Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Disse ekstraslagene

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hei

juli 20 2020 - 20:33
Nå har jeg hatt mange gode dager uten ekstraslag, over en hel uke. Men at de kommer tilbake er jeg sikker på. Tror ikke bare de forsvinner så lett. Men jeg har hatt noen rolige gode dager uten for mye stress og mas. Men begynte på jobb igjen idag og da ble det litt ekstra kjør. Da kjente jeg hjertet hoppe et par slag ekstra og da tenkte jeg, å nei, nå er det på’n igjen.
Avatar

pssssst

juli 23 2020 - 01:46
jeg er enig med mrs freak
du trenger definitivt terapi
legekunstens far hippokrates
sa all sykdom må sees på
som en sammenheng mellom
det fysiske og det psykiske
du kommer ikke unna det
så start etter hvert i terapi
finn ut hva som ligger bak dette
okay lykke til ;)
Avatar

ikke farlig

juli 24 2020 - 00:43
Jeg har hatt ekstraslag siden jeg var 15 år,nå er jeg 49,det er ubehagelig,og jeg får det oftere i dårlige perioder med angst,men det er ikke farlig,dont worry:)
Avatar

Takk bromlefar

juli 24 2020 - 13:46
Jeg opplever også at det forverret seg i perioder hvor jeg har vært veldig stresset og/eller har slitt med angst og bekymringer. Løsningen ligger i hvordan man skal håndtere dette. Jeg håper å komme dit snart
Avatar

Hjertebank

juli 25 2020 - 12:23
Jeg får mer ekstraslag de periodene jeg har mye adrenalin i kroppen pga angst
Avatar

Kommer mer når jeg er stresset og engstelig

juli 25 2020 - 16:00
Dette er nok typisk hos meg også samt hvis jeg har spist et tungt måltid. Da føler jeg et trykk opp mot brystet og får klumpfølelse i halsen
Avatar

Ekstraslag er ikke farlig

juli 25 2020 - 19:07
Hjertet er noe vi mennesker tenker fort at det kan være noe galt med. Vi føler at det dunker fysisk , og vi med angst kan bli litt for opptatt av det. Har selv vært hos kardiolog og fått oppfølging uten funn. Helt fint og sunt hjerte. Det samme gjelder deg. Jeg fikk også beskjed om og har lest at ekstraslag vitner om et sunt hjerte. Dette er jo også noe som et arvelig. Min farmor på over 80 har levd godt med ekstraslag hele livet. Kan anbefale pusteteknikker og meditasjon/mindfullness for å roe ned stresset/angsten som igjen vil roe ned hjertet.
Avatar

Re: Disse ekstraslagene

juli 26 2020 - 23:22
Jeg har aldri sammenlignet ekstraslag med et sunt hjerte, men ingenting er jo bedre enn det. Jeg har dessverre tenkt det motsatte, at plutselige ekstraslag vitnet om noe galt med hjertet. Klarer man å overbevise seg selv om at det ikke feiler en noe så har man kommet langt
Avatar

Re: Disse ekstraslagene

juli 31 2020 - 11:34
Nå har jeg hatt en lengre periode hvor jeg omtrent ikke har merket noen ekstraslag. Jeg har klart å senke skuldrene og nyte livet uten å gå rundt og være bekymret for hjertet hele tiden. Men så begynte det dessverre å dukke opp litt oftere igjen. Senest i dag har det hoppet og danset i brystet mitt. Våknet i dag tidlig etter en drøm og da kjente jeg disse irriterende ekstraslagene igjen. Jeg håpet virkelig at kanskje jeg var kvitt dem nå og at de ville gi meg fred, men neida, så lett skulle det ikke være. Med en gang jeg kjente det, var frykten tilbake og det vil garantert trigge frem mer av dette.
Avatar

Merker noen ekstraslag ved pulsøkning - skremmende

aug 3 2020 - 08:55
Jeg merker til tider at jeg kan få litt ekstraslag akkurat i det pulsen øker. Det vil si om jeg går opp en bakke, går opp noen trappetrinn ol. Da kan jeg kjenne et litt kraftigere ekstra bank i hjertet. jeg kjenner ingen andre ubehag for øvrig, blir ikke tung i pusten, eller får vondt i brystet. Synes allikevel det er litt ekkelt og skulle gjerne visst hva det kommer av? Er det skadelig for hjertet når jeg opplever slike ting. Følte liksom ikke at jeg fikk noe godt svar hos kardiologen på dette. Kvier meg derfor for å belaste det for mye og blir redd for å øke pulsen. Men samtidig tenker jeg jo at en viss belastning på da vel være sunt også?
Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 5 2020 - 09:51
Opplever det som veldig skremmende at jeg plutselig kan kjenne at hjertet slår kraftig når jeg f.eks. står i kassa på butikken. Føler at jeg må ta et dypt åndedrag. Jeg har ikke vondt i brystet eller andre ubehag. Bare dette ekle kraftige hjerteslaget. Har blitt redd for å anstrenge meg for mye, redd for å øke pulsen i frykt for at dette skal skje igjen. Bør jeg bekymre meg, eller er det bare et av hjertets mange rare krumspring?
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 5 2020 - 15:49
Hei igjen.

