Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Efexor/Venlafaxin erfaringer?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Efexor/Venlafaxin erfaringer?

sep 25 2020 - 23:02
Hei. Noen som har hatt noen bra erfaringer med venlafaxin? Har gått på det i seks uker nå. Økt gradvis fra 75 mg og er nå på 225 mg. Første uken var en del bivirkninger som at jeg ikke fikk sove, det kilte i hjernen osv ???? Men nå er jeg på 225 mg, merket ingen bivirkninger sist økning og ikke nå heller. Ingen effekt heller. Sliter med depresjon og sosial angst (klarer ikke være helt meg selv rundt andre for er redd for at andre skal tenke negative tanker om meg/se ned på meg). Lest utrolig mange positive erfaringer på amerikanske forum angående efexor, men også mye negativt, men da spesielt om bivirkninger og at folk har kuttet dem ut før de har gitt dem en sjans. Men ser ut som de som har holdt ut noen uker har fått det veldig mye bedre. Men ser mange har fått bedring allerede de første ukene. Synes det er litt merkelig at jeg ikke merker NOEN TING enda selv om det bare har gått seks uker? Står også på nettet at man somregel skal merke bedring de første ukene og full effekt etter 6-8 uker. Tar gjerne imot erfaringer fra andre medisiner også som har hjulpet andre mot depresjon, nedstemthet, sosial angst i form av angst for negative tanker og meninger fra andre.
Avatar

Erfaring

sep 27 2020 - 01:02
Hei! Jeg gikk på venlafaxin i halvannet år. Da jeg begynte hadde jeg noen bivirkninger. Bivirkningene var tørrhet i munnen, nedsatt sexlyst og nattsvette. Tørrheten i munnen forsvant etter noen uker, mens nedsatt sexlyst og nattsvette vedvarte hele perioden.

Jeg hadde samme opplevelse som deg med at jeg ikke "merket" at jeg gikk på antideprissiva. Jeg følte meg ikke annerledes bortsett fra bivirkningene. Etterhvert innså jeg at jeg ikke var så lei meg som jeg pleide og at jeg ikke fikk like mye angst som jeg pleide. Effekten ble bedre og bedre etterhvert, og jeg kunne gjøre ting som jeg ikke hadde turt noensinne som å ta fly, ta zipline, osv.. uten å bli overveldet av frykt.

Jeg vil faktisk beskrive perioden jeg gikk på venlafaxin som den beste perioden jeg har hatt på flere år, og jeg vil absolutt anbefale deg å gi det en sjanse.
Til forsiden