Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ekstreme muskelplager

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ekstreme muskelplager

okt 5 2022 - 14:14
Hei. Jeg plages noe enormt med smerter i kroppen, så og si overslt. Har gjort det e flere år nå og føler det blir bare værre for hver dag. Enorme smerter i nakke skuldre og hand, rygg og hofteplager. Spørsmåle mitt er om at dette kan skyldes angsten? Kan det virkelig bli så ille? Det tærer vanvittig på livskvaliteten! 0 overskudd å energi i tilegg. Håper noen har noen gode råd og erfaringer!
Avatar

Hei

okt 5 2022 - 15:45
Hei

Min erfaring er at ja angsten kan gjøre at kroppen blir så j*** vond , det setter seg i muskler og så blir sener og ledd vonde også. Mitt råd er å oppsøke en psykomotorisk fysioterapeut. Det har hjulpet meg mye med en traumatisert og vond kropp.

Klart det tærer på ...

Ønsker deg lykke til !
Avatar

Re: Ekstreme muskelplager

okt 10 2022 - 11:32
Hei. Ja, det kan komme av angst. Man binder og spenner seg uten at man merker det selv. Når kroppen er i beredskap konstant, så setter det seg i muskler og ledd. Bevege seg, trene litt, avslapningsøvelser er gode råd. Progressive avslapningsteknikker hvor man spenner ulike deler av kroppen for så å slappe av kan hjelpe. Da kjenner man forskjellen på spent og avslappet muskulatur. Kan også være lurt å sjekke om du har noen vitamin eller mineralmangler, for det kan gi ulike plager. Magnesium er veldig bra for muskler. Omega 3 og fet fisk er gunstig.
Når man gjør ting for å bli bedre, trene eller yoga eller hva som helst, så ikke tenk på at det er for å bekjempe angsten. Da forteller du hjernen din at det er noe som er farlig og må bekjempes. Intensjonen bak skal heller være at man vil være snill med seg selv, komme i bedre form f.eks. Er ikke så enkelt bestandig, men dette har hjulpet meg i hvert fall.
Avatar

Re: Ekstreme muskelplager

okt 11 2022 - 11:01
Hvilke smerter hadde du? Evt har! Blir så lei dette, har trent litt! Men d blir jo ikke bra
Avatar

muskelplager

okt 11 2022 - 19:53
Det flytter seg litt rundt omkring hos meg, nakke og bryst, men er ikke der det er vondt nå. Vet det er vanskelig, men man må prøve å få fokuset på noe annet enn det kroppslige. Trening og andre nye ting vil oppleves som slitsomt i begynnelsen, man blir støl og kan få andre reaksjoner, men det blir bedre etterhvert. I stedet for å tenke at nå er musklene vonde, så prøv å si til deg selv at de merker at du har gjort noe nytt, og det er en bra ting. Omstrukturere tankeprosessene. Man vil jo helst merke framgang med en gang, men det tar litt tid før man merker forskjell. Er så lett å gi opp etter noen få ganger. Håper du finner noe som kan funke for deg. Og sjekk om du mangler noe, om du må kanskje trenger påfyll av noen vitaminer eller mineraler. Av egen erfaring har både muskler og angsten blitt bedre når jeg fikk påfyll av det jeg trengte. Og kanskje en behandler kunne hjelpe deg på vei og gi noen tips? Fysio eller osteopat?
Avatar

Re: Ekstreme muskelplager

okt 13 2022 - 15:03
Hos meg er de konstante æ, og på samme plass hele tiden! Like store smerter hver dag i flere år! Skjønner ingenting
Til forsiden