Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Endelig bedre

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Endelig bedre

april 30 2019 - 23:46
Jeg skrev et innlegg her for en stund tilbake siden om katastrofeangst. Jeg fikk mange tilbakemeldinger og tips til hvordan jeg kan gjøre det bedre.

Vil derfor dele her hva som har gjort meg nærmest frisk i dag og det er og endre tankegang. Jeg må si at jeg ikke hadde særlig tro på det til og begynne med for det høres jo helt absurd ut at du kan bli "kvitt" angsten av og tenke anerledes. Jeg sa til meg selv at det ikke var noe farlig og at sa til meg selv at det er en logisk forklaring på alle lyder jeg hører og gjentok det hver kveld før jeg la meg.

Jeg leste også om angst og hørte lydbøker og fant grunnen for at jeg reagerte med sterk angst, og for meg var det en stor endring i livet som gjorde at jeg ble mer mottaklig for det "onde" i verden som gjorde at jeg opplevde ekstreme fysiske og psykiske plager knyttet tik angsten.

Jeg har nok i bunn generell angst og en personlighet som gjør at jeg tenker det verste om alt, men har frem til denne gang klar og holde det på et levelig nivå, mens før jul så tok det fullstendig knekken på meg. Jeg opplevde en angst som jeg virkelig ikke trodde eksisterte. Og nå kjenner jeg på en herlig følelse og endelig være ute av den tyngste angsten. Den generelle angsten vil jeg nok aldri bli kvitt, men nå har jeg i alle fall ikke de fysiske plagene og det å være redd for og legge seg om kvelden, dusje osv.

Håper det kan være litt til hjelp for folk som er like skeptisk som meg til endring i tankegangen.
Avatar

Bra!

mai 1 2019 - 01:25
Så godt å lese om noen som faktisk har blitt bedre! Heia deg! :)

Sliter selv med sterk helseangst som gir sterke fysiske plager. Vet at det bare er å endre tankene, men jeg syns det er veldig vanskelig. Har lest bøkene til Ingvard Wilhelmsen, vært på foredrag med han Olav... Har slitt med det samme tankemønsteret i snart et år. Kjenner jeg er mektig lei.. Hadde det bare vært ei oppskrift på å fjerne det for alltid :(
Avatar

Skjønner deg

mai 1 2019 - 13:51
Jeg skjønner deg så godt. Når jeg stod i det så trodde jeg helt seriøst at jeg aldri kom til å bli bedre noen gang. Jeg har jo alltid hatt litt generell angst, men når jeg da fikk denne sterke angsten så var jeg sikker på at det var gjort og at jeg aldri kom til å bli helt bra igjen. Jeg har troa på deg og at du kommer til å bli bedre du også. Jeg hadde de samme tankene som deg, og alt er lettere sagt en gjort. Og det er en evig kamp for å bli bedre og holde seg bedre.

Jeg vet også at uansett hva jeg sier så gjør det ikke ting bedre. Jeg kan si at hvis det er noe galt med deg (ift sykdom) så gir kroppen beskjed, og at det ikke er noe du får gjort fra eller til, det som skjer det skjer. Men ha tro på kroppen din og ha tro på at den gir beskjed hvis noe er galt. Noe jeg også er sikker på er at du vet alt det. Men det er ikke så lett og faktisk gjennomføre tankene. De spiller deg virkelig et puss.

Jeg er også redd for å tenke positivt, derfor må jeg møte meg selv i midten. Jeg sier ikke til meg selv at alt er bra, jeg sier til meg selv at ikke alt er negativt. Jeg er redd for hvis jeg tenker positivt så skjer det i alle fall (det jeg er redd for). Å og det og tenke at det ikke er mye du får gjort med det når det har skjedd, og derfor ikke noe å tenke på før det skjer.

Jeg tror ikke vi blir helt frisk, men jeg har sterk tro på at det kan bli levelig. For nå kan jeg tenke noe og bare skyve tankene unna, mens når det sto på som verst så fikk jeg pusteproblemer, kaldsvette, indre panikk og stress.

Håper virkelig det ordner seg for deg også. Aldri gi opp, og fortsett og kjemp. Det kan og vil bli bedre.
Avatar

Godt å lese..

mai 2 2019 - 00:42
Så godt å høre om noen som har blitt bedre. Man mister håpet underveis og går i ei boble man ikke får sprukket. Kjenner etter, lytter til kroppen hele tiden. Det er nesten ikke et sekund jeg ikke tenker på det. Er vel naturlig at også kroppen blir forvirret da og gir symptomer. Slik at jeg da tror jeg er syk fordi jeg tror kroppen sier fra. Det er så fælt... Jeg er så sliten og trøtt av dette at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg.

Jeg håper bare at jeg er like heldig som deg...
Til forsiden