Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ekstreme pusteanfall

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ekstreme pusteanfall

des 12 2018 - 02:25
Jeg sliter med tung pust og ekstremt stramt bryst nesten hele tiden i det siste. Men verst er det om natten når jeg skal sove. Jeg får så sykt pustebesvær. Blir hver gang helt sikker på at lungene skal kollapse og at jeg skal kveles.

Det er en følelse av at noe presser kjempehardt rundt brystkassa mi og at jeg ikke får hverken trekt pusten ordentlig eller pustet den ut. Har blitt utredet med spirometri, røntgen, EKG osv og jeg blir fortalt at lungene mine er helt fine. Alikevel greier ikke hjernen min å tro på dette når jeg får disse anfallene fordi de er så sykt reelle. Det er rett og slett tortur å kjenne på pusten og brystet hele tiden. Har jo vært livredd for KOLS osv. men skal sies at jeg har vært utredet på mange måter og at jeg er 26.

Lurer litt på om andre har slik pustebesvær og trykk/smerter i brystet som hovedsymptom på angsten? Har nå ikke sovet på fire dager grunnet dette. Er så frustrert og redd.
Avatar

Re: Ekstreme pusteanfall

des 15 2018 - 17:23
Jeg også har opplevd et voldsomt trykk i brystet. Det kan kjennes ut som om noen sitter på brystet ditt mens du ligger på ryggen og dette er en veldig ekkel følelse. For min del fikk jeg raskt vite at dette var helt normalt og er på grunn av stram muskulatur i brystet. Du har i tillegg sjekket alt som kan sjekkes! Etter mine erfaringer også så blir ikke angsten helt borte selv om du har sjekket deg overalt, men bruk det for det det er verdt. Prøv å tenk rasjonelle tanker i stedet for å tenke: "nå kollapser lungene mine!" Tenk "dette er ikke farlig. Dette har jeg sjekket. Ikke tenk mer på det." Og nei, dette kommer ikke hjernen din til å tro på med en gang, den tenger overbevisning, så tenk det flere ganger så går det etterhvert inn.

For min del har det hjulpet og hatt en slags "galgenhumor" rundt alt dette. Det høres litt fælt ut men hjelper for meg. Da kan jeg tenke "Jaja, dauer jeg så dauer jeg. Får ikke gjort noe med det. Da er vel det meningen da." "Javel, da blir jeg kvelt da. Greit det. Kom igjen lunger, kollaps! Jeg bryr meg ikke!" Haha, høres fælt ut men det kan hjelpe deg å gi litt faen. Lykke til!
Til forsiden