Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ekstraslag

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ekstraslag

des 28 2017 - 14:29
Hei. Lenge siden jeg har skrevet her nå.
I går opplevde jeg noe meget meget skremmende og veldig veldig enkelt. Jeg har i 2 år vært plaget av daglige ekstraslag. Da mener jeg ikke 10-15 i løpet av en dag.. her snakker vi opp mot 300-800 pr.dag og kanskje flere.
De begynte med noen få, men som sagt har de tatt seg kraftig opp med tiden.
Jeg har flere ganger opplevd det som kjennes ut som serier. Jeg blir livredd mildt sagt. Jeg takler de enkeltstående slagene veldig bra nå kontra hva jeg gjorde for 2 år siden.. det er seriene som lager megatrøbbel for meg. I går lå jeg på sofaen, hjertet hadde vært ganske urolig i et par dager, så plutselig tar ekstraslagene seg opp og jeg ender med en time-kanskje 2 timer med svært tette ekstraslag (et og annet normalt innemellom).. Jeg fikk magekramper og måtte på do 3 gang. Hjertet kjentes som det sto og vibrerte på en måte, og jeg ble litt klam og føltes som litt kaldsvett.. ble selvfølgelig liveredd.
Noen som kjenner seg igjen?
Jeg ble ikke spesielt tungpust, og ikke besvimte jeg heller.. selv om jeg følte meg utafor meg selv og "rar", og selvfølgelig svimmel og småkvalm. Vært gjennom ekg flere ganger tidligere, sykkeltest 2014, ultralyd for ett år siden. 24-timers jeg også i fjor, med kun funn av 7 ekstraslag. Det har tatt seg rimelig opp med ekstraslag i ettertid av den undersøkelsen og jeg er overbevist om at ekg i dag ville fanget opp veeeesentlig mange flere enn den gang..
Noen andre som opplever dette med magen, litt kaldsvett osv i forbindelse med slike anfall? Noen flere som har slike anfall som jeg snakker om?
Helt pyton. Hjertet roet seg sakte men sikkert etter jeg la meg og hadde ligget en times tid.
Hjeeeelp
Avatar

Re: Ekstraslag

des 31 2017 - 02:08
Nå er det lenge siden jeg har vært plaget med hjertet, har ikke hatt brystsmerter eller ekstraslag på i alle fall et år. Men så plutselig her om dagen da jeg skulle ta meg en dusj etter jeg våknet, merket jeg at hjertet stoppet HELT opp i ca 3 sekunder, før det slo sinnssykt hardt igjen. Jeg tok meg til brystet og satt meg ned på huk, kjente at jeg ble kald, ting svartnet, og fikk prikking i kroppen. Så meg selv i speilet da jeg kom ut av dusjen å så ut som et lik i ansiktet.
Etter dette skjedde, har jeg følt meg helt jævlig. Tenker at jeg er døden nær.
Avatar

Re: Ekstraslag

jan 3 2018 - 13:16
Huff, det hørtes overhodet ikke noe hyggelig ut. :/ jeg håper det går bedre med deg nå.
Oppsøkt noen lege og fått noen forklaring?
Avatar

Samme her

jan 3 2018 - 17:15
Stille og rolig en stund her nå, så pang!!! Plutselig når jeg gikk et stykke så kom der ekstraslag i serier....om og om igjen. Varte i ca 45 min, hoppet over, så vanlig, hoppet over, så to vanlige, sånn holdt det på...ble ikke kvalm eller svimmel...men redd. Da veit jeg at jeg sender enda mer adrenalin til hjertet og det vil fortsette å hoppe...uff...jeg vil bare være normal...:(
Avatar

Råd

jan 4 2018 - 22:20
Jeg opplevde det samme sommeren 2016, meget ubehagelig! Jeg jobber i helsevesenet, og vet at ekstraslag ikke er farlig, men nå følte jeg at hjertet "løp løpsk", som du beskriver. Jeg ble utredet med 24-timers EKG, da uten symptomer, men ble satt på Bisoprolol 2,5 mg (betablokker), og etter dette har det vært helt borte. Hvis det fortsetter, og det plager deg så mye, både fysisk og psykisk, kan du kanskje ta det opp med fastlegen, å prøve ut en lav dose betablokker? Masse lykke til :-)
Avatar

Heigrims

jan 4 2018 - 22:31
Hei hei :) jeg har forsøkt metoprolol uten hell. Det senket bare pulsen, men gjorde ingenting med ekstraslagene. Kanskje jeg burde prøve det du nevner..? Har du gått på dette daglig siden du begynte å ta de?

