Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ensom

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ensom

sep 2 2019 - 13:42
Som oftest tenker man på de ensome er de som har ingen.de som ikke har mennesker rundt seg men hva når man føler seg ensom blant andre mennesker.jeg har jo mennesker rundt men noen ganger føles selv med hær av mennesker ville jeg følt meg så alene og ensom og ofte får jeg skyldsfølelse for det.jeg bør jo ikke føle slik men jeg føler meg ofte misforstått at folk ikke skjønner at uansett hva de sier blir det galt og da føler jeg meg som det verste menneske i verden.andre ganger tenker jeg det er bedre å ha noen å krangle med enn å ha ingen.jeg føler mye skyldsfølelse jeg bør da ikke føle meg ensom jeg for jeg har jo mennesker rundt men det er den der følelsen av å være helt alene på jorda selv med andre forblir jeg ensom så alene og hjelpesløs.har jeg rett å føle det slik for jeg skammer meg så mye over de følelsene.har jeg rett til å føle meg så ensom og alene på jorda selv med mennesker rundt el er det kun de som har ingen rundt seg som faktisk kalles ensome.hva mener dere?noen som føler det som meg?jeg skammer meg så mye og den skyldsfølelsen suger energien min.hva mener dere om dette?
Avatar

ensom

sep 2 2019 - 23:20
Jeg har foreldrene mine 3 hundre meter unna og er jevnlig innom bare for å prate, men jeg har vert ensom Ihvertfall følt på ensomheten de siste 10 årene jeg ble ung ufør for 8 år siden men selv når jeg jobbet som kokk og hadde flere rundt meg så kan jeg med hånden på hjertet si at jeg var ensom, men jeg hadde liksom ikke tid til å tenke på det. og etter at jeg ble ufør vell alle venner og bekjente bare ble borte. Akkurat som om det og være ufør var en smittsom sykdom. og da begynte tiden å gå ingen venner har jeg klart å fange og ensomheten har bare vokst og vokst, for ofte fortalt at jeg må slutte å tulle og at jeg ikke kan være ensom jeg som er så nær familien min, men selv når hele familien si ca 30 personer er i lag og feirer krepse lag som vi har hvert år. selv da føler jeg meg ensom selv om jeg koser meg og synes det er fint, men jeg har ingen som bryr seg om meg, som har valgt at han vill jeg bry meg om og dele tiden min med. familien er jo der i og med at det er familie. men det en psykolog fortalte meg er at min ensomhet kommer av at jeg ikke har noen nærhet til noen jeg er underernært på følelser som kommer fra bestevenn eller en kjæreste, jeg har så mye og gi av meg selv men det er ingen til stede for å ta imot.

Så psykologen min mente at jeg måtte finne meg en venn og prøve å få meg et forhold for å ikke bli deprimert. men hvordan skal jeg kunne klare det jeg som ikke klarer å starte en samtale med noen jeg ikke enten har skrevet med eller møtt før. nærmeste jeg kommer en samtale med nye mennesker er et hei takk og nikk i butikken og kanskje et ja takk til pose og nei den trenger jeg ikke til kassalappen.

så nei du er absolutt ikke alene om å være ensom selv med mange rundt deg. kanskje du trenger nærhet til noen som ikke er direkte i familie. eller bare en bestevenn som du vet er der for deg fordi du er der for den
Avatar

Re: Ensom

sep 3 2019 - 00:31
Jeg tenker at ensomhet er en følelse jeg som enkeltmenneske opplever, og der spiller vel det indre følelseslivet inn. Tankene påvirker følelsene. Handlingene påvirker tankene og følelsene. Det er ikke nødvendigvis tettheten av folk rundt meg som avgjør om jeg føler meg ensom eller ikke. Så hva er det egentlig som utløser den største og sterkeste følelsen av nettopp ensomhet?

Til en viss grad spiller det en rolle for hvordan jeg opplever ensomheten min hvor mange folk og hvor ofte jeg opplever å ha noen rundt meg. Men kvaliteten er vel så viktig. Et dårlig forhold som går på tomgang, så kan en være vel så ensom som hvis en er alene.

På idestadiet har jeg et eksperiment i tankene som jeg tror kan føre til litt mindre ensomhet. Det er ikke ferdig grubla, men når det er litt klarere vil jeg sette det ut i verden hvis det fortsatt framstår som en god ide.

Avatar

Hei dere

sep 4 2019 - 15:56
Jeg har også familie ikke langt unna men jeg føler likevel den skammen for at jeg føler meg så ensom selv om jeg ikke burde føle det.det er den følelsen av å bli misforstått at ingen skjønner.Når man hører om ensomhet tenker man alltid på de som har ingen.jeg føler mye skam
Avatar

Re: Ensom

sep 4 2019 - 17:11
Du har rett til å føle deg ensom uavhengig av hvor mange mennesker du har i livet ditt. Hvis det er det du føler, så er det jo bare sånn. Og det er ikke en uvanlig opplevelse hos folk som sliter med følelse av ensomhet.

Selv øver jeg meg på å verdsette mitt eget selskap for å motkjempe dette, siden jeg tross alt tilbringer mesteparten av min tid alene. Det er ensomt, men det er også hyggelig å være der for meg selv, og fokusere på å gjøre ting jeg liker. I tillegg hjelper det meg veldig å være i selskap av dyr, så jeg passer på å låne en hund innimellom. Det er det beste botemiddelet jeg har kommet over, så langt.
Avatar

Hei gummihjerte

sep 5 2019 - 01:52
Det ønsker jeg også å prøve å trives i eget selskap.det føles umulig.lurer på hvordan folk klarer det jeg.for noen gjør det bare trives i eget selskap og hat det bra også slik.men det har jeg aldri klart.
Avatar

Re: Ensom

sep 5 2019 - 03:41
Jeg tror det er en treningssak. Jeg var dårlig på det før, men så har jeg lært meg å erkjenne at jeg hele tiden gjør mitt beste for å få det bedre, og det hjelper meg til å føle meg tryggere. Nå har jeg også blitt hjulpet gjennom andre kanaler, men jeg merker generelt at det gjør det litt enklere å komme gjennom vanskelige dager, når jeg husker at jeg er her for å passe på meg selv, og at jeg kan møte meg selv med tålmodighet og tilgivelse.

Det er ingenting du kan finne glede i når du er for deg selv? Som å underholdes av en film/bok eller noe annet du pusler med?
Avatar

Hei gummihjerte

sep 5 2019 - 05:18
Det er sant det er en trening sak og jeg vil så gjerne finne glede i mitt eget selskap.jeg liker jo å se serier spesielt criminal minds men selv om jeg elsker serien så klarer jeg ikke å glede meg over å se det i mitt eget selskap men jeg vil jo heller ikke se den med andre for da blir jeg distrahert også sv andre blir litt at andre står i veien min da og.så ingenting blir bra nok hvis du skjønner.med andre er jeg ensom alene er jeg ensom.men det er sant som du sa det er en trening sak.hvordan prøver du da?føler du noe forbedring?
Til forsiden