Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ekstrem helseangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ekstrem helseangst

okt 1 2019 - 04:26
Hei.
Dette er nå 14 natt på rad jeg ikke får sove da jeg ligger og «scanner» kroppen min ubevisst, føler et trykk i hodet, som om hele kroppen får frysninger, kjennes ut som høyre fot sover og som om jeg slutter å puste om jeg prøver å sove.

Har googlet meg ihjel på blodpropp, hjerneblødninger, hjerneslag, svulster, MS, ALS osv, og det gjorde egentlig vondt verre.

Er allerede under utredning for endometriose på sykehuset, skal opereres 15 oktober og gruer meg noe helt sinnsykt til narkosen og tiden etterpå. Har fått sobril av legen som jeg spiser 1-2 av om dagen bare for å komme meg gjennom dagen uten å gå helt i krise.

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Har fått henvisning til psykolog og fått time i midten av oktober, men vet ikke en gang hvordan jeg skal begynne å forklare dette til en fremmed person. Redd for å føle meg som verdens dummeste person. Jeg prøver også å snakke meg selv til fornuft hver kveld, fortelle meg selv at «det er bare angst, det er bare angst..» men så er det alltid den lille jævelen i hodet mitt som sier «...men hva om det ikke er det?» og da er jeg tilbake på null.

Er det noen som har eller har hatt helseangst som har noe som helst tips for noe som hjelper? Jeg er villig til å prøve hva som helst.

Hilsen jente 23 som er lei av å gå 2-3 dager uten å sove.
Avatar

Re: Ekstrem helseangst

okt 1 2019 - 08:37
Jeg har og hatt mye helseangst, og det er fryktelig vondt og skremmende.
Du må slutte å Google alle mulige sykdommer, det gjør deg bare mere redd. Du får mye kunnskap, men de færreste av oss har evner de å anvende den kunnskapen på en konstruktiv måte fordi vi ikke er leger.
For meg hjalp hypokonderlegen Wilhelmsen sitt utsagn om at Bruk livet ditt til å leve, og ikke til å forsøke å ikke dø.
Angst i seg selv gir alle slags merkelige fysiske fornemmelser og ubehag som føles skremmende.
Lykke til, og håper du får god hjelp hos psykologen.
Avatar

Hei

okt 1 2019 - 10:51
Jeg vet hvor slitsomt det er å gå uten søvn.tærer på kroppen man får flere bekymringer.hjelper ikke sobril deg til å sovne.det er beroligende medisin samtidig som man kan bli trøtt og sliten.det er bra du skal starte hos psykolog.leger vet hva de gjør selv om det er skummelt å opereres så må du prøve å tenke at dette har de gjort mange ganger.
Avatar

Re: Ekstrem helseangst

okt 1 2019 - 11:12
Det som allerede er nevnt her: Slutt å Google!!!

Og den stemmen ja som sier "...men tenk om ikke det er det?" Er hele essensen i helseangst. Foreslår at du bare _satser_på at det er angst rett og slett. Livet er jo risikosport i seg selv. Hilsen en som har hatt mye helseangst.
Avatar

Hei

okt 1 2019 - 13:56
Enig med mandeltre og leveihåpet det er best å ikke Google.da blir du bare enda mer redd og stressa og da påvirker det deg enda mer for symptommene dine blir bare mer forsterket angst.
Til forsiden