Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Enda eit leamus og ALS-innlegg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Enda eit leamus og ALS-innlegg

jan 29 2021 - 22:37
Hatt angst i 25 år, men aldri vore so veldig redd for MS og ALS, helt til nå! Har hatt leamus under Venstre kne i to uker no, føler jeg kjenner det hele tiden når jeg sitter i ro, eller slapper av i foten! Har faktisk begynt å få en følelse av at jeg er svakere i Venstre fot og hand, og det gjør meg kjemperedd! Prøver å teste ut om den ene arma/foten er sterkere enn den andre, men jeg merker ingen forskjell. Har bare denne «følelsen» av kraftløs på Venstre side. Noen andre som har hatt følelsen men at det ikke er reelt???
Avatar

Angstfulle85

jan 30 2021 - 18:46
Jada kjenner godt til denne følelsen. Men det er bare en følelse. Ekte sykdom vil ikke etterlate noen tvil.

Har selv tatt alt av tester og undersøkelser i forhold til als og ms. Det er viktig å akseptere at livet er usikkert, har jeg lært meg. Men ikke alltid jeg klarer å etterleve det :)
Avatar

Re: Enda eit leamus og ALS-innlegg

feb 3 2021 - 06:45
Det er veldig vanlig at det føles ut som om en har blitt svakere når en har slik leamus. Hvis du tar en titt på diverse støttegrupper for "benignt fascikulasjonssyndrom" på Facebook, vil du se at noe som går igjen er såkalt "percieved weakness". Men det er altså ikke reelt, men bare en følelse. Skjønner veldig godt at du synes dette er ekkelt, men als fortoner seg helt annerledes. Slik leamus som du beskriver er ganske vanlig, faktisk, og ikke noe tegn på alvorlig nevrologisk sykdom. Vil anbefale deg å sjekke ut noen av disse gruppene på Facebook, der vill du kunne utveksle erfaringer med andre som lider av det samme
Til forsiden