Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

En salig blanding

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

En salig blanding

juni 1 2013 - 22:07
For meg er ikke angsten bare angst, det er så mye mer.
Ofte så kan jeg føle meg utbrent i samme slengen, deprimert i neste sekund. Det kan være at angsten ikke er én spesiell type angst, men at den veksler, gjerne med omgivelsene.
Det kan være dager hvor jeg føler meg lett og glad, som om jeg aldri hadde angst.

Skolemedisinen skal absolutt sette alle symptomer i hver sin bås, skille hodet og kropp. Ting skal skje systematisk.
Men jeg opplever ofte å få en cocktail av alt samtidig, både fysiske plager og psykiske. Derfor er det så vanskelig å gå til legen syntes jeg. Er det flere som opplever det slik?
Avatar

Psykodynamisk

juni 2 2013 - 00:08
Ja, jeg tror jeg skjønner hva du mener. Før delte jeg også mine problemer inn i panikkangst, sosial angst, helse angst etc - mens egentlig er jeg redd eller har problemer på en rekke områder. Etter at jeg begynte i gruppeterapi har jeg imidlertid fått hjelp til å finne ut av dette. Akkurat nå mener jeg at det største problemet mitt er at jeg er redd for mine egne følelser og dermed også "redd for andre mennesker". Føler at dette er kjernen i problemene mine og at angsten bare er en konsekvens av dette.
Avatar

-

juni 2 2013 - 15:49
Ja, ikke sant. Slet med helseangst før, som har utviklet seg til panikkangst nå. Innimellom kan jeg få sosial angst på større fester, eller jeg kan få angst for store, åpne plasser hvis det er masse folk i byen. Kanskje det går under som generalisert angst?
Føler meg også veldig lett mottakelig for inntrykk og sanser, noe som sliter meg ut/stresser og trigger angsten.
Jeg føler omgivelsene påvirker angstistuasjonen min voldsomt.
Avatar

en salig blanding

juni 2 2013 - 18:21
hei maskeblomst-
kjenner meg så altfor godt igjen- angsten kan ikke bare deles opp for meg, den er så mye MER.... lurte litt på det du skrev om at sansene/ omgivelene har så sterk virkning, slik har jeg det nemlig - er litt redd det.... hvordan takler du det?
Avatar

vlojo123

juni 2 2013 - 19:26
Vel, for meg er det viktig å ha et sted hvor jeg kan få ro og tid til å reflektere rundt alle inntrykka. Hvis ikke, så smeller det.
Bruker å snakke høyt med meg selv, (eller inne i hodet) hvor jeg visualiserer eller forklarer. Skriver også ting ned. Gjerne for/imot lister, dagbøker, sånne ting. Går meg en tur i naturen.
Dessverre så er det vanskelig for andre rundt meg å forstå dette..

Har lest litt om "the highly sensitive person" i det siste, og det gav meg en a-ha opplevelse!
Til forsiden