Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

En tung periode

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

En tung periode

okt 16 2011 - 10:48
Sliten og trøtt, så sliten at jeg nesten ikke klarer å komme igang med noe... Vondt i kroppen, anspent, kvalm,uvirkelighetsfølelse, kjenner hver minste ting i kroppen, og følelsen av at noe katastrofalt vll hende snart. Ett minutt innimellom føles alt normalt, deretter kommer det en negativ tanke som drar meg ned igjen.
Om natta ligger jeg og halvsover og kroppen føles vond og ekkel, sikker på at jeg er dødssyk.
Skal jeg gjøre noe på dagen må jeg ''ta meg sammen'' men vet at angsten og kvalmen kommer. Å gå tur kan man nesten glemme for gleden er borte siden jeg vet at angsten, uroen og kvalmen da kommer..
Blir så frustrert, lei meg og føler for å gi opp innimellom.
Spiser ikke medisin, går til psykolog og har en bra fastlege, men det føles håpløst innimellom...
Noen som har det likedan?
Avatar

Re: En tung periode

okt 16 2011 - 14:04
Ja, jeg kjenner meg igjen i katastrofetankene og uvirkelighetsfølelsen. Har vært flere ganger til legevakt pga forskjellige symptomer i kroppen, som kvalme, svimmelhet, hjerteklapp osv. Legen har ikke funnet noe fysisk galt foreløpig. Nå er det depresjon og uvirkelighetsfølelsen som er mest plagsom, synes jeg. Den ene plagen tar over etter den andre.... Omgivelsene føles fremmed og langt borte på et måte. Det føles skremmende, og jeg tenker at ingen andre har det slik og at jeg må være gal eller noe. Her for litt siden fikk jeg et kraftig anfall, der virkeligheten nærmest "forsvant". Jeg ble stående helt utenfor, som om jeg drømte. Det var rett og slett jævlig. Noen som har opplevd dette? Jeg blir livredd, og vet liksom ikke hvor jeg skal gjøre av meg.
Avatar

Re: En tung periode

okt 16 2011 - 14:57
Jeg har hatt den uvirkelighetsfølelsen mange ganger, vet ikke om det er noen trøst men får du det flere ganger har du erfaring med hva det er...
Avatar

Re: En tung periode

okt 17 2011 - 08:43
På en måte så er det jo en trøst å ha hatt dette før, for da vet man innerst inne at det går over. Man dør jo ikke av det. Men det er ikke alltid like lett å tenke slik når man står midt oppe i det. Da føles alt bare helt grusomt, og man vet ikke hvor man skal gjøre av seg, og lurer på om det vil blir bedre noen gang:(
Det er fælt å ha det slik, å aldri klare å slappe av, alltid være engstelig og redd for noe. Men det er er på en måte en trøst i å vite at man ikke er alene. Man ønsker jo ikke at andre skal ha det vondt, men likevel er det godt å ha noen å dele det med.
Avatar

Re: En tung periode

okt 17 2011 - 18:29
Jeg kjenner meg veldig, veldig godt igjen, alt utenom kvamen, den plages jeg ikke med.

Har hatt en lang og vond periode nå med utmattelse, uro og angst. Bare lyst til å gå rett over på sofaen etterat jeg har stått opp. Uroen satt i kroppen.

Diagnose kronisk muskelsmertesyndrom og GAD. Fikk for 13 år siden, men de vonde periodene har blitt lengre og hardere. Utmattelsen og uroen er mye verre enn selve de fysiske muskelsmertene.

Fredag som var tok jeg meg virkelig sammen, dro avgårde for å treffe barndomsvenninne. Vi spaserte en lang tur og var innom og tok en smårett og en øl. Deretter på klassetreff med klassekamerater fra barneskolen. Jeg holdt ut der i 3 timer, da var jeg veldig sliten og det var godt å reise hjem, MEN jeg klarte det! Har ikke sosial angst, men blir innimellom sliten av det minste.

Jeg har også vært aktiv i helgen, orket å være på farta og formen har holdt seg forholdsvis bra, jeg er så glad for det.

Håper du også snart får en bedre periode, det går vel opp og ned?
Jeg for min del tenker at jeg kan jo ikke gå og vente på nedtur igjen, prøver å tenke positivt og nyter denne gode perioden, samtidig må vi gjøre det beste ut av de dårlige.
Avatar

Re: En tung periode

okt 18 2011 - 09:32
Hei og takk for innlegget. Synes du var flink som var ute i 3 timer! Bare det å mobilisere krefter til å gjennomføre timg krever sitt.
Heldigvis har man gode perioder og jeg forsøker som deg å leve på de. Jeg tvinger meg ut hver dag for å være sosial, og det gir meg ett ''fristed'' noen timer. Utslitt når jeg kommer hjem men det er verd det.....
Til forsiden