Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er deres lem/kroppsdeler like store?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er deres lem/kroppsdeler like store?

jan 3 2022 - 19:38
Da jeg fikk leamus første gang for par år siden var det nettopp dette som startet min angst for ALS. At jeg begynte måle kroppsdeler. Fant ut at ene leggen var ca halv cm tynnere enn den andre og har vært livredd lenge for at dette er muskelsvinn. Vært hos flere leger som sier det ville vært et stort muskelsvinn nå etter over to år og at halv cm ulikhet på kroppsdeler ikke er noe annet enn normalt ettersom vi ikke er proporsjonale.

Dere oppdaget noe sånt ved egen kropp?
Avatar

Hei

jan 3 2022 - 19:50
Kan ikke svare på det andre da jeg ikke innehar nok kunnskap om den delen til å svare på det, men det at folk kan ha ulike lengder på kroppsdeler er absolutt ikke noe unormalt nei. Som f.eks mange som har et litt lengre bein/fot enn andre siden uten å være klar over eller merke noe til det.
Avatar

Hei

jan 3 2022 - 20:23
Heisann.

Vi mennesker er ikke proporsjonale nei. Det er vanlig at det er forskjell i diameter fra ett sted på kroppen til ett annet.

Jeg har akkurat samme frykten som deg, for nøyaktig samme sykdom.
Hos meg begynte denne frykten plutselig, da jeg syntes jeg hadde problemer med å løfte begge bena, mens jeg gikk.

Fram til dette skjedde, syntes jeg frykten var håndterlig, men etter dette, har det vært tungt.

Etterhvert begynte det å komme leamus, noe som gav grobunn for angsten. Det dummeste man kan gjøre er å bruke google, og det var dessverre det jeg gjorde. Dette gjorde også at frykten bet seg fullstendig fast. Jeg begynte også og måle på diverse steder på kroppen, for å sammenligne med andre siden. Noen plasser var de like, andre plasser var de ulike. En forsjell på en cm er helt vanlig og ville ikke vært noe jeg ville være bekymret over, så lenge du føler deg sterk i kroppen ellers.

Hos meg så fikk jeg mye leamus i begynnelsen, men etterhvert så fikk jeg bedre perioder. Jeg har opplevd leamus på flere forskjellige steder på kroppen, og jeg har opplevd at leamus har vært på nøyaktig samme sted, der det tar dager før leamus gir seg. Jeg synes det er mye verre når leamus henger seg opp i en bestemt muskel, der dette varer over flere dager, enn når jeg opplever leamus som hopper fra ene plassen til den andre, Hvordan opplever du leamus hos deg?
Avatar

Re: Er deres lem/kroppsdeler like store?

jan 8 2022 - 21:05
Opp med dette innlegget

Flere som vil svare?
Avatar

Jeg kan svare igjen

jan 10 2022 - 23:40
Hei igjen!

Den leamusen jeg hadde i 8-9 dager på ett sted har forsvunnet. Når det er sagt, så har jeg begynt å tenke tanker om leamusen jeg har vært plaget med siste årene kan skyldtes helseangst, og det medførende stresset som denne påfører kroppen.

Jeg har derfor tatt aktive grep for å komme meg ut av dette.
Første var at jeg oppsøkte en nevrolog.
Jeg sa rett ut at jeg hadde hatt leamus i flere år og at jeg var engestelig for at dette kunne skyldes underliggende nevrologiske tilstander.

Han tok da en full nevrologisk helesjekk, der han sa rett ut etter undersøkelsen: Det er ingen tegn overhodet på underliggende nevrologiske sykdommer, og disse katastrofetankene kan du bare legge fra deg med engang.

Jeg nevnte også at jeg en periode drev å målte forskjellige plasser på kroppen, og da sa han at: "For det første har det ingen hensikt, for det andre så kan det være opptil en, to til fem cm enkelte plasser (Alt ettersom hvor du måler).

