Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er dette angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er dette angst?

okt 27 2019 - 21:23
Hei! Jeg er usikker på om det er angst jeg har. For en del år siden merket jeg en rar følelse i kroppen. Som om jeg gruet meg til noe. Jeg visste ikke hva dette var eller hva det kom av, men tenkte ikke så mye mer over det. Etter en hendelse hvor jeg ble utsatt for et seksuelt overgrep kom denne følelsen for fullt. Det er som en følelse av indre uro, og denne følelsen har aldri gitt seg. Til tider kan det være skikkelig ille, Mens andre ganger kan jeg føle lite på det. Dette er en følelse som har fulgt meg i mange år nå, uten at jeg skjønner hva det er. Det føles som jeg har skikkelig uro i kroppen, akkurat som at jrg gruer meg veldig til noe, bare at jeg ikke aner hva jeg gruer meg til. Psykologen jeg tidligere hadde mente det var generalisert angst. Men etter å ha lest på det kjenner jeg meg ikke igjen i det. Det er ikke sånn at jrg går rundt og bekymrer meg for noe. Det er bare en følelse som sitter i brystet mitt som jeg ikke aner hva er eller hvorfor den er der. Jeg hsr ingen spesielle tanker når følelsen er der. Så det er veldig vanskelig å bli kvitt den. Jeg må bare holde meg opptatt med noe, men det hjelper bare der og da. Denne følelsen kan til tider være veldig sterk. Så sterk at det kan få meg til å gråte "uten grunn", jeg føler meg rastløs og vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg og jeg føler det nesten blir tyngre å puste. Jeg har ingen anfall, dette er en følelse som konstant er til stede, men styrken på følelsen kan variere på gode og dårlige perioder.
Er dette angst eller hva kan det være?
Avatar

Har det ganske lignende

okt 27 2019 - 21:59
..er jeg heldig så er dette den " mildeste formen" angsten manifester seg for meg.

Altså en følelse av at noe er galt / noe galt kommer til å skje/ jeg burde bekymre meg før et eller annet. Men da kan jeg i det minste " peker på angsten og si: der er du!

Vanligvis får jeg en eksakt bekymring om fremtid eller en flashback om en vond tanke fra fortida.
Da er det verre å gjenkjenne det som angst , for det føles som noe ekte som jeg fortjener å tenke og gruble på.
Angsten er mer " forkledd" og lurer meg litt.

Om det kalles generaliserende angst eller bekymringsangst vet ikke jeg , men angst vil jeg absolutt kalle det. Det er ille og slitsomt nok.
Til forsiden