Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er det ‘’bare’’ angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er det ‘’bare’’ angst?

mars 28 2021 - 14:14
Hei!
Dagen min starter bra som vanlig. Jeg begynner å rydde badet og beveger med ut til kjøkkenet. Da kjenner jeg en sultfølelse og tenker at snart skal jeg spise. Holder på litt til og får vondt i magen. Setter meg ned og tar en snus. Jeg får så en ubeskrivelig følelse og en trang til å gå på do. Jeg føler jeg skal besvime og tankene tar over. Jeg er redd for å rett og slett dø. Jeg sitter på do og begge beina sovner etter ca 15 sekunder og jeg skjelver. Blir dårlig i magen. Lukker øynene og holder hendene foran ansiktet. Jeg har lyst til å ringe legevakta, men en liten del av meg tenker at det er sikkert bare angst. Det roer seg etter noen minutter og legge meg på sofaen. Jeg går rett inn på denne siden, men vet ikke helt hva jeg skal søke på for å prøve å roe meg ned.

Det er denne ubeskrivelige følelsen av at noe er alvorlig galt og at nå dør jeg. Jeg hater det!
Jeg vet jeg spiste dårlig i går med et halvt rundstykke til frokost og noen sjokoladeboller utover dagen og jeg gikk en tur på 5 km.
Det har nå gått en time ca og jeg får trykket i meg et halvt rundstykke. Jeg ligger litt på sofaen igjen og plutselig begynner jeg å fryse. Da kjenner jeg at det er over. Angsten forsvinner ut av kroppen og jeg er bedre.

Hvis du har orket å lese alt så setter jeg utrolig stor pris på det. Har du noen tanker å komme med? Har du noe av det samme?
Jeg tenker jeg må til legen igjen. Men hvis jeg først kommer meg dit så tenker jeg det er for dumt og ikke så farlig.
Tidligere har jeg fått påvist lavt innhold av jern, men fin blodprosent. Lavt innhold med b og d vitamin.
Jeg blir tappet for energi og blir trøtt og vil sove.
Avatar

Energi

mars 28 2021 - 14:55
Du spiser trolig noe for dårlig. Kroppen starter å fryse når den mangler energi. Med mindre du er i ketose, så mangler kroppen litt karbohydrater (energi). Men spis gjerne annet som gir energi med ikke for mye karbos.

Du starter dagen med snus ? Altså før du spiser.....ikke veldig rart magen blir uggen asap. Magen har ikke fått næring på 10-12 timer, og så får den snussyre....ikke så bra.
Avatar

Hei!

mars 28 2021 - 15:15
Det kan være at du fikk vondt i magen fordi du er sulten. Det kan også ha sammenheng med at du ikke fikk i deg nok næring og spiste dårlig igår. Sliter du med å få i deg mat til vanlig? For min del så trigger det angsten når jeg ikke spiser nok og går rundt med sultfølelse. Jeg får mindre energi og er mindre rustet til å takle angsten. Jeg skjønner at det oppleves som skremmende når man plutselig føler at man ikke har kontroll, svimler, skjelver og blir dårlig i magen. Jeg blir også redd når jeg kjenner på flere symptomer på engang. Frykter alltid det verste. Men det forverrer ofte situasjonen...
Det kan være lurt å ta kontakt med fastlegen for å lufte tankene dine. Det er ikke dumt i det hele tatt, så det må du ikke føle på. Du kan eventuelt be om å ta en ny undersøkelse ifh til jernstatus og blodprosent for å være sikker på at det ikke har endret seg eller har skylden?
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 15:30
Jeg ser det er mye som er angst her og hva vi spiser er viktig men når du blir så urolig så syns jeg du skal ta en tur til lege.Dessverre skjer det tilfeller hvor msn fort skylder på stress og alt annet men som kan vise seg å være fysisk sykdomsykdom.Jeg tror det har med angst og maten du spiste men jeg syns likevel du skal ta en tur til lege for sikkerhets skyld slik at du også blir roligere.Som sagt grunnen til at jeg skrev dette er fordi det fins slike tilfeller og da er det alltid best å ta en tur til lege.Da vet du det ihvertfall hva det er og slipper å gå rundt urolig.ønsker deg det beste og klem.
Avatar

Enig, mrsfreak1983

mars 28 2021 - 16:25
Det kan være betryggende å snakke med legen :)
Avatar

Takk for svar!

mars 28 2021 - 21:12
Jeg setter veldig stor pris på svarene deres! Tusen hjertelig takk!

