Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er jeg blitt gal?!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er jeg blitt gal?!

mai 31 2018 - 21:08
Alt begynte med at jeg fikk et panikkanfall i april. Jeg sluttet å være ute med venner på fritiden fordi jeg var livredd for å få et nytt anfall. Jeg stengte meg nesten inne! Nå i dag går jeg rundt og er redd dagen lang! Jeg får ALDRI fred fra angsten, den er der HELE tiden.... Det som er så merkelig, er at jeg ikke aner hva jeg er redd for, jeg er bare redd. Jeg prøver å roe meg selv ned ved å si at angst ikke er farlig, men det hjelper ikke! Jeg tror ikke på det. Kanskje det er angsten for angsten som gjør at angsten min er så ille nå om dagen? Jeg er redd for å dø/bli gal/besvime av angsten. Jeg kommer meg heldigvis ut døra nå, men jeg må virkelig presse meg selv! Psykologen min sa at jeg kanskje aldri blir kvitt angsten, og at jeg heller bør øve på å takle den på en fin måte. Hvis jeg lærer at angst ikke er farlig, er jeg sikker på at angsten ikke kommer til å være så sterk! Vet ikke hvor jeg vil hen med dette innlegget.. Ville vel bare få lufta litt tanker.. Og så lurer jeg jo på om noen har vært borti noe lignende? Bare å fortelle!
Avatar

Re: Er jeg blitt gal?!

mai 31 2018 - 22:41
Litt usikker på hvorfor psykologen din sa at du "kanskje aldri blir kvitt angsten", men kanskje det var for å hjelpe deg og akseptere den. Det stemmer hvert fall ikke at du "ikke kan bli kvitt den"."Hvis jeg lærer at angst ikke er farlig, er jeg sikker på at angsten ikke kommer til å være så sterk!"

De beste bevisene som finnes, er de du har erfart selv. Og se på deg nå - du lever jo fortsatt!
Konklusjonen er dermed: Angsten din er ikke farlig; du har jo overlevd masse angst, så det bør bevise for deg at angsten din ikke kan drepe deg, ikke kan gjøre deg gal, og ikke kan få deg til å besvime. Du er tydeligvis sterk nok til å håndtere påkjenningen av angsten :)
Avatar

Angst.

juni 1 2018 - 12:23
Det er viktig å se på de bakenforliggende årsaker. Er du sliten? Får du nok søvn? Bra matvaner? Fysisk aktivitet?
Har men litt kontroll på disse temaene så hjelper det på og lindre angsten. Var selv veldig plaget av depresjon og angst som blusset opp for 9 år siden. Turte ikke gå i butikk eller delta i det sosiale og bare sank inn i meg selv. Ble inlagt akutt for psykose men fikk en fantastisk hjelpav spesialhelsetjenesten og var på dps. Fikk hjelp til å selge noe eindom som jeg hadde og som tynget meg. Byttet jobb og de siste 3 år har jeg jobbet fulltid og fått et fantastisk liv med balanse. Ta kontakt med fastlege og psykiatrisk sykepleier i komunen å gå til samtaler. Legg beina dine litt høyt og slapp av det har du helt sikkert fortjent.
Jeg har god erfaring med en ikkeavanedannende medisin som heter attarax som roer litt ned og lindrer tankekjør.
Tror ganske sikkert at du kommer deg gjennom dette. Vær ikke bekymret. 95% av det vi bekymrer oss for om fremtiden blir det ikke noe av. Lykke til! Styrkeklem!
Til forsiden