Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er dette angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er dette angst?

nov 13 2021 - 21:29
Jeg er ny her og har de siste 3 månedene kommet inn i en helt ny "sinnstilstand" jeg ikke har vært før. Jeg kan i tillegg informere om at jeg har hatt spiseforstyrrelser siden jeg var 16 og er sykelig opptatt av vekt, noe som sikkert er tydelig i enkelte av punktene under. Jeg er også i veldig stor grad opptatt av trening og da spesielt løping. Formen min har stupt siden jeg kom inn i denne "tilstanden" og dette plager meg i veldig stor grad. Jeg finner ingen spesifikk grunn til at det har blitt sånn, men har vært utsatt for høy grad av stress de siste årene.


Selvbilde/Generelle tanker og følelser

- Føler jeg bare går rundt og overlever og ikke lever.
- Føler jeg har mistet min egen identitet. Jeg er ikke lenger en glad, energifyllt person som løper og trener og er i masse aktivitet. Føler meg lat, feit og ubrukelig til alt. Klarer ingenting. Mislykkes i det jeg var flink til før fordi kroppen brytes ned også fysisk.
- Utmattet av å være rundt andre mennesker og høre på mas. Bare tanken på å være rundt andre mennesker gjør meg sliten og umotivert.
- Orker ikke gjøre noe i helgene fordi jeg føler meg utslitt, stygg og feit. Føles meningsløst og dusje og ordne meg når resultatet uansett blir stygt.
- Tenker ofte: det eneste jeg har lyst til er å sove.
- Kjenner sjelden på glede lenger.
- Har lite eller ingen energi.
- Overdrevet fokus på utvalgte farlige sykdommer og føler jeg er alvorlig syk. Tenker veldig mye på dette!!!! Vondt i armen = blodpropp. Vondt/Stiv i brystet = Brystkreft. Vondt i hodet = Hjernesvulst. Klarer ikke puste normalt = Kreft i halsen. Klarer ikke løpe på samme nivå som før= kreft sprer seg i hele kroppen og bryter ned kroppen fort. Fluer i synsfeltet = Skal bli blind snart og ingen vits å planlegge og tenke fremover uansett. (Jeg har sjekket disse tingene omsider - men vært livredd for å gjøre det. hyperventilerte og følte jeg kom til å besvime når jeg gjorde det - katastrofetanker).
- Tanken på farlige sykdommer har ved flere anledninger ført til panikk, sterk hjertebank, følelsen av å holde på å svime av, hyperventilering og følelsen av å miste total kontroll over meg selv.
- Konstant stive skuldre og nakke. Mye hodepine.
- Griner hyppig uten forvarsel og «ut av det blå». Det kan skje midt på gaten, på kontoret, under eller etter trening og hjemme.
- Ingen lyst eller energi til å omgås venner eller andre relasjoner. Ser på andre mennesker som en «energi-tapper».
- Føler meg utmattet
- Negativt innstilt til det meste.


Trening:

- Kondisjonen/formen min har stupt siden 9. september og fortsetter å gå nedover.
- Har lite energi, men presser meg til å trene fordi jeg vet at dette er noe jeg finner stor glede i og er min form for terapi når ting er normalt.
- Har mye høyere puls, blir tungpustet uten å løpe fort og svakere i musklaturen. Kjenner sterkt på følelsen av at kroppen brytes ned fysisk.
- Løper vesentlig mye treigere nå, med vesentlig høyere puls enn jeg gjorde for bare 2 måneder siden. Dette blir bare verre og verre og jeg går dypere og dypere ned i kjelleren for hver eneste økt jeg har fordi jeg ikke kjenner igjen kroppen min.
- Restituerer mye senere enn normalt.
- Føler liten glede i forbindelse med trening. Bare stress og manglende mestringsfølelse. Griner ofte etter en løpeøkt fordi jeg føler meg lat og ubrukelig.
- Trening føles som en belastning, negativt stress og ikke lenger en glede og frisone som tidligere.
- Manglende mestringsfølelse og følelsen av å være ubrukelig i forbindelse med trening plager meg i VELDIG stor grad. Bruker mye tid på å tenke på hvor grusomt det er for meg å ikke være i min normalt gode form. Umulig å beskrive hvor mye det går inn på meg.


En typisk morgen:

- Føler meg ofte «knust» når jeg står opp. Følelsen av å være fyllasyk. Øynene er tunge. Hodepine. Føler meg veldig trøtt og ikke uthvilt.
- Umotivert til det meste.
- Tar ikke lang tid etter jeg har stått opp før jeg kjenner hjertebank og en konstant følelse av «nervøsitet», skjelver på hendene, klarer ikke puste normalt. (Slutter ofte å puste og bare holder pusten og spenner meg – dette kommer automatisk og jeg legger spesielt merke til det når jeg står i dusjen). Prøver å puste dype innpust og lange utpust når jeg merker at jeg «slutter å puste». Det er vanskelig å puste dypt. Pusten hakker når jeg prøver å kontrollere den.
- Unormal høy puls (over 100 når jeg dusjer, sminker meg ol)
- Kjenner ikke igjen min egen kropp. Føler meg lat, stygg, feit og i dårlig form.
- Klarer ikke spise frokost lenger


En typisk kveld/natt:

- Ligger og skjelver (spesielt på hendene) og føler en ekkel uro i hele kroppen.
- Pulsen er unormalt høy. (80-90). Pleier å ha under 60 når jeg ligger i sengen før jeg skal sove.
- Hjertet banker fort, men kontrollert. (Ikke på samme måte som under panikk).
- Hodet føles som det jobber i høygir uten at jeg klarer å identifisere hva jeg egentlig tenker på.
- Mye hodepine. Spesielt når jeg skal prøve å sove. Føles som at hodet skal eksplodere.
- Kan ligge i flere timer med øynene lukket uten å få sove og kjenner på mer og mer stress og en sterk desperasjon over å ikke klare å sovne.
- Går til sengs med sterk frykt for å ikke få sove med engang.
- Griner ofte på kveldene når jeg blir så stresset over å ikke få sove når jeg skal.
- Føler jeg holder på å bli sinnsyk.
- Dårlig søvn når jeg først får sove. Føler meg aldri uthvilt

Jobb:

- Høy puls når jeg sitter på kontoret. (80-100). Har normalt 60+/- under normale forhold når jeg sitter i ro foran pc`en.
- Ofte hjertebank.
- Føler meg ganske konstant nervøs og redd uten at jeg klarer å identifisere hva jeg er nervøs/redd for.
- Høy grad av irritasjon over samtlige som snakker til meg. Generelt veldig irritabel.
- Slutter ofte å puste. (Holder pusten).
- Konstant anspent i kroppen og ansiktet.
- Overdrevet fokus og tanker om hva folk tenker om meg som person og jobben jeg gjør.
- Føler meg overvelmet av små ting og oppgaver. Kjenner på ett unormalt stress rundt dette.
- Vanskelig å fokusere – overdrevet tankekjør rundt forskjellige ting som farlige sykdommer, vekt og at jeg må prøve å slappe av og roe ned kroppen.
- Ønsker bare å være i fred, ikke bli snakket til og at arbeidsdagen skal være over.
- Kan plutselig bare begynne å grine uten forvarsel.
Til forsiden