Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er alt dette angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er alt dette angst?

nov 11 2012 - 23:23
Jeg er en jente som de siste årene har vært igjennom en del stress som samlivsbrudd og alt det fører med seg, i tillegg til en utrolig hektisk hverdag som alenemor for 3 barn, der den minste er 3 år, og full jobb ved siden av. Har også de ti siste årene slitt med en vond nakke og intens hodepine som følge av det. I fjor høst møtte jeg veggen.Jeg var totalt utslitt og fikk hjertebank, skjelvinger i kroppen,og nedsatt matlyst Var også hersamlivsbruddet kom.. Jeg var sykemeldt i mnd, og følte meg ok da jeg begynte igjen på jobb, etter en hektisk vår med hussalg og flytting og en vanvittig hektisk periode på jobb, smalt det i veggen igjen. Denne gang med intense brystsmerter,hjertebank, sterke pulsslag i halsen, magesmerter, hodepine, piping/blafring i ørene, følelse av at jeg kommer til å besvime, vansker med å trekke pusten skikkelig,"anfall" av kraftløshet, der det føles som om beina og armene bare blir gele. Dette kommer helt plutselig, som om noen har trykker på en bryter. Var igjen og ble sykemeldt, og legen ymtet frempå at det kunne være angst jeg har. Først ble jeg irritert, for de kroppslige plagene var jo så klare, men etterpå har jeg tenkt at hun kanskje har rett. Jeg har alltid vært redd for alvorlig sykdom, og tenker som oftest kreft ganske fort. Nå når jeg har vært så dårlig, har jeg enkelte kvelder vært livredd for å legge meg, for jeg er sikker på jeg kommer til å dø i løpet av natten. Er kjemperedd for å dø fra barna mine, og hele tiden kverner det i bakhodet mitt at det er det som kommer til å skje. Har i sommer vært hos både hjertespesialist og tatt CT av magen, og alt var normalt. Sliter en god del med magesmerter øverst i magen, og er plaget med kvalme. Denne kvalmen skremmer meg skikkelig, har siste uken vært konstant kvalm og er sikker på at det er noe farlig. Jeg er i utgangspunktet en ekstremt ernergisk person, som alltid har mange baller i luften og alltid er på farten, men nå er jeg helt tappet for energi, og bare tanken på å gå på butikken er slitsom. Har begynt å gå til en psykolog, men føler ikke jeg blir noe klokere av det. Kjenner at jeg tenker mye på hva som kan feile meg,og det tapper meg enda mer. Noen som kjenner seg igjen? Er alt bare angst, eller er det grunn til bekymring? Er spesielt redd for den kvalmen som sitter midt i solar plexus- Tusen takk for at du har tattdeg tid til å lese innlegget mitt, er veldig takknemlig dersom noen vildele erfaringer med meg, evt om de kjenner seg igjen i det jeg beskriver.
Avatar

Hei Skrållan :)

nov 12 2012 - 00:06
Alt det du beskriver her for meg iallefall kjent.

Jeg selv møtte veggen i mars i år, dette medførte 2 sykehus innleggelse uten at dem fant noe alvorlig galt med meg.

Selv om dem ikke fant noe ut så utvikklet det seg til angst og depresjon, angst for at det var noe galt med hjerte :/

Opplevde selv mye stress i jobben og privat i forholdet som JEG hadde. Det har pågodt i kansje 2 år men siste året har tatt på både psykisk og mentalt, ergo så kom jeg opp i denne situasjon med smerter i brystet, hjertebank og masse mer.

Nå er det godt vell 7 mnd siden, depresjon er blitt bedre men angsten henger fortsatt igjen og til tider så er det veldig tungt, spesielt nå når man er aleina :/

Takkler det forsåvidt greit og er litt lettet at jeg greide og bryte ut av forholdet som ikke var heilt opptimalt :)

Har du fått tilbud om noe slags medesin for din situasjon ??
Avatar

Tusen takk for svar!

nov 12 2012 - 09:37
Så godt å høre at det finnes flere der ute, selv om det er noe skikkelig dritt! Så bra at du klarte å komme deg ut av forholdet. Et dårlig forhold er iallefall ikke bra for psyken, det vet jeg alt om!
Har ikke fått tilbud om noen medisiner og har heller ikke fått noen diagnose enda. Er liksom litt i startgropen med hele prosessen. Er i utgangspunktet veldig skeptisk til medisner som skal "fikse" psyken, synes det virker veldig skummelt og vil helst klare det på egenhånd, men ser jo at medisiner kan være en nødvendighet hos mange. Har du fått noen medisiner, og evt, hjelper det synest du?
Avatar

