Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Energi

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Energi

okt 25 2011 - 15:05
Hei! Hvordan er det med dere andre som sliter med angst og depresjoner angående energi? Jeg føler nesten det er noe galt med meg, siden jeg antageligvis er en av norges lateste personer. Har likosm null energi, men tror kanskje dette stammer fra livet jeg lever, har man ikke noe å se frem til er det liksom vanskelig å sette i gang med noe. Men hvordan er det for dere? sliter dere med å gjøre ting, "ta i et tak"?
Avatar

Re: Energi

okt 25 2011 - 16:41
Det er vanlig å ha lite energi. Det meste går med til å takle angsten og depresjon. Innimellom har jeg mer ork, kommer an på dagsformen.
Avatar

Re: Energi

okt 25 2011 - 22:05
Hva mener du med vanlig? ser de fleste rundt meg har masse energi og initiativ. Men tror nok som du sier det går med mye tl å talke depresjonen, er ikke så mye å få energi av i ugangspukntet når man sliter.
Avatar

Re: Energi

okt 25 2011 - 22:29
kjenner til den,når jeg er på jobb er d et mareritt :( utslitt,kvalm,tungpusta og ekkel :/ Full av bekymringer og spenninger
Avatar

Re: Energi

okt 26 2011 - 00:03
Kjenner til det jeg og. Merker jeg får mer energi av å gjøre ting, men det er tungt å komme igang. I og med at jeg går hjemme om dagen pga. angst så er det fint lite å ta seg til og jeg har veldig lett for å bli liggende i sengen til langt på dag. I det siste har jeg derfor begynt å skrive en liten liste med noen gjøremål som skal gjennomføres neste dag. Det fungerer ganske greit hittil.

En plan kan for eksempel se slik ut:
- Stå opp innen 10.
- Spise frokost og være klar for dagen innen 11.
- Gå en tur i løpet av dagen. (Minst 30 min)
- Gå på butikken.
- Bake rundstykker.

Haha, ja det var et eksempel da. Greie er at jeg får ingen ting gjort om jeg ikke setter meg små mål. Prøver å være litt i aktivitet, trene litt egentrening, gå litt tur osv. for det gir meg faktisk energi har jeg merket. =)
Avatar

Re: Energi

okt 26 2011 - 07:20
Mente at det er vanlig med lite energi når man er deprimert/angst.
Avatar

Re: Energi

nov 1 2011 - 14:48
Føler med deg, Adventure og har det på samme måte selv.

Jeg tror også det er noe galt med meg, tenker du på noe alvorlig? Det gjør jeg. Tenker sånn pga liten energi, kan da ikke være normalt tenker jeg.

Har diagnosen kronisk muskelsmertesyndrom og GAD. Man får vel lite energi av dette, men jeg klarer altså ikke å slå meg til ro med at mangel på energi kommer av dette, jeg tror det er alvorlig sykdom. Vet ikke om det er sånn du mener det også.....

Uansett, godt å ha forumet her til å utveksle erfaringer og kanskje noen flere har det sånn?

Jeg kan ha bedre perioder på et par uker og da er jeg så glad og takknemlig og håper denne tida varer, dessverre, snur om i løpet av et døgn. Da kommer angsten snikende, energien enda mindre. I de dårlige periodene er det sofaen som er mest tiltrekkende, kan da ikke være normalt.?

Fint med flere innspill her.
Avatar

Re: Energi

nov 1 2011 - 16:56
Jeg ønsker også mer energi. Leser om supermat for tiden. Grønn og naturlig mat skal gi overskudd. Vurderer å skaffe meg supermat kosttilskudd som gress, alger og naturlig fett. Noe får vi jo fra dagligvarebutikken, men maten nå til dags inneholder ikke nok næringsstoffer til å gi den energien man ønsker. Lyslampe har jeg også vurdert nå som mørketiden er her. Ellers så har jeg tro på turer i frisk luft om dagen og finne en treningsform man kan trives med. Kanskje skaffe seg et trimapparat hjemme?
Avatar

Re: Energi

nov 1 2011 - 20:37
Har dere sett over kostholdet? Kosthold er viktig.Ikke bare for det fysiske men også psykisk.

