Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dosering av Ecitalopram?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dosering av Ecitalopram?

juni 15 2013 - 12:59
Lurer på dette om Dosering av Ecitalopram. Har gått 5 uker på 10 mg Ecitalopram (Cipralex). Effekten av disse inntrer først etter noen uker.
Hvis jeg øker doseringen, blir det da og vente tilsvarende tid på effekt?

Hadde det (merkelig nok) best de 3 første ukene. Den store fysiske angstanfallene er borte nå, men kjenner nå at jeg er på vei til det gamle. Litt hver dag..
Ps: Har avklart eventuell doseringsøkning med legen.
Avatar

:)

juni 15 2013 - 14:37
Hei. Da jeg startet på ecitalopramen, så følte jeg at den hjalp å dempe panikkanfallene ganske bra etter kort tid. Og følte ikke store forskjellen når jeg økte, bare at jeg fikk sjeldnere panikkanfall og var mindre bekymret. Jeg merket egentlig ikke hvor lang tid det tok før denne effekten slo inn, men jeg brukte 20 mg (Max dose) og jeg brukte 2 måneder fra start til jeg var der. Så tok vel ikke mange ukene siden jeg først hadde medikamentet i kroppen. Nå skal jeg ikke uttale meg hvor lang tid det vil ta for deg, for vi alle er forskjellige og det tar forskjellig tid for oss alle. Jeg tror at desto mindre du tenker på medikamentene, jo fortere vil du se virkningen. For hos meg prøvde jeg ikke fokusere på at jeg gikk på medisiner og brått så gikk det opp for meg at jeg nesten ikke hadde panikkanfall lenger og at jeg var blitt mye tøffere. Jeg ønsker deg ihvertfall lykke til, og håper det ordner seg for deg :)
Avatar

re:

juni 15 2013 - 17:40
Takk for svaret. Selvfølgelig, jeg bare øker til 20mg i kveld, og tenker ikke så mye på det. Og går det ikke, er det bare å gå tilbake igjen.

Rart når denne utålmodigheten min slår inn. Kunne (kan) sette himmel og jord i bevegelse for å finne ut av det, helst "i går", som det heter. Hjalp å lese din erfaring.
Avatar

:)

juni 15 2013 - 20:44
Men er det ikke slik at du skal gå fra 10 til 15 mg først, også etter noen uker opp til 20? Eller hva har du snakket med legen din om?
Avatar

:)

juni 15 2013 - 20:49
Det er ihvertfall viktig å følge doseringer som legen gir. Og gradvis øking er vanlig. Må bare være litt tålmodig noen uker til tror jeg. Selvom det ikke er lett. Men stå på :)
Avatar

re: dosering

juni 15 2013 - 23:55
Alt er klarert med legen. Maxdose er 20mg. Og jeg kunne øke etter 3-4 uker.
Og i og med at jeg tåler de så godt, og har absolutt ingen bivirkninger, blir det 20 mg fra i kveld.
Det blir jo økning på 10mg, det som jeg begynte på, for å si det sånn.
Avatar

Jeg tok feil (og du hadde rett)

juni 22 2013 - 18:42
Økte altså fra 10mg til 20mg, og da gikk det dårlig. Fikk en slags indre skjelving i kroppen og følte meg ikke bra. Så jeg gikk tilbake på 15mg, og holder meg der. Så nå går det bedre igjen.

Så blir det en tur til legen og få målt opptaket i kroppen. (Kan ikke så mye om det) Etter det skal jeg bare fortsette på dosen som vi da blir enige om.
Avatar

:)

juni 23 2013 - 21:55
Uff da :/ ja, du får snakke med legen og være tålmodig. Det ordner seg nok med tiden skal du se :)
Avatar

