Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er dette symptomer på ALS?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er dette symptomer på ALS?

juni 15 2019 - 07:55
Jeg har vært plaget med leamus i snart to måneder. Begynte i en arm, så flyttet det seg til låret, deretter leggen. Har også kjent dette i kinnet og noen andre steder. Fastlegen sier alt er ok, ut fra enkle nevrologiske tester. Jeg er så redd for at det er ALS. Har lest at noen med ALS hadde leamus sporadisk rundt omkring uten å merke noe annet i starten. Hva skal jeg gjøre??
Avatar

Kontakt privat legeklinikk hvis ikke fastlegen vil henvise.

juni 15 2019 - 10:13
Hvis du ikke får fred for disse tankene så er det kanskje best å betale de ekstra kronene for å avkrefte hos en privat nevrolog?

Som flere andre her inne med helseangst så har det ikke hjulpet med å få det avkreftet for da dukker nye tanker om sykdommer opp.

Jeg har ikke ALS men MS og starten på disse symptomene kan være like, men leamus er IKKE en av grunnene jeg ble videresendt til MR og spinalpunksjon.


Leamus kan være så mangt, spesielt når man er stressa , tenker på det hele tiden og anspenner muskler ubevisst.
Avatar

Re: Er dette symptomer på ALS?

juni 15 2019 - 10:21
Jeg kjenner jo at dess mere jeg tenker på sykdom, desto mer rykning og napping merker jeg. Merker det mest når jeg ligger i senga. Det hender at jeg bare må stå opp og teste styrken i beina, stå på ett ben, ta knebøy osv. Skrekken er å merke plutselig svekkelse et eller annet sted. Jeg må nok bare prøve å komme meg til nevrolog, for å få sjekket dette ekstra godt. Jeg har vært redd for sykdommer tidligere også, men aldri på denne måten. ALS er verre enn alt annet, sikkert fordi det betyr den visse død etter få år
Avatar

Prøvd coach eller psykolog?

juni 15 2019 - 11:17
Jeg har ikke helseangst men generell angst/ katastrofeangst har alltid hatt det i liten grad men har tatt seg opp de siste åra.

( angst for ulykker, jeg, barna eller mannen dør ,brann, barnevernet skal ta barna mine , jeg skal uten at jeg vet det gjøre noe kriminelt osv osv)

Har to barn og mann og har overbelastet meg selv med flink husmor- syndromet og konstant stress.

Coach hjalp meg med teknikker for å overstyre hjernen ,da hjernen hele tiden repeterer tankene fra dagen før stadig lager verre og nye skrekk- scenarioer.

Til forsiden