Noen ganger kan være forandringer i kosthold gjøre vidunder.
Avatar

Re: Energi

nov 1 2011 - 21:36
kjenner til den...blir helt andpusten av å gå ute på butikken, mener da at i motbakker og slikt er det så tungt. som, om man har 100kg med stein i skuldrene.
-og man bruker masse energi på å grue seg, bekymre seg, tenke hele tiden.
det er et slit å skulle komme seg opp å gjøre ting. istde er lett for å sitte seg i stolen å se tv.
Var ett slit å komme seg opp den gang jeg bodde på hybel, pga man var så deprimert over hele livssituasjonen.
var ett ork å leve og prøve holde fokuset og være til stede den gang jeg var på vaskeriet, noen timer. var ikke så hardt arbeid...men tvingte meg selv opp til å gå dit, for å ha noe å gjøre om dagene...og ikke helt være inn i hybeln å glo iveggen,
det å skulle gå til butiken og være paranoid tare krefter.
syns for eks, mange andre som jobber og skole, er veldig flink.
skulle ønske jeg også fikk det til.
slik som søstra mi klarer alt..iforhold til meg. og er sammens med venner hele tiden.
sosionomen maste på meg at jeg måtte gjøre ditt og datt. lage mat,.gå meg turer...
har prøvd å presset meg noen ganger på tur, da jeg bodde hjemme'.
for å prøve å gjøre noe, og bli lettere til sinns. itliegg prøvd å gjøre husarbeid, men noen ganger er det så jeg ikke orker ingenting, iog bli sittende å se tv hele dagen...eller bare stillesittende.
det å lage mat er også et ork. man finner ikk motivasjonen, til å gjøre ting, fordi man er for langt nede.
men det man burde heller er å prøve få opp humøret sitt, for å få mer energi.
så kan kjenne meg igjen der.
gruer meg til så mye, bare det å skulle komme ut i praksis igjen:S eller møte verden utenfor.

det jeg nylig har oppdaget er at fjelltur gir en ganske mye! vertfall ganske deilig å være sliten etterpå. det gir en slags indre ro føler jeg. før hata jeg å få tur, liker ikke gå tur på veien. men fjelltur på en top der det er vind, det gjør noe med en. man slipper hodepinen tilslutt og kjenner det er godt å bli sliten av det, og man får fakstisk sove! anbefales...
skal prøve fra nå få oftest mulig fjelltur.
Avatar

Re: Energi

nov 2 2011 - 20:12
VikingKing: Har du noe å anbefale for å komme i gang med et bedre kosthold?

Jeg føler å spise ganske sunt, men kunne nok vært bedre. Spesielle matvarer vi har ekstra godt av kanskje...
Avatar

Re: Energi

nov 2 2011 - 21:41
Jeg leser for tiden om supermat dvs. frukt og grønnsaker, helst økologisk og kosttilskudd i form av essensielle oljer som omega 3-6-9 og alger og gress. Alger og gress skal inneholde store mengder næringsstoffer, mye mer enn det er i vanlige grønnsaker. Jeg vil forsøke å begynne med kosttilskudd i form av alger og gress. Se klipp fra God morgen Norge på tv 2 med David Saldovan og en annen supermattilhenger (husker ikke navn). Der får man oppskrifter på mixedrinker og næringsrik mat. Dette skal gi mer energi.
Avatar

