Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ekstremt tung pust?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ekstremt tung pust?

okt 30 2017 - 17:06
Jeg lurer på om andre kan oppleve det slik som dette:

Daglig har jeg ekstrem tung pust. Det er av og til virkelig ille. Føles ut som at jeg blir tett i både nese og hals samtidig som noe tungt ligger på brystkassen min. Men - jeg har ikke særlig angst (som jeg kjenner hvertfall) eller panikkanfall når dette kommer. Det er som om det fysiske, altså pusten, bare lever sitt eget liv uavhengig av angsten, på en måte. Og så blir jeg overfokusert på dette.
Avatar

Kjenner meg igjen..:

nov 9 2017 - 19:33
Jeg sliter me voldsom helseangst og er inne i en veldig dårlig periode. Pusten min er helt katastrofal, og det blir verre mår jeg fokuserer på det. En vond sirkel, med andre ord. Jeg er sjekket for det meste og alle prøver er ok.. jeg prøver å si til meg selv at hvis dette hadde vert hjertet, kreft i lungene eller lignende så hadde jeg vert enda dårligere, eller sannsynligvis ikke i live så lenge som der har pågått og vert ubehandlet.. men det er vanskelig å slå seg helt til ro med det..
Avatar

Re: Ekstremt tung pust?

nov 9 2017 - 23:39
Kjenner meg veldig igjen her. Har samme problemet, som blir 10 ganger verre når jeg fokuserer på pusten. Har tenkt hjerteproblemer og kreft av ulike varianter. Men, så er jo egentlig pusten ganske grei når jeg ikke tenker på det.
Avatar

Re: Ekstremt tung pust?

nov 14 2017 - 23:20
Løvetann85 og Distanse:

Ja, jeg har det akkurat slik dere begge beskriver. Når jeg fokuserer på det blir det helt forferdelig. Det blir som å puste gjennom et sugerør, og brystkassen blir ufattelig vond.
Men jeg lurer på: Har dere det også slik at det er akkurat som om nesen også blir sykt tett? Har foreløpig kun sett folk beskrive at halsen snører seg, men hos meg blir jeg også tett i nesa i det sekundet jeg tenker på det, og det gjør pustevanskene ekstra ille.
Avatar

Tett nese

nov 14 2017 - 23:29
Ja jeg blir tett i nesa, puster nesten kun gjennom munnen for da har jeg en slags kontroll (egentlig ikke, men jeg innbiller meg det).
Avatar

Re: Ekstremt tung pust?

nov 14 2017 - 23:32
Ja, blir også veldig tett i nesen fordi om jeg ikke er snørrete. Ender som Løvetann85 opp med å puste gjennom munnen, fordi om det egentlig ikke blir bedre.

Jeg tror mye av problemet er at man strammer musklene, derav også magen som gjør at hele "systemet" blir feil.
Avatar

Løvetann85 og Distanse:

nov 16 2017 - 05:54
Ahh, okei. Det er jaggu sprøtt altså, at det er mulig! At kroppen kan påvirkes så mye, at man kan tenke på seg tett nese. Det er helt utenfor min forståelse, og nesten litt ubegripelig. Jeg tror det er derfor det blir så vanskelig å gjøre noe med.
Avatar

Kols??

nov 16 2017 - 14:47
Gå til fastlege og få sjekka dette. God bedring
Avatar

Re: Ekstremt tung pust?

nov 16 2017 - 15:47
@Karfrasogn - Det at det kommer og går vil vel tydelig indikere at dette ikke er kols.... Kols er ikke en periodevis sykdom, det er vel konstant?
Avatar

Re: Ekstremt tung pust?

nov 16 2017 - 19:14
Karfrasogn:

Kols har jeg liiiiten tro på. Jeg hverken røyker eller jobber i gruve. Er veldig sikker på at det er psykisk, men synes bare det er så sprøtt, så er derfor jeg lurer på om andre med angst kan kjenne seg igjen i det.
Avatar

Re: Ekstremt tung pust?

nov 22 2017 - 07:12
Kan sjølvsagt vere angst eller stress, men einaste måte å finne ut av det på, er ved å utelukke alt anna ;-) Sidan du er her, er du tydelegvis på god veg til å utvikle angst for denne tungpusten, og då blir det ikkje betre;-)

Kontakt fastlegen, og få ballen til å rulle.
Avatar

Helt normalt.

nov 22 2017 - 08:29
Dette er helt normalt. Du trenger ikke å ha/føle kjenne på angsten der og da for å få symptomer på angst. Angsten må ut, på et vis. Å veldig ofte blir det at kroppen reagerer slik som dette, selv uten at du er redd for nye/har angst der og da i øyeblikket.
Avatar

Re: Ekstremt tung pust?

nov 23 2017 - 20:28
Nymedangst:

Jada, har vært hos legen, opp til flere ganger, derfor jeg heller spør her. :-)

Fancyfaces:

Ahh, okei. I så tilfelle gir det jo mening. Det virker som at jeg kan tenke det på meg. Nesetetthet også.
Avatar

Tung pust

juli 22 2018 - 18:22
Jeg og har d sånn om dagen ,2 dagen på røyke slutt,bruker plaster ,tatt 100 vis a prøver av meg, mente jegvhadde astma , ingenting på noe tester, føler noen drar et korsett rundt halsen og svelget . Utrolig ubehagelig . Men d er ikke farlig da
Avatar

Kjenner meg igjen

juli 23 2018 - 01:56
Jeg sliter med tett hals og følelse av tungpusthet.
Det som har hjulpet meg ang pusten er når jeg går meg en tur på tursti / fjelltur og prøver å løpe litt. Merker at jeg har vannvittig mye mer å gi enn hva hodet mitt tror. Merker da at jeg blir veldig overasket og avslappet av å kjenne den følelsen av å bli lettet. Anbefales virkelig. Virker på meg men kanskje ikke på alle men absoliutt noe som burde prøves. Lykke til.
Til forsiden