Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er det bare helseangst denne gangen også?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er det bare helseangst denne gangen også?

mai 29 2021 - 21:09
Jeg har vært plaget med helseangst i flere år. Først slet jeg med frykt for tarmkreft men fikk konstatert IBS. Da jeg slo meg til ro med dette begynte jeg å plages veldig mye med muskel kramper og leamus over hele kroppen. Da kom frykten for blant annet ALS og MS frem. Men etter utallige undersøkelser og kontroller samt månedsvis med døds angst, fant legen ut at jeg hadde lave kalsium verdier og begynte derfor på kalsium tabletter. Etter noen måneder roet det seg veldig ned med krampene og leamusen og jeg kunne puste lettet ut igjen. Så meldte det seg nye symptomer. Denne gang med masse ekstraslag - noe som vedvarte i over ett år. Jeg var livredd og gikk til kardiolog og fikk tatt grundige sjekker på hjertet og fant ingen unormale funn. Slet veldig med angst og ekstraslagene slo ut for fullt. Men klarte etter lang tid å stole på legene og slo meg til ro med at det ikke var noe som feilte hjertet mitt. Nå derimot har fokuset satt seg på hodepinen jeg ofte plages med. Jeg har i grunn vært plaget med hodepine som kommer og går i årevis. Kan merke det dersom det er væromslag eller om jeg er ekstra sliten og har anstrengt meg ekstra mye. Det kjennes ut som om hodet sitter i en skrustikke og skvises sammen, skikkelig skallebank som kommer sigende. Er ikke plaget med kvalme eller dobbelt syn men har googlet det som kan Googles om hodepine. Senest idag våknet jeg med en murring og puttet innpå en Paracet. Har også nytte av å smøre på tiger balsam rett bak tinningen. Tok MR av hodet senest for 2 år siden, i forbindelse med leamusen jeg hadde. Men nå går tankene dit hen, at kanskje jeg har «oversett» dette før pga alle andre bekymringer og at dette kan noe skummelt jeg ikke har brydd meg om før. Jeg vet jo at det som regel er tusen andre årsaker til hodepine enn hjernesvulst men som jeg av erfaring vet om meg selv fra før, så velger jeg ofte og tro det verste til motsatte er bevist. Samtidig kjenner jeg meg sliten av å måtte oppsøke lege igjen og kanskje starte på en ny runde med utredning og undersøkelser.
Avatar

Hodepine

mai 30 2021 - 23:24
Det er stor sannsynlighet for at det er helseangsten som er grunn til hodepinen, ja. Jeg har hodepine nesten daglig pga bekymring og stress. Legen min sa at hodepine som kommer med et trykk /bånd rundt hodet er stress. Man kan også få hodepine av spenninger i nakken og muskulaturen , som ofte er vanlig ved angst.
Det er flere andre symptomer som er mer fremtredende og alvorlige ved svulst, men trenger du å roe deg ned så kan du alltids ta en prat med legen likevel:)
Avatar

Angsten er et lurt vesen.

juni 4 2021 - 20:56
Når den er ferdig med å bekymre seg over en ting , så finner den nye ting.

Er 110% sikker på at hodepinen er ufarlig.

Hvor i hodet gjør det mest vondt?
Hvis det er spenningshodepine el tanngnissing så er det mange som har god effekt av botox.
Jeg tar hvert halvår mot migrene.
Avatar

Angsten setter meg på prøve

juni 9 2021 - 20:34
Du har helt rett Rogajente, angsten finner nye ting når når den er ferdig et sted. Hodepinen har heldigvis gitt seg og ikke vært tilstedeværende på flere dager. Det som er mest plagsomt for meg nå, er hjertebank. Det vil liksom ikke slippe helt taket og dukker opp hver gang jeg er eller har vært stresset, sint, oppskaket eller lei meg. Stress er en fæl ting og kan virkelig tære på kropp og sjel. Det samme kan angsten.
Til forsiden