Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ekstrem helseangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ekstrem helseangst

mars 9 2018 - 14:12
Jeg antar at jeg har såkalt helseangst, eller hypokonderi som det heter.
Fra å gå å være helt uberørt av kroppens signaler for 10 år siden har dette vokst og vokst til et mye større problem. Nå er det faktisk såpass stort at jeg sliter med å fokusere på hverdagen, går rundt på jobben som en zombie. noe som passer dårlig da jeg har en ledende rolle i et firma.. våkner midt på natta og det første som slår meg er å kjenne på ukens sykdom. Ja for det ene avløser det andre, og gud vet hvor mange diagnoser jeg har funnet på meg selv siste 2-3 årene.

Dette er jo en ting, jeg har vært åpen med kona om problemet, hun er forståelsesfull men mener jeg må finne hjelp. Legen min blåser av mitt problem... og det er jo med på å hjelpe. Han mener jeg og han like gjerne kan snakke om dette problemet på kontoret hans.. ok det fungerer greit ei uke eller to.. men så kommer tankene eller en ny diagnose seg.

Nå er jeg faktisk i ferd med å klikke, og jeg merker dette går ut over familieliv og jobb. Nå må jeg ta tak. Jeg har googla etter psykolog/psykiater med dette med helseangst som spesialitet. Finner egentlig ingen.

Har dere noen råd eller tips til hvor jeg kan henvende meg? Jeg føler virkelig jeg trenger hjelp nå.

Avatar

zombie70 Hei

mars 9 2018 - 16:59
Har du vært til psykolog før ?

Ja jeg anbefaler deg psykolog så du kan få ryddet i tankene dine og psykologene har taushetsplikt så det er trygt å åpne seg.

Jeg har gått til psykolog mange år, og jeg har dårlige dager, perioder. Men nu vet jeg hvorfor jeg har det pga Traumatiske opplevelser jeg har opplevd i barndom min.
Før så skyv jeg vekk mine følelser og var i jobb og drakk med venner.

Men fortiden min hentet meg inn til slutt.
Vi og jeg må lære å leve med fortiden min, men jeg har lov å snakke om det, fordi det er mitt liv. Og det er godt å få ut det en har opplevd, for da kan jeg få det litt mer på avstand.

Lykke til.
Avatar

Re: Ekstrem helseangst

mars 9 2018 - 17:51
Hvilke symptomer har du?
Avatar

Re: Ekstrem helseangst

mars 10 2018 - 08:32
petter; ukens symptomer er kreft i mage og tarm. like spennende hver gang å se om det er blod i bæsjen.

for en mnd siden var det full ct av hodet etter at jeg hadde blitt nummen og fått lamhetsfølelse i venstre side i ansiktet. fikk bekreftet at det da var ingenting fysisk feil. kun psykisk og stress.

men å bli sendt videre til noen som kan hjelpe, det tar tid. Har henvisning, men om en skal benytte seg av psykologer som staten skal dekke så må man vente 5-6 mnd i mitt distrikt. Uansett, jeg betaler mer enn gjerne av egen lomme men da må jeg finne en som virkelig kan hjelpe meg på dette feltet. HAr funnet en i Bergen hvor det er egen klinikk for Helseangst-problem, men litt langt å dra.

Til forsiden