Når det gjaldt leamusene/fasculationene jeg har hatt og fremdeles har så sa han:

1) Enten du har leamus som rykker/napper en plass for eksempel leggen, så i ryggen, skuldra, armen, øyet, kinnet, så er dette helt normalt. Jeg har skjønt det slik at mange her inne er plaget med slike leamus. Dette alene er ikke ett tegn på underliggende nevrologiske sykdommer.

2) Jeg ble også fortalt at dette gjelder om du har leamus/fasculasjoner som henger på samme sted i en bestemt muskel. Dette gjelder også om disse leamusene/fasculasjonene er der i en dag, en uke, en måned, et år, eller flere år.

3) Det er heller ikke slik at langvarig leamus/fasculasjoner alene, kan utvikle seg til underliggende nevrologiske sykdommer.

4) Ble også fortalt at så å si alle mennesker har leamus, da dette er ett fullstendig normalt fenomen. Hvor ofte man har dette kommer an på livssituasjonen, om man er mye stresset, sover godt, eller har har generell uro i kroppen. Er man sensitiv og urolig i kroppen kan man også merke disse bedre.

5) Når det gjaldt underliggende nevrologiske sykdommer, så er det andre symptom enn leamus som legen/nevrologen ville lagt mer oppmerksomhet på. Dette gjaldt dersom man hadde kraftsvikt og atrofi i muskelen i tillegg til leamus.

6) Ble også fortalt at dersom man har leamus over lenger tid, med fravær av andre nevrologiske funn, så er også dette noe som taler for at leamus er godartet.

Legen nevnte noe som kalles Bening fasculation syndrome, og sa at mange har dette i perioder i livet, og at underliggende stress, sammen med koffein ofte kunne trigge leamus. Noen er mer plaget enn andre, men det å vite at dette ikke er noe farlig, det er ofte nok til at de som har dette merker det i langt mindre grad.

Skriver dette innlegget, slik at alle som er bekymret for leamus kan få svar på det de lurer på. Om dere er i tvil, gå til legen. Jeg skulle ønsket at jeg gjorde dette for flere år siden, Si fra om dere lurer på noe.

Avatar

Helseangst als

jan 11 2022 - 00:13
Hei.. jeg har nå i 6 dager hatt leamus/dirring/ vibrering/rykninger overalt i kroppen. Det flytter på seg hele tiden, men er også ofte på samme plasser, eller kommer tilbake dit. Har hatt helseangst så lenge jeg kan huske. Og for noen år siden ble jeg sykemeldt i to mnd og videre opptrapping i jobb Ila 6 mnd, dette grunnet det legene og psykologene kaller panikklidelse. Var helt utmattet og kunne få flere panikkanfall daglig.
Nå er jeg redd for als, ms og parkinson. På grunn av muskelrykningene. Håper så inderlig at det bare er psyken som plager neg fordi jeg sover alt for lite for tiden og er sliten. Men det rare er at jeg føler for å trene når jeg kjenner på dette. For å sjekke styrken kanskje? Og når jeg kjenner der veldig, opplever jeg meg som svaker i feks knebøy. Det dirrer liksom i musklene i hoften, som om at det er tungt. Skjønner ikke dette. I tillegg arbeider samboer på sykehus som sykepleier og med de som faktisk har als, ms og parkinson. Han tror jeg mangler magnesium eller noe sånt. Men samtidig tørr jeg ikke sjekke meg hos legen. Blir kvalm og får panikk av tanken på å bli sjekket. Føler jeg bærer følelsene på utsiden og at jeg blir å strigråte så fort jeg trør inn døra hos legen. Og hvor tåpelig er ikke det(?) så da tørr jeg ikke. Dessuten har jeg sprøyteskrekk.. hjelp. Er så urolig og engstelig
Avatar

Re: Er deres lem/kroppsdeler like store?

feb 3 2022 - 13:04
Men tenkte mer på...
Hvis dere her inne måler/sjekker deres bein, knokler på hendene osv? Er det likt på dere?
Til forsiden