Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ekstremangst sånn at man er kvalm og syk og vil kaste opp hele tiden

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ekstremangst sånn at man er kvalm og syk og vil kaste opp hele tiden

mars 4 2020 - 23:46
Jeg har ekstremangst pga traumatiske livsopplevelser. Det eneste som hjelper er et par glass vin og en sovepille for å tenke normale tanker og ikke føle så mye smerte.
Hva gjør dere andre for å jage angsten når den er ekstrem?
Avatar

Re: Ekstremangst sånn at man er kvalm og syk og vil kaste opp hele tiden

mars 5 2020 - 05:17
Jeg vet ikke nøyaktig hva du legger i ekstremangst, men for meg har angsten grovt sett tre nivåer (med tilhørende "strategier") : 1) Noe ubehag, som svimmelhet, litt murring i kroppen, en følelse av at et eller annet ikke er greit. Da kan det hjelpe litt å gjøre yoga eller en eller annen lystbetont aktivitet som jeg blir litt oppslukt av. 2) Og så er det det nivået der dette begynner å bli så plagsomt at jeg må gjøre visse ting for å prøve å holde det i sjakk (krøke meg sammen, distrahere meg selv med tv, gni og klemme noen steder på kroppen for å ta oppmerksomheten bort fra ubehag i brystet). Da er det best å kunne fortelle noen akkurat hvordan jeg har det, da kan jeg få grått litt og noe av spenninga går ut av kroppen. 3) Det siste nivået, der panikken er fullkommen, og jeg er livredd for å dø av hjertefeil, da prøver jeg la være å ringe legevakt eller 113 (som en liten del av hjernen min føler vil være litt dumt), og da ringer jeg gjerne hjelpetelefonen, med mindre jeg har noen der som jeg stoler på som kan passe på at jeg får ambulanse om jeg skulle besvime. Det høres sprøtt ut for folk som aldri har hatt panikkangst, men midt i anfallene er jeg oppriktig bekymra for at DENNE gangen ER det noe farlig.

For øvrig opplever jeg at det kan ha en viss forebyggende effekt å gjøre yoga og mindfulness. Høre på musikk, være i aktivitet og helst med noe lystbetont. Men all aktivitet som ikke er direkte belastende hjelper på å forebygge det, er min erfaring. Da får ikke de angstbefengre tankene så mye rom, og jeg får noe positive opplevelser inn i systemet.
Avatar

Re: Ekstremangst sånn at man er kvalm og syk og vil kaste opp hele tiden

mars 5 2020 - 05:20
Jeg hadde forresten også en stund alkohol om kvelden som en strategi for å få sove. Det fungerte forsåvidt, men jeg er redd det er en ganske dårlig strategi på sikt. Ikke lett å bare kutte det ut, men som med all medisinering kan man jo prøve å trappe veldig sakte ned på det. Med sakte nedtrapping rekker man å oppleve litt mestring på hvert nivå (eks 1 1/2 glass, senere 1glass, osv) før man er klar for neste nedtrapping. På sobril hadde jeg nedtrapping hver 2.uke. Det er ikke helt lett å være helt uten, men selve nedtrappinga gikk bedre enn jeg forventa, og ga meg faktisk litt mestringafølelse.
Til forsiden