Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dyrt med psykolog

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dyrt med psykolog

april 27 2019 - 01:21
Jeg sliter med sterk helseangst. Dette går utover både meg selv og de rundt. Jeg må derfor gå i behandling. Fant en knallgod psykolog som hadde spesialisert seg på kognitiv tekning. Problemet er at det er så inni granskauen dyrt!! 750 kr betaler jeg hver gang! Ble henvist av legen til gratis kommunal psykolog, men der har det gått laaang tid og de har ikke tatt kontakt som de skulle.

Hvorfor skal det være så himla dyrt å få orden på livet sitt ?

Noen som vet om billige psykologer eller hva jeg bør gjøre?

Avatar

Re: Dyrt med psykolog

april 27 2019 - 01:35
Tar du ikke selv kontakt med de kommunale psykologene? Det har jeg fått beskjed om å gjøre. Jeg fikk en liste med oversikt over alle tilgjengelige i mitt område, og et nr. jeg kunne ringe for å høre hvem som hadde kortest ventetid.
Avatar

Re: Dyrt med psykolog

april 27 2019 - 15:23
Ja, jeg er helt enig i at 750 kr timen blir mye penger. Men, hvis du virkelig føler at du får hjelp så kan det være verd det. Psykologer med kommunal avtale blir mye billigere, men som du har merket så er ventelistene lange. Personkjemien med en psykolog er også veldig viktig så det er et sjansespill å bytte. Jeg ville heller betalt 750 kr timen og få hjelp enn å bare betale egenandel for noe som ikke fungerer. Jeg mener ikke at psykologer med kommunal avtale er dårlige, men erfaringen min er at det ikke er enkelt å finne en psykolog man er "kompatibel" med. Har vært hos noen psykologer/terapeuter gjennom årene. For øyeblikket går jeg privat og betaler 800 kr timen og føler at jeg får god hjelp. Lever på minstesats AAP så det svir skikkelig, men med håp om en bedre fremtid så kutter jeg heller ned på andre ting.

Kognitiv terapi kan være effektivt for mange og kanskje ikke kreve så mange timer. Erfaringen min er at mange psykologer driver med psykoanalyse og da kan du risikere å bli sittende og snakke om barndommen din i flere titalls timer uten at du egentlig blir noe bedre. Det kan selvfølgelig være godt å få snakke om ting, men erfaringen min er at kognitiv tarapi er mer effektivt, selv om det på ingen måte har løst alt for meg (enda).

(Svaret mitt her er basert på egne erfaringer. Du kan selvfølgelig oppleve dette annerledes.)
Avatar

Re: Dyrt med psykolog

mai 1 2019 - 23:51
Betaler 400kr,men det er offentlig psykolog /behandler, så trengte ikke mange timer før jeg fikk frikort
Avatar

Ja..

mai 2 2019 - 00:36
Ja, det er noe å tenke på det i forhold til hva man vil med dette. Så fint å høre dine erfaringer rotciv58. Kan jeg spørre hva du går i behandling for ?
Avatar

Re: Dyrt med psykolog

mai 14 2019 - 10:00
Beklager sent svar. Jeg begynte med behandling etter at jeg "møtte veggen" på jobben for mange år siden. I starten var behandlingen mest rettet mot depresjon, men etter at depresjonen ble mye bedre så er det angst det dreier seg om. Primært sosial angst, men også helseangst. Helseangsten min har vært der i mange år, men etter et virkelig hjerteinfarkt tidlig i 2019 har den virkelig blitt plagsom. Tolker nå det minste ubehag i bryst/rygg/skuldre/armer som mulige hjerteproblemer. Det viktigste jeg har oppnådd gjennom terapien er at depresjonen er så og si borte og at den sosiale angsten er blitt bedre. Jeg blir ikke lenger fysisk syk når jeg skal i et eller annet selskap. Synes fortsatt ikke at det er behagelig, men greier nå stort sett å gjennomføre. For øyeblikket er det helseangsten som er fokus.
Til forsiden