Jeg har slitt med hjertet vanvittig de siste 2 år. Jeg vet snart ikke om jeg orker mer.. slik føles det. Ekkle ekstraslag hver eneste dag, hver eneste bidige dag. Et og annet hadde ikke plaget meg, men så mange som jeg har er det helt håpløst å overse dem. Det går ikke rett og slett og jeg blir liveredd når dem kommer så tett. Ekstraslag= bam, normale slag=bap... sånn kan det være: bam bapbam bap bam bam bapbapbap bam bam bam bapbap bam bam... hvis dere forstår min litt snodige fremstilling. Jeg forstår ikke hvorfor de kommer, hvorfor jeg plutselig begynte å kjenne dette for 2 år siden hvis de alltid har vært der osv... legene sier jo at jeg sikkert alltid har hatt dem, men det nekter jeg å tro. Disse kjenner jeg då godt uansett hva jeg driver med og hvor konsentrert jeg er på andre ting.. livshemmende! :/ jeg har sluttet på sykepleien pga dette. Jeg manglet bare ett år før jeg var ferdig, men dette har ødelagt hele livet mitt:/
Avatar

@smurfen2016

jan 5 2018 - 20:14
Jeg føler med deg, samme som deg har jeg tusenvis av ekstraslag om dagen (når jeg da har problemer med hjertet).
Dro selvsagt til legen et par dager etter jeg fikk dette; han lyttet på hjertet og sa at alt var normalt, og at jeg "ikke er i fare".
Pulsen min er forøvrig grei, med 60 slag i minuttet, men faen så hardt det slår når jeg utsetter meg selv for fysisk aktivitet.

Er jeg alene om å få ekstraslag ved å trekke pusten dypt? Gjør jeg dette så kjennes det ut som jeg svimer av.

Blir forresten kraftig deprimert av dette.
Avatar

Re: Ekstraslag

jan 5 2018 - 21:29
Hvis jeg var deg, ville jeg tatt dette opp med fastlegen enda en gang, siden det plager deg så mye. Som sagt, er jo ikke ekstraslag farlig i seg selv, men det høres jo ut som du er veldig plaget.Ja, jeg har brukt Bisoprolol daglig siden 1,5 år tilbake, og etter det har jeg ikke opplevd dette. Uansett synes jeg du skal ta opp dette med fastlegen <3 Masse lykke til <3
Avatar

Re: Ekstraslag

jan 6 2018 - 16:59
Tromsøkisn:
Jeg legger også merke til at jeg ofte får dem i det jeg trekker inn luft. Har selv merket den sammenhengen der.. og hvis jeg sitter bøyd fremover eller står fremoverbøyd mot speilet når jeg skal sminke meg f.eks.
Jeg er også mer plaget mange ganger når jeg står oppreist, men ikke alltid.
Jeg drikker nesten ikke kaffe, jeg er ganske aktiv i løpet av en arbeidsdag (går ca. 1-1 og 1/2 mil om dagen bare på jobb).
Og være i jobb er heller ikke bare en lett oppgave når jeg er så plaget med dette som jeg er.. jeg er mest plaget av at det føles som om hjertet vibrerer. Jeg kjenner altså både Ekstraslaget mitt, pausen, OG det etterfulgte normale slaget. Og de to-tre andre normale slahene som kommer etter dette.. altså kjenner jeg hele syklusen.. noen kjenner kun det harde normale slaget som kommer etter et ekstraslag, men jeg kjenner altså alt.. jeg merker det mindre når jeg er aktiv og driver med noe, men i ro kommer dem på løpende bånd. Hjertet blir roligere når jeg ligger i senga. Så ligge er nesten blitt mitt lille "nesten-fristed" . Men jeg har flere ganger opplevd serier når jeg har ligget også, men det er sjeldnere.
Jeg holder på å bli gal av dette. Noen ganger føler jeg behovet for å trekke pusten godt etter et ekstraslag. Akkurat som om jeg ikke får nok oksygen.
Og en annen ting som du nevner, dette med å holde pusten.. jeg kan trekke pusten dypt og hoøde den der i 2 sekunder, 2 SEKUNDER altså, og blir megasvimmel av det og føler jeg har blitt co2-forgifta av bare de 2 sekundene...
Avatar

Re: Ekstraslag

jan 6 2018 - 17:04
Heigrims:
Ja, jeg tenker å ta en runde til med legen ang. Dette.
Det første året jeg fikk dette her så fikk jeg nesten klippekort på legekontoret fordi jeg omtrent bodde der føler jeg.
Etter X antall ekg, 24-timers, ultralyd og sykkeltest så føler jeg at jeg ikke lenger kan oppsøke legen med samme problematikk fordi jeg føler jeg maser og syter og bare er "hypokonder" selv om plagene jeg har er massive.
Jeg ønsker bare bedring nå, jeg har fått livet mitt ødelagt i 2 år allerede. Når skal dette tullet her opphøre og jeg kan få tilbake livet slik det var før dette begynte..? Huff.. jeg er bare lei, beklager min dystre tone. Jeg prøver å være positiv i hverdagen, sier til meg selv at i dag er dagen hvor ekstraslagene blir historie og hjertet innser at det ikke har noe for seg å slå i hytt og gevær.. jeg prøver.. tusen takk for svar, alle sammen, det setter jeg veldig stort pris på :)
Avatar