Ekstraslag slik som du beskriver, er ikke farlig for hjertet. Kardiologer kan være litt korte i forklaringer, det kan være fordi det er lett for dem å si at du er frisk, hadet bra. Men du sitter igjen med mange spørsmål og et "problem" som for deg ikke er løst. Ubehag, følelser, tanker, med mer.

Det kraftigere slaget du merker er ikke ekstraslaget. Når du kjenner dette, har ekstraslaget allerede skjedd. Det der slaget er kompensatorisk kan vi si, hjertet fyltes ikke helt med blod da det vesle ekstraslaget kom, og så fylles det rikelig opp i pausen for så å ta i litt ekstra. Ikke noe farlig. Det er helt normalt. Det er sånn hjertet fungerer.

Trening er bra for hjertet. Det er ikke noe problem å trene selv om du opplever ekstraslag innimellom.

Hvis du blir redd av å få ekstraslag under trening, foreslår jeg at du kan ta det litt rolig, stoppe opp littegrann, eller noe. Og så fortsetter du når du føler deg klar. Ikke noe poeng å bli for redd. Eller du kan ha med en person du stoler på hvis du føler deg tryggere av slikt. Det viktigste er at du kan trene litt, det liker hjertet. Og litt trening er bedre enn ingenting. Start i det små og bygg deg opp. Det er heller ikke noe problem å trene tung styrke, langdistanse utholdenhet eller hva du måtte ønske. Føler du det fortsatt utrygt, foreslår jeg at du tar dette opp med legen din.

Avatar

Hei på deg K4HS6876

aug 6 2020 - 09:20
Takk for ditt kloke og gode svar. Du fikk virkelig satt ord på de tankene og følelsene jeg sliter med rundt akkurat dette. Som du skrev, så var ikke kardiologen jeg var hos så flink til å sette ord på det han fant ut. Han sa at hjertet så helt normalt og friskt ut og ikke så mye mer. Jeg syns det var vanskelig å mase og spørre for mye etter undersøkelsen og følte at jeg bare måtte ta til takke med det svaret jeg fikk. Snakket med legen min i etterkant, som hadde fått tilsendt epikrisen fra kardiologen. Hun beroliget meg også med at han ikke hadde funnet noe som var unormalt eller galt med hjertet.
Jeg skal gjøre som du skriver, fortsette med å trene og være i aktivitet, da jeg syns dette gjør godt for kropp og hodet generelt. jeg kvier meg litt for å presse meg, selv om det alltid har gått bra etter en tøffere treningsøkt. Skvetter bare så til når hjertet gjør dette hoppet midt under aktiviteten.
Avatar

Hei Bunky1974

aug 6 2020 - 15:18
Hyggelig å kunne være til hjelp:)

Det kan være litt vrient for fagfolk å informere sånn at pasienten opplever å få tilstrekkelig informasjon. Jeg tror mye bekymring kunne vært redusert eller unngått om dette ble gjort bedre. Som du sier, kan det bli sånn at man ikke tør spørre. Ofte er en enkel forklaring nok. For mye informasjon kan gi mer bekymring. Jeg tror det er lurt å begynne i det små.

Du skriver at det alltid har gått bra etter trening. Hvis det skulle gå dårlig, hva tenker du det innebærer for deg?

Den der greia med at du skvetter til når du kjenner hjertet "hopper" under aktiviteten kan komme av at den "skvettresponsen" har blitt knyttet opp mot den følelsen du får i kroppen når det der inntreffer. Det går an å redusere sånt og å bli helt fri fra det. Jeg holder på med slike ting selv. Det blir på en måte akkurat samme som at noen skvetter om de hører en dør smelle, der andre ikke bryr seg. Samme type respons i kroppen.
Jeg har troa på en sakte men sikkert tilnærming her. Prøv å være snill med deg selv og ta det rolig så vil dette bedre seg med tiden. Litt for forsiktig er nok klokere enn for mye på en gang. Min oppfatning er at vi driver med utholdenhetsidrett når vi prøver å bli friskere fra sånne her greier, ikke sprint.

Jeg tenker at det er fint at du spør om de tingene du lurer på. Fortsett gjerne med det:) Noe av det verste er å sitte med disse greiene alene.

