade i det .. jeg sovner ca 40 min etter jeg tar den men ville ønske jeg ikke var avhengig av slik til å sove . Ang antidepressive har jeg god erfaring med men har ikke erfaring av den typen du tar nå.
Så må du huske at medisin er kun hjelpeapparat du må jobbe med deg sjølv samtidlig vet det kan virke håpløst når man er midt opp i det, krev hjelp og stå på ditt . Lykke til dette klarer du!
Til forsiden