Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Eksponering!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Eksponering!

feb 25 2022 - 17:34
Hei!
Jeg er en jente på 28 år som for lengst er dritt lei av angst. Har slitt ganske lenge nå til det punkt at jeg for det meste bare er inne. Angsten går mest på agorafobi, som vil si at avstander, motorvei, tunneler eller f.eks mye trafikk og kø er vanskelig.

Jeg lurer egentlig på om noen vet om det finnes et sted man kan få kontakt med folk som f.eks er ufør med mye fritid eller folk som kan hjelpe meg med eksponeringstrening på dagtid. Frivillige tjenester går også, men der må man vell betale litt. Og jeg har ikke akkurat så mye penger til overs.

Jeg vet at DPS og psykriatritjenesten finnes. Og har begge deler, selvom DPS ikke akkurat er noe å skryte av.. for de kan virkelig ikke jobben sin.
Så det er ikke slikt jeg tenker på. Her tenker jeg på noen som kan være med meg i flere timer på dagtid så mange dager som mulig og har bil tilgjengelig.
Vil egentlig bare gå litt intenst inn i eksponering.

Det kan også selvfølgelig være folk her inne også om det er noen som vil. Jeg bor da i Bergen (Åsane). Men må gjerne chatte litt i så fall først så jeg vet at det er ordentlige folk.
Avatar

Re: Eksponering!

feb 28 2022 - 14:35
Hei. Her hvor jeg bor har kommunen egne sykepleiere til dette. jeg ble tilbudt slikt via dps. En person som kunne trygge meg i eksponeringen. som kunne være med meg, eller vente hjemme hos meg mens jeg gikk tur feks. eller som kunne sitte i bilen p vente mens jeg var på butikken. eller prate i Ulf med meg mens jeg gjorde ulike ting. jeg har ikke kommet gang med dette enda, men det finnes iallfall. hør med kommunen din om det finnes noe slikt der du bor.
Avatar

Ja, det finnes.

feb 28 2022 - 15:52
Det finnes noen folk i undergrunnsmiljøene som driver med egenterapi og eksponeringstrening. De bruker metoder som helsevesenet ikke har mulighet til å bruke. Men det er ikke gratis, og du må akseptere premissene og utføre oppgavene du får helt ned til den minste detalj.
Avatar

Re: Eksponering!

mars 1 2022 - 03:13
Ett alternativ er jo å spørre på tildelingskontoret eller psykiatritjenesten etter en fritidskontakt, de kan jo spesifikt søke etter noen som kunne tenke seg å hjelpe deg med dette. Jeg har selv vært fritidskontakt til en ung mann hvor vi bedrev eksponeringsterapi for sosial angst. Som fritidskontakt så får man betalt av kommunen så det er gratis for deg.
Avatar

Re: Eksponering!

mars 1 2022 - 16:22
Neslin86: Dps har ikke tilbudt noe slikt så tror ikke de har det her. Her er ikke DPS brukenes til noe.

Frikar-1: Høres super sketchy ut og ikke det jeg er ute etter. Trenger bare noen som kan være med meg på de tingene jeg selv planlegger å gjøre som eksponering og som har bil tilgjengelig. En person som er til å stole på som en potensiell venn.

Mosegrodd: Ja jeg vet om det med støttekontakt. Men det er bare 1 til 2 timer i uken. Jeg tenker på noe nærmere 8 timer flere av dagene.

Noe nærmere det 4-dagers folket driver på med, bare at det er over lengre tid med noe jeg er litt mer komfortabel med å gjøre enn det som kreves ved 4-dagers. Slik at det heller er litt mer gradvis, men like mye mengder eksponering.
Avatar

Re: Eksponering!

mars 1 2022 - 16:43
Hva som er "super sketchy" med det jeg foreslår? Er du ikke interessert kan du bare la være å respondere...
Avatar

.

mars 1 2022 - 18:39
Frikar-1: Høres ut som du prøver å stjele penger fra lettlurte folk. Enkelt og greit. Og det inntrykket styrkes bare i meldingen du sendte privat også. Er ofte de som skal ha penger fra folk som svarer med slik uprovosert aggresjon. Ellers hadde du sendt meg link som jeg ba om.
Avatar

Re: Eksponering!

mars 1 2022 - 18:52
Jeg har aldri sagt noe om penger, så den påstanden får stå for din egen regning. (pun intended!)
Avatar

Hei!

mars 1 2022 - 21:43
Har du forsøkt å kontakte frivillighetssentralen? Kanskje det f eks er noen hyggelige pensjonister som kunne tenkte seg og hjelpe av og til?
Til forsiden