Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ekstra slag/dobbel hjertedunk serie

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ekstra slag/dobbel hjertedunk serie

feb 15 2023 - 21:16
Hei, har sliti med ekstraslag serie siden tenårene (er 30 nå) som kan vare noen skunder til 30 min, kommer an på hvor stressa jeg er over det. Det kan skje når som helst bare ved å bøye meg, stramme muskler, trene, gå, bevege meg i senga osv. Alt kan trigge det, men ser ut som det trigges av positiv og negativ stress. Har tatt alle hjerte tester som er for noen år siden, hadde ekg test på meg i fler dager og ble trigget med den på, fikk beskjed at det leste bare ekstraslag, ikke noe unormalt. Dette har stor innvirkning på livet mitt at jeg unngår masse ting. Vet at det ikke er farlig, blitt litt imun mot det men det endrer ikke at det er ubehagelig, siden når det skjer så stor svetter jeg, pustebesvær, trykk i brystet og kan kjenne litt rart ut i halsen.
Så jeg er her for å se om andre har det samme, siden jeg ikke har hørt noen andre har snakket om det enn meg selv. Har sliti med masse angst siden barneskolen og når dette begymte i tenårene, som ikke hjalp situasjonen veldig.
Avatar

Re: Ekstra slag/dobbel hjertedunk serie

feb 15 2023 - 22:58
Jeg har ekstraslag jeg også. Tror du kanskje at noe av de tingene du opplever av ekstraslag kan være psykisk? Altså når jeg har ekstraslag så føler jeg bare at det "hopper over" ett slag eller noe sånt i brystet, og hvis det kommer mange på rad kan jeg sånn smått føle meg anpusten. Men de tingene du beskriver at du opplever er akkurat sånn som jeg opplevde å ha angst før i tiden.
Avatar

Re: Ekstra slag/dobbel hjertedunk serie

feb 21 2023 - 02:20
Jeg er ikke enig i at ekstraslag skyldes angsten. Angsten gjør det nok verre generelt, man kan få hjertebank og flere ekstraslag, ja, men angsten er ikke nødvendigvis årsaken.
Har slitt med ekstraslag ( som visstnok er ufarlige ifølge alle undersøkelsene ) i 3 år nå og kan si at jeg ikke sliter med angst til vanlig, men på de dagene når de står på som verst , kan jeg bli engstelig.
Har lagt merke til at de kommer i sykluser. Det finnes perioder i 2-3 mnd , hvor de er nesten fraværende uansett hva jeg gjør- drikker kaffe, stresser , sover lite osv.
Men så kommer det perioder som varer i flere mnd.hvor de blir trigget av absolutt alt og kommer ofte ila dagen selv om jeg har det hyggelig, ler, ser på film, hører på musikk, er med venner , spiser, drikker, står , går , sitter , ligger , snur meg i senga, bøyer meg fremover...altså ikke fred å få...disse periodene varer lenge og jeg klarer ikke å bli vant til det...ødelegger livskvaliteten totalt.
Avatar

Re: Ekstra slag/dobbel hjertedunk serie

feb 21 2023 - 11:37
Jeg også har dette i perioder! Syykt ekkelt
Avatar

Lovely83

feb 21 2023 - 13:40
Ser at jeg kanskje kunne ordlagt meg litt annerledes i det forrige innlegget mitt. Jeg tror nok ganske sikkert at ekstraslagene har en fysiologisk årsak, men jeg synes at plagene som TS hadde rundt disse ekstraslagene høres litt ekstreme ut. Svetting, pustebesvær og sånne ting som er mer langvarig enn akkurat ekstraslagene tenkte jeg kanskje kunne komme av at de utløser angst hos TS. Jeg får jo selv litt pustebesvær og sånt som TS beskriver, men det varer kun i få sekunder til hjertet slår normalt igjen.

Jeg har hatt dette hele livet og jeg bryr meg ikke noe om det. Det påvirker ikke livskvaliteten min i det hele tatt egentlig. Nå er jo jeg ganske sånn avslappet i forhold til kropp, liv og død, sånn at helse- eller dødsangst er helt fraværende. Kanskje det hadde vært greit å jobbe litt med disse tingene om man føler at det påvirker livskvaliteten i større grad? Selv synes jeg at nær døden opplevelser og religion hjalp veldig med dødsangst og tanker som jeg hadde rundt det å bli syk eller å dø. Finnes mye om det på nettet for den som er interessert.
Avatar

Re: Ekstra slag/dobbel hjertedunk serie

mars 3 2023 - 14:33
er du sikker på at dette ikke er muskler da, i nærheten av hjertet? jeg får også slik av å strekke meg, bøye meg, bevege meg for fort, løfte barn, snu meg i senga osv. Hadde håpet det bare er muskler....=/ hvordan kan jeg vite helt sikkert det er hjertet?
Til forsiden