Smurfen

jan 6 2018 - 23:05
Jeg synes du skal be om henvisning til en hjertelege. Det er antakelig ikke noe farlig, men jeg tror det finnes behandling, så du slipper å ha det sånn! OG: Ikke føl føl at du "syter og klager", for for deg er dette reelt, og du bør bli tatt på alvor, så du kan få det bedre! Masse lykke til <3
Avatar

Ekstraslag

jan 8 2018 - 11:49
November 2013 fikk jeg nærmest over natta disse ekstraslagene (ekstrasystoler), ble naturlig nok bekymret og fikk komme til spesialist og tatt en holter monitorering med en gang. Gikk med den i 72 timer. I snitt hadde jeg ca 1000 ekstraslag i døgnet. Hjertet slår i snitt 100.000 ganger på et døgn. Spesialisten ønsket meg god jul den gangen og beroliget meg med at selv om det føles ubehagelig så er det ikke farlig og ansees ikke som et problem før det nærmer seg 10.000 døgnet.

Det som jeg og føler som ekkelt er disse "seriene" av ekstraslag, jeg får den følelsen av å måtte holde meg fast og må blinke litt hardt med øya. Men jeg antar at når det skjer er det angsten som "snakker". Vanlige triggere av ekstraslag som kommer i serie (også bekreftet av lege) kommer når man bøyer seg fremover, legger seg ned på ryggen og har trent. Ved trening kan det være ved slutten av joggeturen eller ved en fullført serie på en øvelse, hjertet bremser opp og skal sakke ned noe som resulterer i ekstraslag og er HEEEELT vanlig. Har jeg blitt fortalt mange mange ganger. Selv om det er en mager trøst for ubehaget man opplver når det skjer. Jeg har idag ekstraslag fra tid til annen, men sjelden. Jeg tar 20-40mg pranolol om morgenen, om det har noen effekt eller om det er den psykologiske effekten av å ta noe man tror virker vet jeg ikke. Men den gangen jeg hadde det som verst jobbet jeg offshore og drakk en del på kveldene når jeg hadde friperioder.

Men hvis det kan hjelpe er det ingen skam i å få tatt et arbeids-ekg og en holter test bare for å være helt sikker.
Avatar

Re: Ekstraslag

jan 11 2018 - 20:20
Kjenner meg veldig godt igjen i det du forteller Smurfen2016... Har alltid hatt merkbare ekstraslag selv. De pleide å vare kanskje et par sekunder eller minutter også gikk det over. I fjor sommer tok det helt av og jeg ble hentet av ambulanse(imens mann og unger trudde det var noe alvorlig), da hadde jeg hatt det 2 timer uten stans. Ble lagt på monitor hele natta/ekg u name it. De så på ekg at hjertet gikk løpsk, men var heeeelt vanlig. Dagen etter på ettermiddagen startet det like kraftig i tillegg til et panikkanfall, kom på legevakta.. Snakket med en lage som hadde jobbet på kardiologen i 7 år som sa at alle ekstra slagene var vanlig.

Han sa at opptil ca 30% av befolkningen har ekstraslag og det ganske mange... De fleste folk merker ikke disse ekstraslagene/hjertebank/harahjerte(kall det hva du vil), men det er en del mennesker som har ekstra følsom muskelatur rundt hjertet, som gjør at vi merker omtrent hvert eneste krumspring dette hjertet gjør.... jeeeeey.... Fikk 5 mg vival å beskjed om å dra hjem å drikke kammillete.

Jeg var hos en hjertespesialist i 2012, hvor jeg tok ultralyd og diverse stresstester koblet til et par maskiner+ekg... Fant ingenting. Men hun nevnte også dette med at enkelte mennesker er så følsomme rundt hjertet at de merker ting ekstra godt.... Hun sier at enkelte merker ting som egentlig kun maskinen skal kunne registrere..

Men det er like sørens ubehagelig og hemmende for det. Har nå hatt hjertebank/ekstraslag siden i går ettermiddag... I ett døgn uten stopp... Vanskelig å konsentrere seg på jobb når jeg må kjempe med panikkfølelsen og av å til må hive etter pusten, når hjertet plutselig kommer med en "hard serie" av ekstraslag.

Så kjenner meg absolutt igjen. Ring legen og be om henvisning til hjertespesialist(jeg fikk henvisning til en på Sandvika, privat legekontor) og ble utredet greit der. Finner ikke spesialisten noe, så kan du sikkert få lave doser med betablokker som heigrims sier.

Trur faktisk jeg skal ringe legen selv i morgen... Orker ikke dette "tullet" lenger. ;)

Til forsiden