Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dødsangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dødsangst

aug 16 2022 - 03:30
Heia!

Jeg har slitt med dødsangst siden 2017 i over 5 år… for meg er det ganske tungt i og med at ingen av mine venner forstår situasjonen min. Jeg får panikk anfall om nettene og det utgår søvnen mln. Jeg har blitt så lek av dette, fordi det er så vanskelig. Familien min er takknemligvis veldig støttende. Jeg vil så gjerne kunne få den søvnen jeg trenger, men det er umulig mef en slik diagnose.

Sitter nå på senga og kjenner døden pust i nakken min, skjelver, klarer ikke å kontrollene pusten og føler meg ikke til stedet.

Har lenge prøvd å finne en metode som hjelper ettersom jeg har prøvd å dra til psykolog, men ikle ha hjulpet. Hva hjalp deg?

- H.
Avatar

Same

aug 16 2022 - 13:03
Heii jeg har det samme som deg! Tenker på døden hver eneste dag :( kan gå en hel dag å tenke på hva skjer når vi dør, og til mer jeg tenker på det til mer gal blir jeg av tankene.
Avatar

Re: Dødsangst

aug 17 2022 - 09:49
Kjenner meg godt igjen i dødsangsten.
Jeg har forsøkt mindfullness/meditasjon (mange navn på det samme mener jeg) en stund. Noen ganger får jeg det til og da roer de slitsomme tankene seg, blir ikke borte men «støyen» som jeg kaller det dempes. Grubling er min største «last».
Metoden er enkelt å lære men det kan være vanskelig å få til. Må trene på det, helst hver dag. Det krever selvdisiplin som kanskje ikke er min sterkeste egenskap, og det tar tid. Opp til én time når kaoset i hodet er på sitt verste.
Enkelt sagt går det ut på å fokusere på her og nå, angsten handler jo om framtiden.
Å gi slipp på det vi uansett ikke kan gjøre noe med, at alt tar slutt en dag.
Jeg anbefaler deg å prøve det, men kan forstå om motivasjonen svikter. Det satt langt inne for meg, hadde mange fordommer når det gjelder mindfullness.
PS: det handler ikke om å sitte med oransje klær og beina i kors ;-D
Til forsiden