Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ekstrem helseangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ekstrem helseangst

okt 14 2021 - 22:11
Hei, jeg er en gutt på 20 år og har ekstrem helseangst. Siden i vår har jeg vært helt sikker på at jeg har hatt kreft, hjerteproblemer og als. Og nå er det sistnevnte som tar mye tid i hodet. Begynte med at jeg fikk leamus for ca en måned siden også har det bare blitt mer og mer. Nå napper det konstant overalt fra sted til sted. Men er helt klart mest i beina. Har slitt med vondt i korsrygg i ca et år. Tok MR som viste at er noe som er litt slitt på venstre side men ellers alt fint og ikke noe patologi sto det. Ble slutt med kjæresten for ca 3 uker siden før vi ble sammen igjen nå nylig. I den mellomtiden kjente jeg nesten ingenting til leamusen, da jeg hadde mye andre tanker i hodet. Så kom det tilbake igjen nå og føler kroppen er i beredskap hele tiden. Hadde også endel panikkanfall i sommer. Her om dagen løp jeg 100 meter og satt ny personlig rekord med 35 kilometer i timen og da tenkte jeg at det meste var i orden, men så fant jeg noen artikler til på Google som begynte å stresse meg igjen. Aner ikke hva jeg skal gjøre, har vært så mye hos lege den siste tiden og det kan ikke fortsette sånn. Noen tanker? Googler hele tiden og kjenner ting hele tiden. Lytter etter kroppen hele tiden.
Avatar

Ikke Google

okt 14 2021 - 22:46
Det trigger helseangst mer enn noe .

Vær obs på at kroppen er vant til helseangst , så snart du er ferdig å bekymre deg for en ting så vil den flytte seg over til noe annet.
Angsten er en luring sånn.

Hva er du mest redd for egentlig ?
Ingen av oss lever evig .
Det er en av de tingene i livet du ikke kan styre faktisk.
Se inn i fremtiden for å avverge katastrofe eller bestemme været. ;)
Avatar

Re: Ekstrem helseangst

okt 15 2021 - 01:35
Takk for svar! Det du sier med at angsten flytter seg kjenner jeg veldig igjen. Var jo helt overbevist om hjerteproblemer i sommer og hadde alltid trykk i brystet og «rar» puls og hjerteslag. Så ble det helt borte når disse andre tingene dukket opp som f eks leamus. Men samtidig er det vanskelig å gi slipp når det er så ekte. Jeg klarer liksom å løpe som vanlig og hoppe og alt mulig men samtidig så er det disse andre tingene. Med en gang jeg legger meg ned eller slapper av/sitter kjenner jeg det begynne å rive i beina med små rykninger overalt konstant. Så ubehagelig men jo mer jeg tenker på det jo mer kjenner jeg det.
Avatar

Re: Ekstrem helseangst

okt 15 2021 - 05:35
Hei! jeg slet veldig me helse angst i lang tid trodde jeg hadde alt fra kreft, kjerte problemer, hjerne slag, MS, ALS, osv... Tok masse forskjellige tester, EKG, MR osv som visste seg til å bare være angst. Her ser noen ting som hjalp meg:

1. Å minne meg selv på at de fysiske symptomene jeg føler på skyldes angsten. https://www.anxietycentre.com/anxiety-disorders/symptoms/ på denne nettsiden er det skrevet hundrevis av symptomer som man kan få av angst, noen er ikke skrevet ned, men det hjalp meg å vite at ting jeg kjente på av angsten bare var det, angst.

2. Jeg så på to forskjellige kanaler på youtube; Trey Jones og Vacate Fear.
- Trey Jones er en kanal som fokuserer veldig på symptomer av angst og hvorfor man får de, samt forteller han hans opplevelse med å ha helse angst i flere år. (Fint å vite at man ikke er alene)
- Vacate Fear er en kanal som fokuserer på en metode for å kvitte seg med angsten (aksepterings metoden eller ERP) DENNE HJALP MEG SIKKELIG. Jeg ble også medlem av. Vacate fear discorden og det var veldig fint å snakke med folk som slet som meg, samt var det også fint å bli påminnet av andre om hvordan jeg skulle reagere og tenke på angsten.

3. Ingvard Wilhelmsen er en norsk psykolog som fokuserer på helse angst, han har skrevet noen bøker og det er noen videoer av han på youtube som snakker om det. Han er veldig morsom og forklarer helseangst på en morsom måte.

4. Ikke google symptomene dine, dr google er dessverre ikke en kilde man burde gå til hvis man bekymrer seg for helsa si.

Jeg anbefaler deg å sjekke noen av disse, og prøve deg på aksepterings metoden. Vacate fear forklarer masse om den, og Trey Jones har også brukt den for helse angst. Snakk også med en psykolog eller noen du er nær om dette, det hjelper å lufte tankene sine:)
Avatar

Re: Ekstrem helseangst

okt 15 2021 - 16:17
Tusen takk for tips og gode svar. Er jo så lange køer på psykologer og den slags, så det er jo ting man kan gjøre i mellomtiden.
Avatar

Re: Ekstrem helseangst

nov 4 2021 - 21:30
Hei!

