Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er dette angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er dette angst?

nov 23 2018 - 13:05
Har i mange år slitt med angst. Hovedsakelig har jeg slitt med helseangst og vært redd for å få ulike sykdommer. Jeg kom til et punkt hvor de fysiske sykdommene ikke var så skremmende lenger og begynte å bekymre meg over om jeg kanskke var psykopat, sosiopat, pedofil eller hadde schizofreni etc. Særlig har frykten for å være pedofil sittet i meg lenge. Når jeg har gått forbi barn har jeg noen ganger fått tanken «tenk om du er pedofil», fått frysninger og sånt, men har klart å roe meg ned fordi jeg vet at jeg ikke er det. Denne lille frykten har jeg hatt veldig lenge. Men for omtrent to uker siden leste jeg en avisoverskrift om akkurat pedofili. Siden det har jeg gått konstant og engstet meg og vært redd, spent musklene, slitt med å sove, spist lite, har ikke orket å gå på skolen, har ikke vært med venner og sitter konstant med tanken «tenk om du er pedofil.» De siste dagene har vært verst, begynner å være usikker på om dette er angst eller om jeg må innse realiteten. Jeg tror jo at dette bare er angsten som kommer med nye tanker, som stadig er mer skremmende. Jeg klarer noen få ganger i løpet av en dag og roe meg ned med at «det er bare hodet som kødder med deg», men tankene kommer alltid tilbake kort tid etter. Når jeg går forbi barn nå får jeg vondt i magen, og er så redd for å ha noen «forbudte følelser», men jeg får aldri noen følelser.

Er dette angst, eller er det noe annet?

Hadde også vært tryggende om noen kjente seg igjen.
Avatar

Re: Er dette angst?

nov 23 2018 - 15:43
Kombinasjonen av at du har helseangst og aldri har følt seksuell tiltrekning ovenfor barn, indikerer sterkt at det kun er nok en ubegrunnet bekymring på angstens vegne.

Er det noe i du er i behandling for nå, eller?

Avatar

Re: Er dette angst?

nov 23 2018 - 15:46
Gummihjerte:

Har snakket med rådgiver og psykiatrisk sykepleier på skolen min. De har valgt å ta det videre til BUP og venter nå på en plass der.
Avatar

Re: Er dette angst?

nov 23 2018 - 16:16
Så bra! Håper du får god hjelp.
Avatar

Re: Er dette angst?

nov 25 2018 - 11:39
Hei Kristian, jeg kan kjenne meg igjen i den type angst og utviklingen over tid. Hos meg begynte angsten på samme måte - angst for fysiske sykdommer, særlig kreft. Når jeg klarte å komme meg litt over det, kom nye skremmende tanker. Jeg ble veldig redd for psykose og for å miste kontrollen fullstendig. Det med psykose var helt forferdelig. Jeg overvåket hver tanke i hodet og ble helt utslitt. Så kom tvngstanker, slike som om jeg kunne skade noen eller meg selv. Jeg anser disse tankene som samme type tanker som du har om pedofili. For min del har det hjulpet å innse at dette er «klassisk» angst. Den finner stadig nye måter å skremme på. Det som har hjulpet meg er mindfullness. Der lærer du å la tankene komme og gå og innse at dette er bare tanker, de er ikke fakta og betyr ingenting. Prøv å registrere de tankene når de kommer, kun registrere, ikke begynn å grave og finne årsaken i de. Når du registrerer slik tanke si til deg selv- der var den, og konsentrer deg om pusten din i neste øyeblikk. Igjen, ikke prøv å kontrollere pusten, aksepter den slik den er i øyeblikket. Ikke prøv å skyve de tankene vekk, det forårsaker spenning i sinnet og gir mer angst. Jeg vet at dette er veldig vanskelig men prøv og se om det kan hjelpe litt. Jeg bruker en app som heter Headspace, synes den er fantastisk bra. Der er det forskjellige type mindfullness øvelser tilpasset ulik problematikk. Ønsker deg masse lykke til og husk at dine tanker ikke er farlige!
Til forsiden