Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er dette angst tro?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er dette angst tro?

nov 12 2018 - 20:06
Hei på dere! Skriver litt her jeg og håper noen vil svare. Lurer på dere som har angst, hvordan oppdaget dere det og hvordan pratet dere med deres lege om det her? For to år siden så fikk barnet mitt omgangssyke, skikkelig! Fra før det så har jeg hatt litt sånn småangst/fobi for omgangssyken. Etter hun fikk det og var skikkelig dårlig så engsta jeg meg lenge og engste meg fortsatt for det, men føler ting har tatt mer av i det siste. Det har vært mageproblemer, kvalme, svimmelhet, sliten, urolig i kroppen, ikke fått sove for jeg ligger og tenker, skuldre og bryst som gjør vondt osv. Vært en tøff periode på jobben men det har bedret seg nå. I tillegg har jeg store perioder hvor jeg er nedfor og lei meg og kan ha vært i bursdag og komme hjem og må legge meg fordi kroppen er helt gåen og sovne :-( blir lei meg, nesten på gråten osv. Er det flere som kjenner til dette? :-(
Avatar

Re: Er dette angst tro?

nov 12 2018 - 20:59
Hei Jonas801, dette høres absolutt ut som angst. For min del begynte det nesten med en gang med uvirkelighetsfølelse så jeg skjønte at det var angst. Debuterte med panikkanfall og helseangst. Jeg hadde mistet moren min til kreft så ble overbevist om at jeg har samme type kreft og kommer til å dø snart. Etterhvert ble jeg verre og verre. Vedvarende angst og panikkanfall, nå også tvangstanker. Huff, vil ikke skremme deg. Alt dette med angst er veldig individuelt. Jeg har heldigvis lange gode perioder også, nesten uten angst i det hele tatt. Dårlige perioder er preget av svimmelhet, ekstrem trøtthet, samtidig urolighet, vondt i skuldre og nakken, dårlig søvn, hjertebank, dårlig mage, brekninger.
Går til psykolog og tar antidepressiva. Mediterer hver dag og prøver å trene annenhver dag. Vil absolutt anbefalle å trene, kroppen kvitter seg med dårlig energi og «mykner opp». Stivheten i nakken og skuldre forsvinner hos meg med en gang etter en joggetur. Vil også anbefalle å lese I. Wilhelmsen.
Tenk gjennom hvorfor du er redd for omgangsyke? Er du redd for å kaste opp? Er du redd for at koppen din kommer til å bli svekket, eller er du redd for smitte/ bakterier? Prøv å finne ut hvilke følelser/tanker som gjemmer seg bak angsten. Ønsker deg god bedring!
Avatar

Er dette angst tro?

nov 12 2018 - 22:45
Hei! Tusen takk for svar, det skremmer meg ikke, vil bare komme meg opp på beina igjen, eller ligger vel ikke helt nede, men prøve å redde meg inn før det smeller. Når det gjelder omgangssyke, så er det å kaste opp som er problemet, det å brekke seg og gå vondt i brystet hver gang, det skremmer meg veldig. Tror det er engstelse for at noe skal gå galt. Men der har jeg funnet en metode, når det går rundt omkring vasker jeg henda ofte, tar idoformtabletter og holder meg litt unna. Men klart det at når barnet mitt har det så må jeg være der for ho.
Det som plager meg litt nå, det er at jeg ofte kan nesten begynne å gråte for ingenting. Føler meg ikke bra nok for de jeg bor med eller på jobben, føler meg ikke bra nok for barnet mitt. Sliten, får ofte nesten hjerteinfarkt symptomer med vondt i brystet, svimmelhetsanfall, roa seg litt nå heldigvis, og vondt i skuldre og ledd og ofte bekymringer om penger osv osv osv
Avatar

Er dette angst tro?

nov 12 2018 - 22:48
Har fått meg hobby, ta bilde og blogge om forskjellige steder :-) også prøver jeg å gå tur men ikke alltid jeg orker :-(
Avatar

Re: Er dette angst tro?

nov 13 2018 - 12:49
Hei igjen :) ja, var akkurat det jeg tenkte når jeg skrev noen råd til deg, at det kanskje vil hjelpe og du ikke blir nødt å gå helt i kjelleren. Jeg har hatt angst i ca to år. Jeg synes det er en type prosess man går gjennom ift til lidelsen. Skjønner veldig godt skyld /skam følelsene du går gjennom nå. Jeg har vært der jeg også. Det at man ikke orker så mye tærer på samvittigheten både hjemme og på jobben. Prøv å akseptere at det er slik akkurat nå. Ta det innover deg og aksepter. Det er lov å være syk, det er lov å ta være på seg selv. Hvis ikke du tar vare på deg selv så klarer ikke du å ta vare på ungen din heller. Ta deg tid til deg selv uten dårlig samvittighet. Vil også anbefalle deg å ta kontakt med fastlegen og be om henvisning til psykolog. Bare fortell legen samme som du skrev her, ikke vaskelig å forstå at du sliter og at dette ser ut som angst. Lykke til! Håper du får hjelp!
Avatar

Er dette angst tro?

nov 14 2018 - 20:36
Tusen takk for det og at du tok deg tid til å svare og lese det jeg skrev om :-) følt meg litt bedre idag men ikveld begynner det igjen med kvalme, svimmel og lyst å grine :-/ jaja blir tidlig kveld idag tenker jeg
Til forsiden