Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er så redd noe feiler meg, noen å snakke med?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er så redd noe feiler meg, noen å snakke med?

sep 25 2019 - 09:58
Hei
Har slitt med kraftig angst siden jeg møtte veggen i mars med ett smell, etter ett helt liv med traumatiserende hendelser, vold, flytting fra fosterhjem til fosterhjem, mye annet og tilslutt å stå på bena helt selv uten hjelp. Har gått bra. Har kommet meg i arbeid igjen osv, men har skjedd mye siden jeg møtte veggen også. Fullførte studiet til tross for sykemelding osv på hengende håret, har flyttet, startet på nytt kan man si. Nå kan jeg endelig senke skuldrene, men mangler ett mål å gå mot også. Har prøvd å ta hensyn til meg selv, men har vært så vanskelig da det har skjedd ting hele tiden så og si. Alt fra familiekrangling til traumatiserende tragedier. Skjedd mer i løpet av 1 år nå enn jeg noengang kan huske at det har gjort før.

Denne angsten tar snart knekken på meg. Har hatt ALT av symptomer snart. Har hatt angst hele livet, men ikke så ille som nå. Utviklet helseangst etter jeg møtte veggen da det kom så mange symptomer osv osv. Vært mye til legen pga mageproblemer, og mye annet. Kan liste opp alt av symptomer jeg har hatt og alle sykdommene som jeg har vært redd for;
Følelse av løse tenner
Kraftløse bein
Mye vondt i magen, typ så gale at kjæresten ikke kan være borti meg
Vondt i hodet, sterkere enn noengang
Numne og kraftløse armer og hender
Smerte som forflytter seg i kroppen, ofte brennende
Hatt en slags knitring i ørene når jeg snakker, utrolig irriterende
Sår hals på og av
Følelse av å ikke få puste
Hjertebank, ekstraslag
Skjelving
Kvalme
Svimmelhet
Klump i halsen


Har trodd jeg har hatt tarmkreft, hodekreft, ALS, blodpropp, blindtarmbetennelse, brystkreft, mm

Blir snart GAL av det her, for det er så reelt for meg, smertene er sterke til tider selv om ingenting «feiler meg»Nå siste 14 dagene har det skjedd veldig mye, traumatiserende tragedie, mye ulykke på jobben osv. Problemer hjemme, kjæreste som ikke skjønner angsten og hva den gjør me en. Går liksom og venter på å dø, for jeg er overbevist om at jeg er syk, er 24 år.

Noen som opplever det samme? Som vil snakke? Trenger å snakke med likesinnede nå...
Avatar

Hei!

okt 12 2019 - 04:28
Så utrolig slitsomt å ha det så vondt, du har gått gjennom så utrolig mye og er jo kjempesterk som står i alt dette, jeg kjenner igjen mye av det du skriver, og har mange veninner med helseangst, min beste venn har hatt helseangst og trodd hun har hatt kreft siden hun var 16 (nå 30)hun sliter med det enda.. Angsten( og psyken generelt) gjør så sjukt mye rart med kroppen, den verste angstperioden jeg hadde lå jeg i sengen omtrent i 8 uker og bare grein, klarte ikke å se på min egen kropp, den føltes så ekkel, når jeg tok på mine egne armer ble jeg kvalm og jeg trodde de skulle falle av. Ting er bedre nå, når jeg har fått pratet det ihjel, men Psyken er rar ass. Det som har hjulpet mest er nettopp det, å prate med typ psykiatrisk sykepleier og psykolog, man får liksom litt distanse til sitt eget sinn og sin egen kropp.
Håper det går bedre etterhvert! Og at du kan få litt hjelp! :)
Klem til deg fra meg!
Avatar

Hei

okt 15 2019 - 01:02
Ser du har det veldig vondt og det er for mye for deg oppi alt dette og alle de beskrivelsene med symptommer men livet er usikkert for alle.det fins ingen garanti i livet el hvor lenge du el andre lever.det er utenfor alles kontroll.livet er usikkert og uforutsigbart for alle mennesker og det er bra vi ikke vet hva som skjer i framtida.det hadde vært forferdelig hvis folk visste det og noen av de sykdommene du beskriver som folk faktisk har for det er jo folk som er diagnostisert med det lever også lange liv for det fins mye behandling i dag som ikke eksisterte før,verste du kan gjøre er å Google for det gjør alt verre.det som skjer skjer i livet.stå på og ikke gi opp.resten får du faktisk ikke gjort noe med.alle lever i uvisshet.
Avatar

Re: Er så redd noe feiler meg, noen å snakke med?

okt 15 2019 - 15:14
Hei :) For min del, så hjelper det å prøve å tenke at symptomene du kjenner på er angst, ikke sykdom. Angsten omfatter et helt vell av symptomer, blant annet de fleste av de du nevner. Tenk angst, ikke sykdom. For det er angst. Ikke sykdom. Jeg snakker av erfaring. Går du til behandling noe sted? Jeg har begynt med en metode som heter ABCD, hvor de skal prøve å være rasjonell i en angstsituasjon. Jeg vet det er dødsvanskelig, og noen ganger virker det helt håpløst, men angst er verken farlig eller evigvarende hvis du får hjelp til å takle det. Jeg er selv inni i en periode med masse angst, og det virker uholdbart og overveldende, men det SKAL gå over. Jeg sier det ikke på trass, det skal gå over, fordi jeg jobber med det. Og det håper jeg du og får til. Bare svar meg hvis du vil prate :)
Til forsiden