Rett etter jeg postet innlegget dro jeg ut på skogstur med noen venner. Jeg hadde ikke veldig lyst, men jeg fikk det til. Det hindrer meg egentlig lite i hverdagen på en måte. Det kan være lange gode perioder på flere mnd som ikke er så ille som det var i dag. Jeg står opp og går på jobb vær dag. Finner på ting med familien og ingen merker det på meg med mindre jeg sier det noen ganger. Det er bare hardt og tungt for meg innvendig. Nå er jeg hjemme igjen fra tur og spiste pølser og nå taco til kvelds. Hehe. Sitter i sofaen nå og har ikke vondt en plass. Bare tankene som prøver å finne på alt mulig rart. Men jeg er rolig og skal snart legge meg .
Igjen takk for svar. Jeg skal tenke mer på det med snus uten mat. Vær morgen er det det første jeg tar og spiser ikke før kl 11 på jobb.
Jeg har en lege av den gamle skolen og er ikke så veldig glad i prate om psykiske ting. Skal høre om det er en annen lege som kanskje er bedre på dette feltet.
Avatar

Bare hyggelig :)

mars 28 2021 - 21:29
Så koselig og bra at det gikk fint. Jeg har det på samme måte ifht at jeg også har lange gode perioder hvor jeg klarer meg greit egentlig selv om angsten er der, men så får jeg dårlige perioder periodevis.

Åh, det hørtes godt ut med taco. Jeg spiste nettopp sunne gulrotmuffins med glasur hehe.

Start morningene med å spise frokost fremover, så kan det godt være at du ikke blir så svimmel og kvalm. Husk å drikk nok vann i tillegg!

Avatar

Re: Er det ‘’bare’’ angst?

april 14 2021 - 01:13
Kjenner meg godt igjen i denne ubeskrivelige følelsen av at noe er alvorlig galt og at nå dør jeg. Mister all fornuft når angsten slår inn. Kan jo være alvor denne gangen tenker jeg. Bruker masse energi på dette og da forverres angsten. En evig negativ runddans. Veldig vondt!
Avatar

Den store røde knappen

april 14 2021 - 12:53
Hei dere,

Angst er slitsomt, utvilsomt. Bekymring er jo rasjonelt, mens angst mer irrasjonelt. Men også et naturlig alarmsystem fra urmennesket som vi alle har. Og på et vis et bevis på at du et normal, pga at alarmsystemet fungerer. Det bare slås på litt vel ofte når angst slår inn.

For meg ble etterhvert angsten et bevis på at hjernen ikke er til å stole på. Fordi angsten ikke er kontrollerbar i noen stor grad. Dermed et bevis på at hjernen er egenrådig og trykker på den store røde knappen altfor tidlig. Dog har fjersystemet/motstanden på knappen blitt litt for lett, pga. hjernens utrettelige tørst på bekreftelser på at du ikke er noe til person. Noe som gjør at alarmen går bare man «kikker» på den røde knappen. Det er mulig å trene opp fjærsystemet igjen ved å starte å stille noen spørsmål som:
«Ville en/ei god venn/venninne tenkt at jeg er slik som jeg selv tenker nå ?»
«Hva ville Arnold Swartzenegger tenkt om dette?» (eller andre «idealer»)

Gradvis kan da fjæren i knappen bli bedre, slik at den røde knappen ikke blir oversensitiv og slår på alarmen=angsten.

Mulig en slik tankegang kan bidra litt til andre også.
Avatar

Takk Nidelven

april 14 2021 - 23:20
Takk for det Nidelven! Jeg skjønner hva du mener og skal tenke på det fremover. Heldigvis nå har det vært flere gode dager uten noen ting selvom jeg tenker på det innimellom så har kroppen vært fin! Yey!

Godt for flere å ta med seg.
God kveld
Avatar

Godt å lese Helseangst

april 15 2021 - 05:21
Ingen årsak Helseangst, og fint å lese at det er dager som er gode. Forhåpentligvis flere og flere dager, og lengre og lengre mellom de grå.
Til forsiden