Hei.

nov 12 2012 - 12:24
Det høres ut som om du er veldig stressa, eller at angst gjør deg stressa. Det kjenner jeg veldig godt igjen på meg selv. Jeg har også mye problemer med magen, mye kvalm og vondt i solar plexus, det føles ut som om jeg har et slags vakuum i magen. Og så kan jeg føle at jeg må spise hele tiden (ikke vanlig sult, men en følelse av at jeg må spise for ikke å kaste opp) men det kan jeg jo ikke for det kommer bare opp igjen. Jeg får medisiner som demper produksjonen av magesyre (protonpumpehemmere) og disse hjelper veldig mye.

Når man stresser produserer kroppen masse hormoner. Disse hormonene påvirker og øker produksjonen av magesyre og gi ubehag, kvalme, smerter, halsbrann, oppkast, sureoppstøt osv. Det er ihvertfall der mye av mitt mageproblem ligger. Du burde be om en gastroskopiundersøkelse, det er litt ubehagelig, men godt å få ting avklart. Når jeg ble syk i magen, var jeg også sikker på at det var veldig alvorlig og at jeg kanskje kom til å dø. Å ha problemer med magen er veldig deprimerende og man blir redd. Det bare forsterker problemet (mer stresshormoner gir økt produksjon av magesyre, gir mer smerter og ubehag, gjør en mer bekymret og stressa og produksjonen av stresshormoner øker ytterligere) og så er man inne i en ond sirkel.

Jeg vet jo ikke om det er akkurat dette som er problemet ditt, men jeg håper at noe av det kan komme til nytte for deg. Å gå rundt å være kvalm hele tiden er noe av det værste som finnes. I en undersøkelse gjort blandt leger, kom det frem at kroniske/langvarige sykdommer knyttet til magen og fordøyelsessystemet er noe av det en lege ønsker aller minst å ha selv.
Lykke til :)

Avatar

mage

nov 12 2012 - 14:38
Jeg sliter selv veldig mye med magen, og har vært gjennom det som er av undersøkelser, har til og med scannet hodet. Legen min har imidlertid ikke fortalt meg noe om de medisinene du tar, så jeg ble ganske nysgjerrig. Magen min er slik at den lager voldsomt mye lyd og beveger mye på seg, og så er jeg spesielt dårlig i magen på morgenen. Jeg er også som regel veldig kvalm, spesielt på morgenen. Er det noe sånt for deg også, du som har fått medisiner?
Avatar

Hei igjen skrållan :)

nov 12 2012 - 16:15
Som du skriver så skal noen ganger medesin hjelpe på psyken og angsten, dette for og komme seg over den tunge kneiken.

Så er det sån at det finnes en rekke preperater som kan brukes, jeg begynte på cipralex i sommer og gikk på den frem til oktober da gikk jeg over til zoloft.

Grunnen til at jeg byttet var noen bivirkninger fra cipralexen men det blei ikke noe bedre med zoloften.
Noen siser at man må gå mange uker med bivirkninger før dem slipper og i noen tilfeller flere mnd før dem begynner og virke ordentlig.
Det er sån jeg har det nå, har gått på zoloft siden først i oktober, de 2 første ukene 25 mg og frem til nå 50 mg synes fortsatt at noe av angsten henger igjen men fungerer bedre en før jeg må kansje øke dosen ennå litt skal diskutere det med legen :)

Om du sliter mye så i allefall vurder no medesin sammen med legen din, kansje dåkker kommer frem til no som hjelper deg :)

Kozelig og skrive med deg :))
Avatar

Lurer på om alt dette kan være angst?

nov 13 2012 - 13:16
jeg har vært mye plaget med angst helt siden tenårene.
Da var jeg redd for: Hiv, brystkreft, føflekkreft, hjerteproblemer, leukemi. Redsel for brystkreft avtok uten kontakt med lege etter en stund.
Jeg fikk tatt hiv test hos legen som var negativ. Og var hos lege og hudlege når jeg var redd for føflekkreft, og det var ingenting galt. Og jeg var hos legen når jeg var redd for at det var noe galt med hjertet mitt, og da lyttet henne på meg og jeg hadde ingen bilyd, men jeg hadde veldig rask puls, så da tok jeg hvile Ekg og hjertet banket raskt da også. Så jeg ble henvist til sykehuset for å ta en 24 timers Ekg test, og resultatet av den var også helt normal.
Det er 4 år siden jeg tok den 24 timers Ekg testen.

