Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dødsangst - søvnforstyrrelser

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dødsangst - søvnforstyrrelser

juli 13 2019 - 04:16
Jeg har aldri skrevet her før, men i mangel på svar på mine spørsmål på Google så har jeg bestemt meg for å prøve.

For to år siden krasjet jeg bilen min, men slapp unna med mindre skader. Det gikk fint i et år, men nesten akkurat ett år etter ulykken fikk jeg helt angst når jeg skulle kjøre bil. Måtte stoppe bilen flere ganger, og til slutt turte jeg ikke kjøre i det hele tatt. Etter mye bilkjøring og øving så går det nå fint å kjøre bil igjen, men nå får jeg samme følelsen når jeg skal sove.

Jeg er livredd for at jeg ikke skal våkne igjen. Når jeg legger meg til å sove, og begynner å «sovne» så er det akkurat som om halsen lukker seg og jeg kjenner en kald følelse gå opp gjennom hodet, og jeg våkner til igjen. Prøver å legge meg til å sove igjen, det samme skjer. Ender med at jeg overtenker hele greien og står opp.

Det skjer heldigvis ikke hver dag, har perioder som er verre enn andre. Men det er veldig plagsomt i de verste periodene, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å bli kvitt det. Prøver å tenke realistisk, at jeg kommer til å våkne, har sovnet før når det har vært som verst, og jeg har våknet - helt fin. Men det hjelper ikke. Og jeg er tom for idéer.

Noen som har opplevd noe lignende og har noen tips? Hadde vært veldig takknemlig..
Avatar

Re: Dødsangst - søvnforstyrrelser

juli 13 2019 - 11:30
Det virker som at trafikkulykken har satt noen spor i deg. Å sove er viktig og om dette får stor innvirkning på søvnen vil jeg anbefale psykologhjelp. Eller kan det være lurt å oppsøke et lavterskeltilbud om du har noen i nærheten.

Jeg trenger sikkert ikke å fortelle deg at siden du har voknet fra søvn helt fint hver eneste gang til nå i livet ditt så er sjansen for å få komplikasjoner helt (latterlig) usannsynlig.
Avatar

Re: Dødsangst - søvnforstyrrelser

juli 13 2019 - 20:05
Jeg har det også slik. Det verste er kanskje narkose, det syntes jeg er mye verre, for da vil man jo ikke merke noe. Men som en kollega sa: Hvorfor er du redd? Du vil jo isåfall aldri få vite om det om du ikke våkner.

Jeg beroliger meg med at selv om vi sover, er vi svært var for kroppslige plager og omgivelsene rundt oss. De som har søvn-apne får en oppvåkning når de slutter å puste. Når jeg gikk gravid hadde jeg leggkramper som vekket meg flere ganger om natten. Så selv om vi sover, skulle noe skummelt skje, så vil vi sannsynligvis merke det.
Til forsiden