Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ekstrem hjertebank

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ekstrem hjertebank

jan 1 2023 - 15:34
Hei dere!

Det er første gang jeg skriver her, men nå sliter jeg virkelig med angst og fysiske symptomer. Det som er mest skummelt er nok symptomene med hjertet, jeg har hatt ekstraslag og hjertebank i nærmere 1 år nå, men nå har kraftige hjerteslagene startet å være konstant, og jeg kjenner de så si heletiden!! Det rister kroppen min når jeg ligger og ser på tv foreksempel, kan noen plis fortelle meg om de har opplevd det samme?? Setter stor pris på svar
Avatar

Re: Ekstrem hjertebank

jan 2 2023 - 00:32
Jeg skjønner at du er skikkelig redd nå, men det du opplever er helt klassiske tegn på angst. Har hatt det selv. Jeg fikk en utredning hos kardiolog for å utelukke( man skal alltid det) og fikk bekreftet at det var angst/ stress relatert og helt ufarlig. Da klarte jeg å gi blaffen i de og de forsvant for det meste. Du er helt trygg, men det er noe av det skumleste som finnes. Hvis du trenger å prate. Send en pm. Dette går fint. Pust sakte og det kan også hjelpe å holde pusten og skape press i brysthulen for å roe ned hjertet.
Avatar

Re: Ekstrem hjertebank

jan 2 2023 - 13:57
Hei! Jeg veit akkurat hvordan du har det, og det er selve pulsen som har blitt angsten hos meg. Har hatt det slik så lenge jeg kan huske, og blitt ganske opphengt i det. Vært veldig stresset og urolig over en tid nå da jeg har gått å «mannet» meg opp til å ta det opp med lege, og bygd opp en enorm angst rundt det hele. Har i tillegg fått kronisk øresus/hodesus, føler ør/svimmelhet oppi hodet og til tider brystsmerter, så nå måtte jeg bare. Eller jeg «håper» og tror at det er symptomer som kommer av det da, og ikke selve hjertet.

Jeg hadde omsider en legetime, og nå blitt henvist til ultralyd- og flere undersøkelser av hjertet, da legen i tillegg hørte en bilyd. Tru på jeg er enda mer stressa og bekymra nå! Vil virkelig ikke dette egentlig, fordi jeg er så redd for resultatet, og ikke veit jeg hvordan jeg skal klare å gjennomføre undersøkelsene reelt med den høye pulsen jeg kommer til å ha, men jeg MÅ jo bare for å finne ut om noe er galt. Og ikke minst for å kunne klare roe meg, hvis resultatene er greie vel og merke. Men som en tidligere lege rådet meg til flere ganger for ca 10 år siden, så var det å begynne på betablokkere i lav dose for å senke pulsen, så jeg er nesten innstilt på å måtte det nå uansett ettersom problemet er akkurat det samme nå som da.

Nå er jeg jo som sagt mer stressa enn noen gang pga undersøkelsene, men før dette så har jeg liksom alltid en bekymring og urolighet i meg i hverdagen, og ligger sjeldent under 90-95 slag i minuttet i ro her hjemme. Og hvis jeg f.eks gruer meg til noe/skal noe jeg gruer meg litt til, så raser hjertet opp i 150+ slag i minuttet og jeg klarer ikke å få det ned igjen før etter jeg har gjennomført det jeg evt. skal. Utrolig ubehagelig, også er det helt ukontrollerbart. Bare av å tenke på enkelte ting som er frykt for meg så kan jeg også få det. Når det kommer i slike tilfeller så VEIT jeg jo at dèt er angst, men skjønner likevel ikke at det kan bli så høyt. Hvorfor blir det ikke det hos andre liksom?!

Av alkohol f.eks så får jeg veldig rask puls, og det er faktisk uten å ha angst eller være redd også, fordi jeg veit at det er slik. Samtidig så tenker man jo hvorfor- og at det umulig kan være bra. Samme med koffein/nikotin (som jeg holder meg unna), så hjertet mitt reagerer tydeligvis veldig på enkelte slike ting også.