Re: Energi

nov 2 2011 - 22:17
Nå er vi jo alle forskjellige og sliter med forskjellige ting, men jeg føler hvertfall for min del at bedre kosthold ikke kommer til å gi meg masse med energi. Greit nok det har en del å si, og er viktig for at man ikek skal falle helt i kjelleren, for det merker jeg når jeg spiser mye usunt. Men jeg føler liksom at roten i problemet ligger i depresjonen og humøret generelt. Klarer man å få snudd de negative tankene og ser mer positivt på ting tror jeg også energien vil bedre seg. Når man gruer seg til alt man skal gjøre er det liksom ikke lett å ta fatt på nye ting med energi heller siden mye av det går med til å grue seg og tenke
Avatar

Re: Energi

nov 2 2011 - 23:05
Voksen Dame :

Kommer annpå hva slags kosthold du har nå.Men et godt kosthold er uten tvil "litt av allt" i det sunne.

For guds skyld hold deg unna lavkarbo!

Drikk tran hver dag.Få i deg fisk 2-3 dager i uken,også daglig inntak av frukt og grønnsaker.

Hold deg unna hvit brød.Grovt brød:)

Rent kjøtt.Som Biff,Kalkun,kylling osv.Det er bra:).Drikk 1-2 glass juice om dagen.Innerholder noe sukker men du får også i deg mye viktig vitaminer,næring gjennom det.

Det er aldri bra å overdrive.Det beste er å finne en balansegang hvor du får i deg litt av allt,så lenge du har det får kroppen den næringen den trenger..

Men husk.Det kommer veldig annpå ditt aktivites nivå også.Så man må såklart tillpasse det.

Avatar

Re: Energi

nov 2 2011 - 23:30
jeg var deprimert av hele livssituasjonen, av å være ensom, og det igjen --> gjorde til depresjon--> igjen gjorde til en ond sirkel.
jeg følte meg så ulykkelig og jeg ville ikke være på vaskeriet.

og det å få til nettverk var ekstra vanskelig. Ingen tok kontakt med meg heller etter videregående....osv...alle flyttet til nye plasser, byer og kom inn inye miljøer...mens jeg ble stående mer til sidelinjen.
Var aldri populær på skolen, og kan si heller jeg var ordntlig venneløs.
jeg var for beskjeden og utrygg.

men det jeg skulle si var at hvis man gjør noe man ikke har lyst til, så blir man automatisk ulykkelig, og får lite energi. man bare går i samme bane hele tiden..uten å gjøre noe med det. Spesielt når man er ensom er det lett å falle i stolen og man bare depper og er trist over at man ike har noen planer. og ingenting som skjer. man burde gjøre noe man har lyst , som gir glede...da får man energi og føler mer ett slags kick'. og motivasjon . det som gir livet glede er jo venner, man blir i bedre huimør, man blir lykkeligere, ioh med at det er en av tingene som gjør livet en mening. Man må blåse liv i livet. lage god mat, gå på kino, dra på hytta..osv. man blir jo fort deprimert av å ikke ha noe rundt seg.
Avatar

Re: Energi

nov 2 2011 - 23:35
veldig bra sagt Linn! Tror du traff spikeren på hodet der, hvertfall sånn jeg føler det. Men enklere sagt enn gjort. Hva skal man gjøre for å få rævva ut av sofaen og komme seg ut og gjøre ting man har lyst til? Bare hoppe ut i det med angsten eller prøve å bearbeide den først? Jeg tror førstnevnte er det lureste men prøver hele den på det siste
Avatar

Re: Energi

nov 3 2011 - 00:01
Min erfaring med å hoppe i angsten ikke alltid er så gunstig. Vi har en komfortsone fra 0 til 10 og overstiger ubehaget over fem seks, bør man gjøre noe annet. ellers så blir det verre neste gang, og en har pressa seg for mye. Det er små drypp som skal til, ikke bare hive seg ut i alt med en gang. det bare begrenser, og gjør det som regel ikke noe bedre. Men små drypp innom det en frykter og så tilbake til noe en annser som trygt. Etter en stund vil det bli bedre. Har mer tro på den veien.
Til forsiden