Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er helt stuck. Eg trenger hjelp.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er helt stuck. Eg trenger hjelp.

april 4 2018 - 18:18
Hei.

Eg har kjempet nå noen mnd for å få den hjelpen eg trenger. Eg har slitt med angst siden 10 års alderen, og det har utviklet seg etter traumer og dårlige opplevelser fra barndommen og ungdomstiden. Eg har fått 2 avslag på hendvisning til DPS nå, da de påstår at eg som pasient, ikke var mottakelig for den hjelpen eg fikk fra 2015-2017. Fra min side, syns eg psykologene fokuserte på feile ting. For meg virket det som de ville hive meg ut i eksponering så fort som mulig. Ja eg er enig i at eksponering er den beste behandling. Men trodde de ville ta et steg om gangen, i stede for å hive meg i en full gruppe med en gang. Da får eg beskjed om at meg som pasient, ikke gjorde som psykologen sa. Eg prøvde meg på forskjellige ting, uten at det hjalp. Men eg får beskjed at det var min feil at det ikke hjalp. Eg har hatt behov for å snakke om de vanskelige opplevelsene i mangen år, men eg fikk beskjed om at vi ikke kunne snakke om forrtiden, at vi måtte fokusere fremover. Igjen, er eg helt enig at man ikke skal stå fast i forrtiden. Men for at man skal kunne fokusere og begynne å bevege seg fremover, må man bearbeide vanskelige følelser og opplevelser skikkelig. Nå truer Nav med å stenge AAP, fordi eg er i verken behandling eller arbeidstilltak. Eg prøvde meg på en gård for ca 2 år siden, men det gikk ikke lenge før eg måtte slutte der pga psykiske helseproblemer. Eg har nettopp prøvd meg på A2G på arbeidstrening. Der gikk det heller ikke lang tid før de skrev meg ut, pga psykiske helseproblemer. Angsten er hovudsakelig det som hindrer meg i å gjøre det meste i hverdagen. Og så har du plagene som kommer av angsten, som depresjon, spiseforstyrrelse, selvskading, selvmordstanker, ensomhet, tankeskjør, overtenking. Eg er en person som føler sterkt og dypt generelt. Har også slitt/sliter med personlighetsforstyrrelse.

Eg har en annen livssituasjon nå, en da eg gikk til behandling hos dem. Men de er så opptatt med hva eg gjorde for 1 år siden. Syns det er utrolig dobbelmoralsk. Da de har bedt meg om å fokusere fremover, men de fokuserer på hvordan eg var. Nå har eg vært veldig klar en stund å få ræven i gir og få meg fremover, men de vanskelige opplevelsene og følelsene står forsatt i vegen, så eg trenger hjelp og støtte til å få dette til. Eg har hatt noen veldig gode dager, takk gud på det. Men alt det vonde kommer alltid tilbake og tar over. Eg er klar for å gjøre det eg nå drømmer om, som er å få utdannelse innenfor Helse og sosial og Stend. Eg har en plan om å forberede meg til å endelig fullføre vgs i 2019. Men DPS mener eg ikke er syk nok til å få behandling.

Eg kan ikke huske sist eg var med en venn uten å måtte kjempe meg gjennom det. Eg sluttet for mangen år siden å prøve, men har prøvd nå noen ganger etter at samboeren eg støttet meg til, har flyttet ut og ikke snakker med meg lengre. Det også har vært en utrolig vanskelig opplevelse, å miste den eneste man klarer å være med å snakke med face to face. Rett og slett mitt værste mareritt som gikk i oppfyllelse.

For 1 uke siden bestemte eg meg for å invitere en venn på besøk. Eg brukte 2 dager, med konstant angst og uro før eg klarte å sende en mld. Men da hadde han dessverre ikke tid. Klarer endelig å treffe min far og søster uten særlig ubehag. Men de er de eneste eg klarer å treffe hittil. Klarer å komme meg på butikken når eg er nødt heldigvis! Så eg ser eg gjør pittesmå fremskritt. Men i Nav sine øyne er det langt i fra godt nok til å beholde AAP.

Noen andre som sliter og kjemper for å få den hjelpen de trenger?
Avatar

Svar

april 5 2018 - 20:09
Hei!
Jeg leste innlegget ditt av ren nysgjerrighet, men jeg kjente meg igjen i hvor slitsomt det er å ha angst og i tillegg bli pressa på av Nav og behandlere til å jobbe når man ikke er i stand til det.

Jeg foreslår at du snakker med fastlegen eller behandleren din og ber om en henvisning til en Nevropsykolog.
En nevropsykolog er en som kan finne ut om du har en medfødt diagnose. For eksempel, hvis du har Asperger, ADHD, eller noe annet. Det er lurt å prøve og finne ut av det, fordi hvis du skulle ha noe så vil Nav og Dps se på deg med " nye" øyne og prøve å finne en mere tilpasset behandling.

Tar dem vekk AAP så er neste steget Sosial- penger hos sosialtjenesten i Nav og det er en veldig lav utbetaling der, så kanskje verdt å prøve den henvisningen jeg snakket om. Du har jo ingenting å tape på det! Og skulle du søke senere om uføretrygd, ja da er du nødt til å snakke med en nevropsykolog først. Hvis ikke, for du avslag fordi i følge nav så er man ikke syk nok, hvis du "bare" har en angstlidelse.

Nevner ikke dette for å være negativ, fordi jeg har selv opplevd dette og vet av erfaring hvordan systemet funker.

Håper det hjalp noe:)
Klem:)
Avatar

Takk

april 6 2018 - 20:25
Eg tar imot alle råd, nye muligheter til å komme fremover. Skal ta dette opp med legen på neste møtet.

Igjen, tusen takk! :)
Til forsiden