Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Enda eit leamus og ALS-innlegg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Enda eit leamus og ALS-innlegg

jan 29 2021 - 22:37
Hatt angst i 25 år, men aldri vore so veldig redd for MS og ALS, helt til nå! Har hatt leamus under Venstre kne i to uker no, føler jeg kjenner det hele tiden når jeg sitter i ro, eller slapper av i foten! Har faktisk begynt å få en følelse av at jeg er svakere i Venstre fot og hand, og det gjør meg kjemperedd! Prøver å teste ut om den ene arma/foten er sterkere enn den andre, men jeg merker ingen forskjell. Har bare denne «følelsen» av kraftløs på Venstre side. Noen andre som har hatt følelsen men at det ikke er reelt???
Avatar

Re: Enda eit leamus og ALS-innlegg

feb 3 2021 - 06:45
Det er veldig vanlig at det føles ut som om en har blitt svakere når en har slik leamus. Hvis du tar en titt på diverse støttegrupper for "benignt fascikulasjonssyndrom" på Facebook, vil du se at noe som går igjen er såkalt "percieved weakness". Men det er altså ikke reelt, men bare en følelse. Skjønner veldig godt at du synes dette er ekkelt, men als fortoner seg helt annerledes. Slik leamus som du beskriver er ganske vanlig, faktisk, og ikke noe tegn på alvorlig nevrologisk sykdom. Vil anbefale deg å sjekke ut noen av disse gruppene på Facebook, der vill du kunne utveksle erfaringer med andre som lider av det samme
Avatar

Enda eit leamus og ALS-innlegg

mars 8 2021 - 19:56
Jeg skrev ett lengre innlegg i en av de andre postene i dette forumet.
Flere enn meg som har helseangst for akkurat denne spesifikke sykdommen.
Har hatt denne angsten i over 3 år nå. Den kom som kastet mot meg etter at jeg følte at det var tungt å løfte bena, en dag da jeg var på jobb.

Må spørre Angstfull1985: Hvordan opplever du din leamus du har hatt i 2 uker. Er det hyppig med flere rykk konstant etter hverandre hele tiden, eller er det ett rykk som kommer med noen minutters mellomrom?

Opplevelsen hos meg har vært mest at leamus har vært litt overalt på kroppen. Her rykker det til med ett napp, for så å forsvinne, og at det da dukker opp en annen plass. Den type leamus har jeg blitt vant til, og er ikke den typen som jeg synes er mest plagsom. Til tider opplever jeg at dette er mer hyppig, andre tider legger jeg ikke merke til det.

Den type leamus jeg synes er mye mer slitsom, og som setter i gang tankekjøret hos meg, er hvis leamus henger seg opp i en spesifikk muskel og er der over lengre tid. Hos meg har det rykket nokså jevnlig, med noen minutters mellomrom i hele 5 dager nå. Når dere andre har opplevd dette? Hvor lang tid tar det før det har gått over, uker eller måneder?

Avatar

Re: Enda eit leamus og ALS-innlegg

mars 8 2021 - 21:33
Jeg får leamus regelmessig over flere steder i kroppen...nå har det blitt hver dag, men det er verst når det setter seg rett over hjertet...altså i hjertemuskelen...da rykker det og napper litt...siden jeg sliter med extraslag i tillegg, lurer jeg av og til på om det er leamus eller extraslag
Avatar

Enda eit leamus og ALS-innlegg

mars 8 2021 - 22:12
Gladjente 82: Du skriver at du får det regelmessig over hele kroppen? Er det da slik at det rykker/napper en gang, for så å hoppe til en annen kroppsdel. Hos meg var det gjerne slik i begynnelsen, men hos meg har de blitt mildere med tiden, og nå opplever jeg ikke de som en plage enda.

Eller det slik som jeg nå opplever at det rykker i en bestemt muskel, på nøyaktig samme sted? Jeg synes denne varianten er mye mer plagsom, iallefall når den er på 5 dagen.

Har aldri hatt leamus der du beskriver, men har skjønt det slik at man kan få det i alle muskler.
Avatar

Slutt å haus opp hverandre .

mars 9 2021 - 16:30
Gå til legen å be om MR om man virkelig tror det er MS .
Og om legen nekter å sende deg/ dere videre på nevrologisk er det av god grunn:

Leamus er en vanlig fysisk symptom på angst!


Blir så oppgitt og provosert når jeg sitter her og har MS selv og folk lager tråd på tråd som om det verste som skulle skje.
( ALS og primær progressiv MS er de aller mest sjeldene type MS det eksisterer

JEG har angst selv , pga andre årsaker men det er helt utrolig hvor mange MS/ ALS tråder det er her inne .
Jeg forstår jo at dette er helse- angst , men det hadde vært mer konstruktiv å snakke om kjernen i problemet( redd for å dø / bli alvorlig syk) enn å dele symptomer .
Avatar

Re: Enda eit leamus og ALS-innlegg

mars 15 2021 - 00:48
Ficusmann09: Kan få leamus andre plasser også, men den under kneet (som fortsatt er der til tider, men ikke like ofte) er mer jamn og rykker til jevnlig, spesielt når jeg sitter/ligger. Min psykolog fortalte at ho hadde ein plagsom leamus i fleire månader, og er ikkje uvanlig :-)

Rogajente: Kjedelig å høre at du har fått MS, og også at du ikke liker alle trådene om det, men nå har det seg slik at dette er eit angstforum der man ofte skriv om akkurat det man er redd for. ALS og MS er ganske typiske sykdommer vi med angst/helseangst er redd for. Jeg personlig er mye mer redd for ALS enn MS, men vil helst ikke ha noen av delene. Jobber i helse, og er så og si daglig med MS-pasienter. Supert at du har et normalt liv med MS, heldigvis mange som kan ha det!
Avatar

Hei

mars 15 2021 - 01:16
Angstfull kanskje nettopp derfor du blir urolig for slike sykdommer siden du jobber i helse og ser mye av det.Det kommer nær deg.i utgangspunktet kan alle bli rammet av disse sykdommene det er ingen bestemt type mennesker det er dessverre nettopp fordi mange tenker at det ikke rammer en selv el nære og plutselig så gjør det det for fins ingen bestemte mennesker som får dette.Men livet er da slikt at ingenting er 100 prosent og man kan aldri stole på noe 100 prosent.Det blir slik skjebnen har bestemt.Allle blir vi rammet av noe.Du skrev at psykologen sa hun hadde leamus tror jo hun sa det til deg slik at du skal se hvor vanlig leamus er.Prater du ofte med psykologen for tror det kan hjelp deg til å finne ut hvordan du skal takle den angsten.Det er angsten bak du må jobbe med.
Avatar

Hei

des 22 2021 - 16:04
Leamus er helt normalt og kommer pga stress og angst. Jeg har selv hatt det i flere år. Om du har vondt i hodet, betyr ikke det at du har hjernesvulst heller. Hvis du er høyrehendt, sier det seg selv at du er svakere på venstre side.
Avatar

Feil

des 22 2021 - 16:29
Leamus er ikke utelukkende fra stress og angst nei. Langt ifra. Magnesiumunderskudd f.eks. Sjekk kostholdet. Magnesiummangeø gir muskelkramper, og det merkes godt i ansiktsregionen.
Til forsiden