Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er det virkelig slik...??Kommer deres panikkanfall ut av det blå??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er det virkelig slik...??Kommer deres panikkanfall ut av det blå??

mai 5 2015 - 13:48
Jeg har oppdaget at når jeg skal slappe av eller gleder meg mye til noe,så smeller det plutselig.Uro i brystet,høy puls,vansker med å puste og så baller det bare på seg.....Er det virkelig slik det er?? Skikkelig kjipt!!Ikke rart man får angst for angsten..
Avatar

RE

mai 5 2015 - 13:53
Mine panikkanfall kommer helt ut av det blå, spesielt når jeg har det kjempe gøy å ler veldig mye (selvom dette er lenge siden) Eller hvis jeg får sånn ADHD kick og blir litt for hyper så får jeg angst. Eller når jeg skal prøve å sove.
Avatar

Re: Er det virkelig slik...??Kommer deres panikkanfall ut av det blå??

mai 5 2015 - 15:38
Det er jo til å hyle av...Virker som hver gang jeg gleder meg skikkelig til noe skal det ødelegges..Blir så fortvila,og redd siden det kommer så brått og uventet!
Avatar

Re: Er det virkelig slik...??Kommer deres panikkanfall ut av det blå??

mai 5 2015 - 21:45
Flott å få svar fra dere :) Man føler seg så alene om dette og redd...Takk!
Avatar

Re: Er det virkelig slik...??Kommer deres panikkanfall ut av det blå??

mai 11 2015 - 12:58
For min del kommen panikkanfallene av å lese/høre om økonominyheter som har innvirkning på min sårbare situasjon som nyskilt og gjenboende i et stort hus jeg ikke får solgt.
Om noen snakker om utdannelse, omstillinger i arbeidslivet, eller økonomiske hendelser så er det som om en hånd griper om hjertet mitt og klemmer.

Jeg får vondt i magen, brystet, jeg begynner å svette, og må bare trekke meg unna.
Om jeg er på jobb så går jeg ofte på do og sitter der til det går over.

Det er helt jævlig å ikke ha kontroll på noenting, og i tillegg være livredd for å miste jobben. Derfor tør jeg heller ikke snakke med sjefen min om det heller.

Jeg har alltid hatt stålkontroll på alt, og nå er alt sårbart og vanskelig. Jeg har null kontroll på noe som helst, og jeg føler at korthuset raser når som helst.
Avatar

Re: Er det virkelig slik...??Kommer deres panikkanfall ut av det blå??

mai 11 2015 - 18:52
Har hatt et skikkelig panikkanfall en gang og det kom helt ut av det blå. Det er ikke noe som er vanlig hos meg. Det er vanligvis sosial angst jeg sliter med pluss en del andre ting.

Det som hendte den gangen, ca 2 år siden. Var at jeg satt blandt venner og spilte et brettspill. Plutselig slår det ned i meg en ufattelig lammende og nedslående følelse. Jeg måtte legge meg ned på en sofa og lå der en god stund før det gikk over. Det var virkelig en jævlig følelse.

Jeg tror ikke noen av de andre i rommet oppfattet hva som skjedde med meg der og da annet enn at jeg sa at jeg følte meg dårlig og la meg ned på sofaen.

Inni meg var det en følelse av en avgrunn som åpnet seg og jeg hadde overhodet ingen kontroll på hva som skjedde.

Jeg har i ettertid lurt fælt på hva det var som skjedde med meg. Hva som utløste det hele. Hva var det egentlig som skjedde med kroppen min? Det var ingenting som tilsa at noe skulle skje. Skremmende at man kan miste kontrollen slik.

Heldigvis er ikke dette noe jeg lever med til vanlig. Det må være helt forferdlig for de som sliter med panikkanfall i hverdagen.
Avatar

Kjære istappen

mai 14 2015 - 14:05
Grunnen til at dette skjer er at når du gleder deg til noe, ler osv, så aktiveres det sentrale nervesystemet, dersom du har en panikklidelse kan panikk utløses i slike tilfeller. Det samme gjelder når man er i fysisk aktivitet, trener osv, det sentrale nervesystemet aktiveres og plutselig får du et panikkanfall selvom du ikke er redd for noe i det hele tatt...
Avatar

Tusen takk :)

mai 15 2015 - 15:34
Tusen takk for fin forklaring :) Setter stor pris på det! Det er trasig å ha det slik,blir så redd.Men jobber hardt med meg selv for å akseptere at det er angst og ikke hjertet/kroppen.

Har vært fint å finne dette forumet,gjør at jeg skjønner mye mer av dette!

Har jo ikke hatt dette i mange år,og må si jeg synes det er fælt å lese at folk har hatt det slik i årevis..


Avatar

Re: Er det virkelig slik...??Kommer deres panikkanfall ut av det blå??

feb 11 2018 - 21:35
Jeg kan våkne på natta mulig jeg skvetter av noe?Brå våkner og får skikkelig panikk angst..blir skit dårlig .Engang ba jeg min voksne sønn om å ringe etter sjukehus trodde jeg skulle dø.
De sa du har ringt før du ,det er nok angst pust ....
Og nå må du puste ned i magen du hyperventiler ...
Følte meg teit egentlig.
Men er forferdelig..
I 3 dager har jeg hatt Stikkinger i hodet.
Istad varmet følse i halve hoder
Til forsiden