Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Erfaringer: Opptrapping SSRI?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Erfaringer: Opptrapping SSRI?

aug 7 2019 - 18:24
Har gått på Zoloft mot panikkangst i mange år og vært mer eller mindre angstfri. Slutta på medisiner i desember i fjor, og gikk på en smell i slutten av mai. Fikk angst igjen. Tenkte det skulle gå over av seg selv, så ventet med å begynne på medisiner igjen til 10. juli.

Har trappet opp uke for uke: 25mg, 50mg, 75mg og nå 100mg for åtte dager siden. Den siste uka etter at jeg har trappet opp til 100mg så har jeg merket at angsten har økt nokså mye. Nå sliter jeg med uro og får til tider nesten panikkanfall. Har blitt dårlig av å trappe opp medisin før, men det er så lenge siden at jeg husker ikke hvor lang tid det tok før jeg ble bedre.
Nå føler jeg meg verre enn jeg var før jeg startet opptrappingen.

Er det flere som har opplevd at angsten blir verre på medisin i starten? Hvor lenge gikk det før det gikk over/vart bedre?
Avatar

Re: Erfaringer: Opptrapping SSRI?

aug 7 2019 - 18:42
Heisann. Jeg har atarax mot angst, jeg skal bare ta den etter behov, altså når jeg får såpass angst at jeg ikke klarer å roe den ned selv. Personlig så kommer min angst fordi jeg holdt på med rusmidler. Når jeg tar atarax mot angsten min så hender det jeg faktisk blir urolig av den. Jeg får mindre angst, men også mer urolighet på en måte, merkelig og forklare. For min del tror jeg dette kommer av at jeg føler med påvirket at stoff igjen. Når jeg hadde tatt atarax en stund og ble vandt til hvordan effekten var så roet jeg meg veldig ned. Så kanskje kroppen bare må venne seg til det igjen? Jeg vet ikke sikkert. For min del så tok det en stund før jeg vente meg til det. Kanskje rundt en 4-5 uker. Håper dette hjelper litt, selv om det er 2 forskjellige medisiner! :)
Avatar

Re: Erfaringer: Opptrapping SSRI?

aug 7 2019 - 20:24
Takk for svar. Ulike medisiner vi bruker, men kroppen må nok kanskje bruke litt tid på å venne seg til medisinene uansett.
Avatar

Ssri

aug 9 2019 - 09:22
Hei SSRI tar vel noe. Uker før den virker helt og då kan man oppleve symptomer som økt angst og uro noen Som er helt normalt, hvor lang tid det tar kan vel være forskjellig fra person til person, men vist det ikke gir seg må jo du snakke med legen
Til forsiden