Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Engstelig pappa

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Engstelig pappa

nov 1 2017 - 16:20
Hei. Jeg er en mann på 46. Enslig etter et svært langt forhold. Har egentlig et bra liv med det meste jeg trenger, men har alltid slitt med engstelse i forhold til enkelte ting.
angst ift det sosiale har jeg klart rydde av veien etter at jeg var på Modum bad for mange år siden. Men i forhold til mine nærmeste kan angsten spise meg opp noen ganger. Akkurat nå har sønnen min på knapt 12 år fått symptomer på nedstemthet og det er som et mareritt å oppleve. Kunne gitt livet mitt uten å tenke meg om for at han skal ha det bra i sitt liv fremover. Jeg sliter med å akseptere livet som det er noen ganger, jeg vil fikse alt som kan fikses og hviler ikke før det er under kontroll. Jeg får høre at jeg er ressurssterk men inni meg er det helt jævlig mange ganger. Det oppstår en smerte som bare er borte når jeg sover. Noen ganger tenker jeg at blir det jævlig nok kan jeg slippe hvis jeg forsvinner, uansett hvor absurd og jævlig det er for andre. Min virkelighet vil uansett ikke eksisterte lengre. Jeg er ikke suicidal, jeg leter bare etter utveien av smerten sånn at jeg kan være god for andre og lykkelig. Hvis jeg fikser godt nok kan alt bli bra føler jeg mange ganger. Det er i hvert fall sånn jeg sliter.

Er det noen her som opplever verden som meg. Som ikke får indre ro hvis du føler andres smerte. Jeg vil gjerne snakke med noen eller utveksle tanker
Avatar

Re: Engstelig pappa

nov 3 2017 - 22:20
Jeg har hatt det sånn. Da jeg fant ut hvor jeg hadde det fra var det lettere å ta tak i det, nå er det veldig redusert, til et nivå som er lettere å leve med.

Den sterkeste kraften vi foreldre vel har er forbildets makt. Det beste du kan gjøre for sønnen din sitt stemningsleie er å øke ditt eget stemningsleie. Jeg vet at det ikke alltid er lett men med øvelse vil du kunne bli en mester. Finn ting du gleder deg over og se for deg at du dobler det, for så å doble det osv. Kommer det en liten gledesrap innenfra så dyrk den og forstørr den, le og mor deg over alt du kan.

Det hender også at barn tar på seg ansvar for oss voksne. Det beste de da kan oppleve er at vi voksne klarer oss bra i livet, da kan barnet leve bedre sitt liv for da trenger de ikke bekymre seg.

Vi slipper ikke unna dette liver så vi kan like godt gjøre det beste ut av det!
Avatar

Re: Engstelig pappa

nov 5 2017 - 18:34
Ja jeg prøver alltid å dele mitt engasjement fordi det smitter. Jeg har lagt merke til at han noen ganger snur følelsene hvis han er sur eller misfornøyd til at det er meg eller mora som er det, og jeg skjønner ikke hvor han har det fra. Han ser at jeg klarer meg fint og har ny kjæreste, og han savner alltid mora ukene han er her. Jeg tror han synes mye synd på henne. Hun har hatt en kraftig depresjon etter at hun hadde en dårlig kjæreste.
Til forsiden