Har du det også sånn som dette? Hvor høy er pulsen din når du f.eks er rolig/urolig? Hvis du teller slagene i 15 sekunder og ganger med 4. Eller teller slagene i 30 sekunder og ganger med 2. Om ikke annet, så hjelper det oss alltid litt å vite at vi er flere om ting og ikke er aleine. Og som en påminnelse til oss selv: det går jo helst bra :-)
Avatar

Re

jan 3 2023 - 18:12
Pulsen er høyere i det siste, selv med angsten tidligere vil jeg si den var rundt 70-80 men nå er det sjeldent under 90 som du sier, kan også veldig fort øke i pulsen, men har ikke slitet med det like lenge, vil si maks 6 måneder, så skjønner helt at du er sliten ah det! For meg er det verste at hele kroppen min rister og skjelver konstant nå i flere dager, men ja pulsen kan også gi meg angst for ekstreme rygg og brystsmerter også så ja, det er tøft! Men er veldig bra at du henseender deg til lege og får funnet ut, håper på det beste for deg!
Avatar

Re

jan 3 2023 - 18:12
Pulsen er høyere i det siste, selv med angsten tidligere vil jeg si den var rundt 70-80 men nå er det sjeldent under 90 som du sier, kan også veldig fort øke i pulsen, men har ikke slitet med det like lenge, vil si maks 6 måneder, så skjønner helt at du er sliten ah det! For meg er det verste at hele kroppen min rister og skjelver konstant nå i flere dager, men ja pulsen kan også gi meg angst for ekstreme rygg og brystsmerter også så ja, det er tøft! Men er veldig bra at du henseender deg til lege og får funnet ut, håper på det beste for deg!
Avatar

Re:Puls

jan 5 2023 - 14:16
Bare nysgjerrig, men 70-90 skal jo være helt normal puls- min hvile puls ligger jo på 60-90, men om jeg er litt engstelig så er den jo klar litt høyere. Jeg ville ikke bekymret meg for pulsen vertfall.

Når en stresser med angst og har tankekjør så er det vanlig å skjelve, du tenker konstant at det er noe galt og bygger engstelsen opp - disse smertene kommer mest sannsynlig av stress pga angst og at du spenner musklaturen i forskjellige deler av kroppen.

Anbefaler bare i tilfelle om du drikker koffein eller energi drikk å kutte ut dette da det framprovoserer mer angst (bare i tilfelle du drikker det) - og få gjort litt godt trykk på aktivitet for å få hjertefrekvensen opp - då hviler alltid hjertet mer når du er ferdig og det er supert for å bekjempe angst og få kontroll.

Skjønner at dette er vanskelig og ofte enklere sagt, men jeg har vært gjennom lignende og har en periode selv nå hvor jeg bekjemper angst selv.

Ønsker deg alt godt Petter - og bare skriv videre om det skulle være noe! :)

-Guts
Avatar

Re

jan 5 2023 - 19:28
Ja guts veldig enig hvile pulsen min er 90-100 er ikke det at d ikke er vanlig, men er mer at jeg oftest kjenner de så godt om dagen (noe jeg vet er vanlig med angsten) jeg setter veldig stor pris på meldingen du skrev, har kuttet ut all koffein, sliter veldig mye med KONSTANT hjertebank om dagen, det er nok det største problemet, må få virkelig gang på trening! Men når hjertebanken står på tar det virkelig energien fra meg til å til og med sosialisere meg, vil nesten ikke prate og bare ligge i senga.. for prøve å tvinge meg gjennom det!
Avatar

Det skjønner jeg

jan 5 2023 - 22:07
Jeg skjønner deg godt, jeg regner med du har vært hos legen og fått avklart hjertet og pulsen - om ikke vil jeg anbefale deg å gjøre det bare for å få en ekspert mening så du vet det bare er angsten, men jeg regner nok du har vært hos legen.

Begynte alt dette for 1 år siden for deg?

Det å bare ligge å ikke gjøre noe kjenner jeg meg godt igjen i, vi bruker så ekstremt mye energi på angsten og det følelsene vi har - og når vi skal gjøre ting som trening eller andre ting så kjenner vi mer på det (som om vi ikke allerede har det vondt?)- så jeg skjønner deg godt - dette er noe jeg sliter litt med selv, men jeg tvinger meg selv ut på tur engang til dagen om jeg ikke klarer trening.

Husk at du hyper fokuserer på hjertet/pulsen, og detter skaper mer angst og mer fokus + mer økt puls - så dette er en ond sirkel for deg.

Ikke gi deg Petter og tving deg selv gjennom det som du sier! Det er sånn du sakte men sikkert får det bedre! :)

Og.. Lettere sagt enn gjort, men prøv å ha mindre fokus på det om dagen - kanskje du kan prøve å sette av tid til angsten hver dag, jeg bare skyter ut ideer, den er vanskelig og er ikke noe jeg klarer selv veldig ofte...

Uansett alt godt og håper du får en fin helg!

- Guts
Til forsiden