Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er dette sant?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er dette sant?

juli 24 2017 - 15:05
Har hørt at dersom man prøver å holde seg våken lengst mulig, så sovner man fortere. Er dette sant eller er dette bare en myte?

Jeg synes det høres ganske logisk ut! Dersom jeg prøver alt jeg kan for å klare å sovne, får jeg ikke sove i det hele tatt. Kanskje jeg heller bør gjøre det motsatte? Prøve å holde meg våken så lenge som mulig.

Noen som har testet ut denne metoden før? Har hørt om andre som har testet denne metoden, og det funket fint for dem. Nå greier de å lure hjernen sin til å sovne!

Takk for svar! (:
Avatar

Re: Er dette sant?

juli 24 2017 - 15:15
Om man prøver å holde seg våken med mobil, laptop, eller lignende som gir ifra seg veldig mye lys; vil det påvirke utskillelse av bla.a hormonet melatonin. Ett hormon som gjør deg søvnig, og som bare produseres i mørket.

Leser du en bok eller lignende, vil det være til masse hjelp på å bli trøtt!
Avatar

Re: Er dette sant?

juli 26 2017 - 22:36
Har brukt mye pusteøvelser for at ikke angsten skal overta nattesøvnen. Må bare si at det funker bra på meg, spesielt en øvelse der du puster fort ut og inn i 10 sekunder, for deretter å holde pusten i 7 sekunder og puste ut det du har holdt inne i 7 sekunder. En lang pust. Kjenner at etter 5-6 ganger begynner jeg å bli veldig søvnig. Dette gjør meg også rolig.
Til forsiden