Vi prates:)
Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 6 2020 - 21:08
Hei. Det jeg tenker rundt trening, er at jeg ikke vil «trigge» frem en reaksjon i hjertet. Jeg vet jo innerst inne at trening er sunt for hjertet. Men det er nok denne skvette responsen og «være på vakt» følelsen som sitter i meg hele tiden. Jeg lytter nok litt for mye til alle mulige kroppslige signaler og skal tolke alt og finne ut en årsak på alt. Skulle gjerne klart å redusere skvette responsen. Må nok bare jobbe med meg selv og klare å slappe av og nyte livet og hverdagen, istedet for å være på vakt og føre var hele tiden. Det hjelper veldig mye å få slike svar som det du har gitt. Får meg til å ha et litt annet syn på min hjerte angst
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 7 2020 - 00:13
Heisann.

Hva slags reaksjon i hjertet er det du ikke har lyst til å "trigge"?

Ja, det er noe jeg tror veldig mange vet med fornuften sin, at trening er sunt. Og spekteret går feks fra støttemedlem på treningssenteret, til å være så redd for at hjertet skal stanse hvis man trener- slik at man ikke tør å trene. Jeg har prøvd begge deler. Det er opplagt forskjell på fornuft og følelser, hvis ikke hadde ting vært mye lettere. Og det er individuelle forskjeller på menesker i den forbindelse. Noen får mer angst enn andre. Med nok angst blir delene i hjernen som tenker fornuftig, koblet ut delvis eller helt. Så det er ikke så rart at vi gjør ufornuftige ting under påvirkning av angst.

Jeg har troa på å gå veien om følelser. Å sjonglere tanker kan fungere også, det spørs hvor kraftig angsten er. Jeg liker å sammenligne med feks å være tørst. I starten kan man tenke at ok, jeg klarer å vente litt til med å drikke noe. Men etterhvert vil man bli så tørst at man drikker hva som helst. Kroppen tar over.

Hvis du er mye på vakt og føre var, tenker jeg at det nok har sine gode grunner. Noen jeg pratet med hadde sånn typisk helseangst. Visstnok. Etterhvert viste det seg gjerne at en eller annen person de var glad i plutselig døde av en eller annen sykdom. De var redde for samme type sykdom, eller noe annet. Redde for å dø fra noen de selv er glade i, kanskje. Da gir det en annen type mening, synes jeg.

Jeg tenker at angst i alle former og fasonger har sin hensikt. Hva om du prøver å beskytte deg selv, holde deg selv i live? Det synes jeg er en fin måte å se det på. Istedet for "tenk annerledes, slutt med å mase om innbillt sykdom, det der er ikke noe å være redd for" og så videre. Det kan ta endel tid å bli mindre skvetten. Jeg har gode erfaringer med det. Jeg tror du og kan få det til.
Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 7 2020 - 08:47
Hei

Jeg vet ikke helt, men innbiller meg at dersom jeg presser opp pulsen for mye, så kan det utløse et hjerteinfarkt, dersom det ligger noe latent i hjertet som ingen har oppdaget ennå. Jeg tror ikke min helseangst direkte har kommet pga. noen i nær familie som har vært syk eller plutselig gått bort pga. sykdom. Jeg tror heller at jeg indirekte har vært litt lett mottakelig for å helsebekymringer, siden min mor er likedan. Hun var ikke slik da hun var yngre, men etter at hun ble enke og ble sittende en del alene, kom det nok mer helsebekymringer og tanker om sykdom hos henne. For rundt 8 år siden opplevde jeg min første tydelige angst periode. Da ble jeg veldig bekymret for noe helt annet enn helse og var overbevist om at dette kom til å skje. Jeg husket at jeg leste utrolig mange artikler om spesielt denne saken og tenkte omtrent ikke på andre ting. Men etter en stund så innså jeg at dette ikke ville skje og at jeg på en måte var trygg. Men så en stund etterpå dukket det opp ekstraslag på hjertet mitt og så var ballen i gang der. Den gang fant ikke legene noe unormalt etter Holter registreringen og ekstraslagene forsvant gradvis bort igjen. Jeg tror ikke min helse/hjerte angst kan forsvinne over natten, men bare det å få slike svar fra en annen person, som vinkler saken slik du gjør, føler jeg er til stor hjelp.

Det å klare å se seg selv fra utsiden, hjelper også på en måte. Jeg prøver noen ganger å tenke hvordan jeg ville støttet og hjulpet min mann dersom han hadde vært en person med helseangst. Hva ville jeg sagt til han hvis han bekymret seg for hjertet sitt. Alle må finne sin vinkel og sine verktøy å bruke, for å få bukt med sin helseangst.
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 7 2020 - 12:31
Hei

Jeg tror jeg skjønner. For å utforske dette litt, om det er ok for deg. Hvordan ser du for deg at pulsøkning kan utløse et hjerteinfarkt? Hva slags latent sak kan ligge i hjertet, tenker du?