Hei

juni 29 2013 - 21:22
Jeg begynte rett på 10 mg, dette gikk jeg på i 6-7 dager før jeg økte til 20 mg. Det medfører jo visse bivirkninger, som i mitt tilfelle var det akkurat som om blodet brant og at jeg ble redd for å "bli gal" eller klikke. Det var jo veldig ubehagelig, men fikk beskjed av legen min at jeg bare måtte kjempe meg igjennom det. Etter de 3 første dagene ble disse "bygene" færre og færre og i løpet av 3-4 uker var bivirkningene så og si borte. Det jeg prøver å si er vel det at man ikke må gi opp ved ubehag. Ihvertfall ikke med en gang. Hvis det er over en lenger periode skjønner jeg det. Lykke til uansett.
Avatar

Hei dere

juli 2 2013 - 20:52
Da er det 1 måned på 10mg, og en måned på 15mg. Skal måle opptak om et par dager.
Tenkte sånn da jeg gikk fra 10mg til 20mg, og raskt tilbake til 15mg - hvis jeg kan slippe og ha maksdosering, så vil jeg det. Hvorfor vet jeg ikke. Ei heller om det var lurt.
Legger min tillit til legen, så hvis han sier jeg skal øke, så gjør jeg det.
Ellers er jeg tilbake der jeg var før jeg begynte på Ecilatropam, MEN den store angsten er borte. Men jeg føler at jeg ikke kommer videre. Har nok mye depresjon i form av kraftløshet og tanker. Men uansett, jeg er optimist, og som sagt, den store angsten jeg hadde er borte.
Avatar

.

juli 4 2013 - 06:10
Hei. Etter at jeg ble kvitt de verste angstsymptomene mine som var helseangstrelaterte, type kvalme, pust og vondt i brystet, ble alt bedre. Istedenfor utviklet jeg en litt annen angst. Angst for angstanfall. Fikk de samme fornemmingene som av bivirkningene av medisinen. Brennende følelse i kroppen dog i MYE mindre grad. Blir jo færre og færre det også. Det går veldig mye på innstilling. Kjenner man ubehag er det lett å falle i den tro at nå er det tilbake. Hvis du har en innstilling på at det går bedre og bedre blir det jo nettoppndet, bedre og bedre. Depresjoner og kraftløshet kan komme hos mennesker som ikke har disse plagene også, men samtidig så kommer ikke de slik i fokus. Vi leter jo på en måte etter ubehag. Er bare å ta tiden til hjelp og da er jeg sikker på at du vil føle deg bedre generelt uansett hva det måtte være. Kan ta mine personlig erfaring med dette. Jeg blir lett deprimert når jeg ikke får ha noe å tenke på eller gjøre. Da begynner jo denne tankekvernen å komme frem. En trigget er søvnen for min del. Hvis jeg havner bakpå med søvn eller ikke får sove er det lett for å gå i de baner. De medisinene hjalp meg på det verste, men deretter må man jo jobbe videre selv. Jeg var langt nede, og trodde ikke jeg skulle overleve til julaften, men med medisinene så ble det litt bedre og jeg har fått tid til å fokusere med på mitt eget hodet. Har ikke gått til psykolog eller noe, bare blitt litt mer positiv for hver dag. Selvfølgelig er enKelte uker verre en andre, men slik er det for andre mennesker også. Det må vi huske. Føler du deg deppa må du bare prøve å gjøre noe du liker som f.eks så enkle ting som å høre på musikk, se på tv, ta deg en tur osv. Ikke tenk at du ikke orker. Gjør det! Fysisk aktivitet skal jo være stilig det også, men der har jeg vært svak. Konklusjon, gi det litt tid. Ps: var kanskje litt off-topic dette her, men jeg har vært langt nede og nå siste måneden har jeg hatt en veldig god måned.så ville gi noen velmenende råd som funket for meg på cipralex/escitalopram. Et siste tips også som gjelder for min egen del, (altså er sikkert ikke et problem for deg, men uansett.) Ikke la situasjonen ta for mye fokus, og ikke bruk det som en hvilepute. Jeg kan ærlig innrømme at jeg har vært litt dårlig og brukt det som unnskyldning for å slippe unna ting, og da blir det en ond sirkel for da blir du på en måte overbevist av deg selv igjen at man er verre igjen.
Mye fjas her, men det var mine 10 cent. Som sagt håper det går seg tIl med deg. Ha en fin torsdag/helg/sommer,
Til forsiden