Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Engstelig og unnvikende personlighetsforstyrrelse.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Engstelig og unnvikende personlighetsforstyrrelse.

des 4 2019 - 03:10
Hei... ønsker å komme i kontakt med noen som sliter med det samme som meg. Er 35 år. Å har så lenge jeg husker vært veldig engstelig og redd av meg. Får stadig tilbakevendende depresjoner pga livssituasjonen min. Noe som fører til isolasjon og ensomhet å en helt håpløs depresjon..... Sliter med tanker om selvmord nesten daglig. Men står i det. Er jo redd for å dø også. Men så redd for en uviss framtid også.
Avatar

hallo

des 4 2019 - 03:43
anbefaler psykiatrisk dagsenter
noe å gå til
en grunn til å stå opp
samt sosialt da
i trygge former
for ansatte der
disse kan du også ha samtaler med
om du ønsker
prøv det i alle fall
det er mitt råd ;)
Avatar

Unnviker.....

des 4 2019 - 14:20
Det er det som er umulig for meg...... er for skjør i psyken til i det hele tatt å tørre å oppsøke steder..... unnviker det jeg kan av menneskelige relasjoner..... å tenkte å finne en nettvenn var mere tryggere for meg. Jeg fikser ikke eksponering. :(((((
Avatar

Hei du fine Chanette84

des 5 2019 - 20:33
Selv om jeg ikke har noen diagnose så kan jeg skjenne meg igjen i det du beskriver. Jeg har nok hele livet vært engstelig og usikker. Dette har selvfølgelig påvirket livet mitt og jeg får også føle på nedstemthet og håpløshet til tider. Før førte dette med seg ensomhet og isolasjon som jeg har skjemaet meg ut fra. Jeg har følt på den følelsen at jeg gjerne vil slippe, uten at jeg har tenkt at jeg vil dø. Men den berømte pauseknappen finnes jo ikke. Så skjønner deg. Har jobbet ganske hardt iver lengre tid så livet mitt blir bare bedre og bedre. Så hvis du vil skrive med meg får jeg bearbeidet enda mere min fortid. Det gjør oss sterkere og sterkere.
Stor klem fra meg. Skriver gjerne i en tråd da det kan hjelpe andre også ❤️
Avatar

Re: Engstelig og unnvikende personlighetsforstyrrelse.

des 9 2019 - 18:06
Hei jeg har også det samme som deg ikke morsomt når man ikke har samme forutsetningene som
andre til å klare seg her i livet. hvis du vil kan du lege meg som venn
Avatar

Hei

des 20 2019 - 01:50
Jeg har også engstelig og unnvikende. Jeg er veldig engstelig og usikker på alt og alle. Er redd. Hvor bor du?

Kjenner meg veldig igjen. Jeg isolerer meg masse og er veldig ensom. Har ingen venner dessverre.
Avatar

Hei du.

jan 23 2020 - 10:19
Jeg er 34 år, og har også engstelig/ unnvikende personlighetsforstyrrelse. Jeg føler meg veldig ensom, og det trøstende at det finnes andre i litt samme situasjon. Jeg har vært slik hele livet, og har også slitt med selvmordstanker. Om du ønsker å chatte, så legg meg gjerne til som venn.
Avatar

Hei

okt 16 2020 - 22:37
Mann 42 år, samboer i god jobb. Har lenge følt meg utenfor, unormal, usikker, skeptisk, redd og uinteressert i andre mennesker. Har lite sosialt nettverk og ingen nye venner siden skoletiden. Liker meg best sammen med samboeren og hunden. Glad i å være ute i naturen. Har en krevende jobb som krever å være utadvendt og sosial. Sliter med hodepine, svimmelhet og utmattelse på jobb. Redd for å «gå på veggen». Har aldri snakket med noen om mine utfordringer. Lever et liv hvor jeg anstrenger meg for å være en annen enn den jeg egentlig er. Vet iikke hvor lenge jeg holder ut. Liker ikke å gjøre ting foran andre mennesker. Har hatt telefonen på lydløs onde siste 10 årene. Liker kun å kommunisere med andre skriftlig. Snakker ikke med naboer. Unngår sosiale sammenkomster på jobb. Handler i butikken på kveldstid for å ikke møte andre. Føler meg mindre verdt enn andre. Føler meg dummere enn andre. Føler jeg ikke har oppnådd like mye som mine andre venner selvom jeg har en hod jobb meg god inntekt. Føler jeg lever et liv jeg ikke kan stå inne for. Mange tanker som kom ut her. Men var godt å skrive det ett sted ....
Avatar

Hei

okt 16 2020 - 22:54
Jeg sliter med generalisert angst og takler dårlig stress. Sliter med å stå i jobb. Hvis du ønsker noen å skrive med, så kan du gjerne legge til meg.
Avatar

DIAGNOSE!!

okt 31 2020 - 12:27
Finnes denne diagnosen også i ulike grader?
Jeg føler jeg har hatt en indre uro og er veldig veldig sensitiv. Det har påvirket livet mitt. Så jeg vil gjerne lære mer og høre erfaringer. Jeg har ingen diagnose (men har ikke sjekket meg heller).
Avatar

Re: Engstelig og unnvikende personlighetsforstyrrelse.

sep 1 2021 - 00:18
Jeg har også denne lidelsen. Jeg er ofte engstelig og unnviker mye. Ekstremt konfliktsky.
Sliter meg lav/punktert selvfølelse. Føler meg mindreverdig og underlegen i møte med andre. Hypersensitiv til kritikk. Har alltid følehornene ute på mulig kritikk. Hvis jeg får kritikk vil jeg helst kutte kontakt hvis mulig. Tror det er fordi kritikk bekrefter leveregelen om at jeg er mindreverdig og at det er ekstra smertefult å få det bekreftet av andre. Jeg gir aldri kritikk til andre. Få venner. Lang legejournal. Lyssensitiv. Stadig nye angstformer dukker opp. Hadde en utrygg barndom med ymse omsorgspersoner + mobbing. Tatt høyere utdanning og er i jobb enn så lenge, men stiger aldri i gradene pga unnvikelse. Nye oppgaver er vanskelig i frykt for å bli avslørt som lite klok + kritikk. Taus som en østers i møter.
Liker å være sosial men får det ikke så godt til. Veldig reservert i møte med andre. Noe ubevisst som holder meg igjen. Gruer meg i ukesvis til en sosial sammenkomst.
Livskvalitet ganske lav vil jeg si.
Avatar

Re: Engstelig og unnvikende personlighetsforstyrrelse.

sep 2 2021 - 08:16
Må si jeg kjenner meg veldig igjen i det som skrives her, selv om jeg aldri har fått noen offisiell diagnose. Kunne gjerne tenke meg å bli litt bedre kjent med noen her.
Til forsiden