Har hatt perioder hvor jeg ikke har angst i det hele tatt og har det veldig bra, og alt fungerer bra i hverdagen min.

Har fått ny kvinnelig lege som jeg var hos for 2 uker siden for å ta noen blodprøver for å sjekke vitaminer, mineraler og generelt vanlige ting som det er greit å sjekke innimellom.
Og da fortalte jeg at jeg har vært plaget med angst og depresjoner før, men at jeg har hatt perioder hvor jeg er bedre. Greide ikke å fortelle så mye for jeg var nervøs, redd og anspent, og var nesten på gråten.
Og hun tok også blodtrykket mitt, og det var fint.. Men pulsen min var på 130.
Ble da ganske redd, og jeg sa til henne at jeg gruet meg til å komme hit, for jeg liker ikke leger. Og jeg er redd og bekymret.
Legen min skrev ut en resept på betablokkere til meg som jeg skulle ta hver dag for å roe ned pulsen min, og jeg skulle også ta hvilepulsen min når jeg er avslappet.

Legen min ringte meg for et par dager siden for å si at jeg hadde mangel på vitamin B12, Vitamin E og Vitamin D. Så jeg måtte begynne med kosttilskudd og få sprøyter med B12 vitamin. Og hun sa også at du kommer jo til meg til uken og da snakker vi mer om de betablokkerne du tar,og da sa jeg at jeg har ikke turt og da de enda. Og da sa henne at det må du for å roe ned pulsen din, og hun sa jeg kunne ta en kvart pille. Og da sa jeg Greit. Men så sa hun må jeg skremme deg mer for at du skal ta dem, og da sa jeg nei.

Disse ukene fra jeg var hos legen for 2 uker siden, har jeg vært veldig redd for at jeg har en rytmeforstyrrelse som gjør at hjertet/pulsen slår raskere i perioder og dette skremmer meg. Jeg hadde jo puls på 130 når jeg var hos legen, så har blitt redd for dette etter jeg var der. Jeg tror jeg har en del angst rundt dette om dagen, greier ikke ordentlig å slappe av, føler meg anspent, urolig i kroppen, tenker og bekymrer meg mye.


Avatar

Huff :/

nov 13 2012 - 21:44
Er alt dette angst heiter denne linken.

Jeg fortviler og er oppgitt for tiden grunnet helse angsten for mitt hjerte.
Selv om det ikke er påvist noe så smerter det i brystet, armer,hjertebank og ekstraslag :(

Har gått i terapi hoss kognetiv behandler og bruker zoloft 50 mg.
Behandlingen hoss psykologen satte meg mer inn i hva angsten egentlig gjør med oss psykisk og mentalt.

Det er greit og skjønne det for jeg ser logikken i denne ubehagelige situasjon som man er kommet opp i.
Tankene våre er med på og forsterke frykten.

Man velger jo hjelp igjennom medesinering for og komme seg åvenpå igjen men i mitt tilfelle så sliter jeg fortsatt etter 4 mnd på medesin, noe bedre kansje men langt i fra tilfredsstillende.:(

Fokusen min er blitt mer rettet mot angsten etter at jeg gikk over til zoloft.
Noen som deler sine synspunkter og erfaringer her :)
Avatar

puls

nov 14 2012 - 16:31
Til Christiie89: Hei, ville kanskje ikke være så bekymret for pulsen, hørtes ut som du var ganske stresset og oppkavet da du var hos legen? Hun ba deg ikke slappe litt av og fokusere på andre ting for så å ta pulsen på nytt? Iblandt behøver ikke legen å gjøre noe annet enn å forsøke å berolige. Så er kanskje pulsen som vanlig igjen. Angsten gjør jo ofte at pulsen går opp:O) Jeg opplevde det sist jeg var hos legen og det hjalp, etter en stund tok vi den på nytt og den var normal da:)

Til Smoblikk63: Kanskje du skal be legen vurdere medisinen din? Hvis du har spist det samme i 4 mnd. burde den vel begynt å virke som den skal?

Er jo ikke sikkert jeg har rett i noen av tilfellene men jeg ''kaster'' ut noen råd uansett :) Vet jo selv hvor jævlig det er å ha angst.....
Til forsiden