Dame 40 som stadig har nye livstruende diagnoser her.

Har du snakket med fastlegen om at du har helseangst? Jeg ble henvist til dps, der var det ikke lang ventetid.
Har også en lavterskel avtale med fastlegen om at jeg kan ringe legekontoret og få henne til å ringe meg opp senere dersom jeg har helt hetta over noe. Ellers hjelper det å ha jevnlige besøk hos henne, ca 1gang pr mnd. Da luftes alle symptomer osv, og man kan eliminere vekk det som ikke er noe å bekymre seg for.

Ellers har jeg tro på at trening, og det å bli fysisk sliten spiller en rolle.
Selv trente jeg 3x uke tung styrke før pandemien... nå har jeg råtna vekk siden 12.mars 2020... og har heller aldri hatt så heftig og hyppig angst noen gang.....

Lykke til????
Avatar

Re: Ekstrem helseangst

nov 6 2021 - 02:54
Hei
Jeg hadde helseangst før og googla hele tiden på hva alt mulig kunne være. Jeg ble veldig redd av å søke så mye, men klarte ikke slutte. Det var liksom bare noe jeg var nødt til, men det hjalp meg ingen ting. Jeg husker enda at det var en ting jeg var livredd for at kunne være kreft, og da mener jeg veldig redd. Måtte dra hjem fra skolen fordi jeg ikke klarte å være der fordi jeg var så redd og lei meg. Hadde nemlig googla denne tingen og akkurat den samme tingen kom det opp var kreft. Da jeg dro til legen sa legen at det ikke var noe å bekymre seg over og at jeg kunne slappe helt av. Etter det slutta jeg gradvis å søke fordi jeg merket at søkingen ikke ga meg noe svar. Heldigvis har jeg ikke helseangst lenger noe jeg er veldig glad for. Men det jeg vil si er ikke søk, fordi du kommer ingen vei med det og det skaper bare enda mer unødvendige bekymringer:)
Avatar

Dame 36 år

nov 6 2021 - 20:20
Hei, jeg er der nå, sliter ekstremt med helseangst.
Googler mye og alt av symptomer treffer, fikk svar for et par uke siden vedr, blodprøve og de var fine. Jeg kjenner mye på at jeg har det ene og det andre, bare i dag søkte jeg «tegn for als» og kjente svært ubehag og ekkel. Er alltid redd for at jeg har noe,
Jeg vet hvordan du føler det, det er grusomt.
Avatar

Mann 45 år

nov 8 2021 - 15:05
Er i samme båt, helseangst herfra og til hel....
Har mye mage- og tarmproblemer, oppblåst og har om hverandre. Kribling og kiling. Er helt sikkert på at jeg har k-sykdommen. Var hos legen forrige torsdag, og har nå tatt blod- og avføringsprøver. Går bare og venter på dødsdommen.

Begynner å bli fryktelig sliten i psyken nå, blir tappet for krefter av dette.
Avatar

Føler så med dere.

nov 23 2021 - 21:34
Jeg har vært akkurat der mange av dere er nå. Det er forferdelig! Og føles som en tunnel man ikke kommer ut av.

Men det er håp.

Jeg har innbilt meg Als, ms, og alle de helt spesielle sykdommene. Tankene tar spesielt mye plass når det er kreftkampanjer.. Var nesten så jeg ble redd for å Gro testikler, for da kunne jeg bli redd for kreft i det også ????

Min metode ble å høre på lydbøker av ingvard Wilhelmsen, om igjen og om igjen, startet også med kognitiv terapi, noe som hjalp veldig- og det er enkelt, skjønner ikke hvorfor det skal være en så stor hemmelighet.

Jeg kan fortsatt ta meg i å tenke, tenk om… Når ulike vondter eller ubehag melder seg- men det går veldig fort over igjen.

Det er håp!!

Det du er mest redd for er det minst sannsynlige.
Avatar

Vi er mange

nov 24 2021 - 20:46
Vi er mange i denne situasjonen. I denne tråden kom det mange bra tips. For meg går det opp og ned, men det er tøft når det står på som værst. Jeg har fått mye hjelp av fastlegen min som er flink til å snakke meg gjennom angsten som er der der og da. Det jeg synes er noe mest drit, er at den forflytter seg, når du er komfortabel med angsten gir den uttrykk et annet sted, det føler jeg er mest vanskelig. Skal absolutt prøve Vacate Fear, ikke hørt om den før, men så fint med gode tips som har hjulpet andre.
Avatar

Frykt for ALS

nov 24 2021 - 23:07
Hei dere.
Frykten for ALS er grusom og meget krevende angs. Sjansen for at du får ALS er meget liten. Husk det er litt over 400 ALS syke på landsbasis så det er en sjelden sykdom, takk og lov. Hvis du ønsker samtale om din frykt for ALS kan du ta kontakt med oss i stiftelsen ALS Norge. www.alsnorge.no
Til forsiden