Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ekstrem helseangst... hjelp

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ekstrem helseangst... hjelp

sep 3 2020 - 01:52
Hei.
Jeg er 23 år og har slitt med ekstrem helseangst siden oktober 2019.
Jeg har hatt mye betennelse i spiserøret og dette trigger angsten ekstremt. Jeg er livredd for at det skal utvikle seg til kreft.. da de med spiserørsbetennelse har noe økt risiko.. jeg tar Nexium hver dag, men føler ikke alltid at det hjelper.
Skal til ny gastroskopi nå i sept og er så redd for at de skal finne noe alvorlig... jeg klarer ikke å leve normalt, alt jeg gjør preges av angsten. Klarer ikke være glad da tanken på kreft ligger å gnager hele tiden.. har en datter på snart 1 år og er livredd for å bli syk
Avatar

Re: Ekstrem helseangst... hjelp

sep 3 2020 - 17:46
Jeg skjønner godt hvordan du har det. Helseangst er helt forferdelig å leve med. Og du har jo en ganske konkret årsak til at du sliter med angsten; nettopp fordi du vet at betennelse i spiserøret kan utvikle seg til kreft. Så du vil jo ha stor mulighet til å komme deg gjennom dette også, når du får svar fra legen om dette er noe å bekymre seg over eller ikke. Og du vet at sjansen er større for at du ikke har kreft, men det er ikke den tankegangen som preger deg nå. Du har jo allerede satt deg selv inn i den kreft-"båsen", så hjernen din er nå innstilt på den verst tenkelige utveien.... som også er den minst sannsynlige.

To gode råd fra Ingvar Wilhelmsen sin bok om hypokondri;

Ikke ta sorgene på forskudd,
og
ikke gjør unntaket til hovedregelen


Sender deg en klem <3
Til forsiden