Du har et godt poeng synes jeg, som jeg forstår slik at du er som du er delvis som følge av påvirkning fra moren din. Det kjenner jeg meg igjen i. Åja, så det begynte med noe ikke helse relatert og så hoppet det over på helse ja. Hvordan ligger disse tingene på en tidslinje tro, hvis du tegner opp en og setter opp hendelser som kan ha vært utfordrende eller faktisk var det for deg? Jeg vet ikke om det kan være noe for deg, bare kom til å tenke på det.

Enig, det er kjekt å få litt andre perspektiver og utvide verktøykassen.
Det med å la folk være som de er har jeg troa på. For hvordan kan de være noe annet enn det de er....
Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 7 2020 - 14:01
Hei

Vanskelig å forklare hvorfor jeg tenker slik. Er nok fordi hjertet iblant gjør et kraftigere slag under pulsøkning (f.eks. om jeg må skynde meg, gå raskt opp en bakke osv.). Da får jeg litt panikk og tenker at dette føltes ikke helt bra. Sikkert fordi jeg ikke har opplevd dette tidligere i livet. Samtidig kjenner jeg jo ikke noe mer av dette når først pulsen har kommet opp i en viss fart. Det virker som om det er i overgangen fra rolig til hurtigere puls at dette kraftige slaget dukker opp. Jeg blir bare redd for at hjertet tar skade av det, selv om jeg innerst inne vet at pulsøkning og aktivitet ikke er farlig for friske hjerter.

Angående tidslinje, så vet jeg at jeg for 8 år siden også hadde en veldig stressende periode. Det ble mye i forhold til små barn, krevende jobb og mye som skjedde på en gang i livet mitt. Det samme opplevde jeg også i fjor høst da ekstraslagene kom tilbake. Da hadde jeg hatt en emosjonell tøff periode i forkant, mye stress og bekymringer. Jeg mistenker at dette var med på å bringe frem ekstraslagene igjen. Når ting falt litt mer på plass tidligere i vår, så begynte også ekstraslagene å avta litt. Men jeg kjenner at så fort ting hoper seg litt opp igjen og jeg får mer stress inn i livet, har også ekstraslagene lett for å dukke opp igjen. Det kan hende jeg rett og slett bare må leve med dette.
Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 7 2020 - 14:21
Det som plager meg, er hvorfor dukker disse ekstraslagene opp når jeg f.eks. har gått en del, gått opp trapper, el. altså der pulsen øker litt. Ikke så mye at jeg blir sliten og kortpustet, men bare nok til at hjertet må slå litt raskere. Det er da katastrofe tankene mine slår til og jeg lurer på om det er noe som ikke hjertet liker. Får det får lite blod, er det noe som bremser den normale blodtilstrømningen, som gjør at hjertet hopper over noen slag. Dette fikk jeg heller ikke noe svar på av kardiologen.
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 7 2020 - 17:12
Hei.

Pulsøkning og aktivitet er som regel ikke farlig for syke hjerter heller, så lenge man avpasser etter hva det er man har av hjertesykdom og hvor man er i forløpet.

Det virker som at stress har noe med dette å gjøre for deg. Stress og angst er på en måte to sider av samme sak. Hva man kan gjøre med det er noe annet, der tipper jeg at du har noen idéer og erfaringer du kan bruke for å hjelpe deg selv.

En klassiker er at ekstraslagene kan komme når hjertet roer ned etter å ha hatt litt raskere rytme og når man starter opp aktivitet. Det kan forklare det du beskriver tenker jeg. Det har å gjøre med adrenalin og at cellene i hjertemuskelen blir litt sånn, ivrige i tjenesten.

Du skriver at du kan tenke at hjertet får for lite blod sånn at hjertet lager ekstraslag. Når hjertet slår, og blod går ut mot kroppen fra hjertet, passer hjertet på å gi seg selv ferskt blod med masse oksygen som 1 prioritet. Hvis hjertet får for lite blod (som regel er det da mye plakk i koronararteriene), vil du få angina smerter. Varer tilstanden for lenge, snakker vi hjerteinfarkt. Da har det oppstått skade på hjertemuskelen. Slike smerter er uansett såpass vonde at de vil motivere til å avslutte aktiviteten. Det blir for vondt å fortsette. Anstrengelsesangina fungerer slik at smertene avtar når aktiviteten avtar. Fordi da får hjertemuskelen nok blod til å fungere som den skal.

Dette burde kardiologen ha tatt seg tid til å forklare synes jeg. For det er ikke noe galt med blodforsyningen til hjertet ditt, slik jeg oppfatter dette. På ultralyd cor, som du har fått utført, tar de noe som heter doppler. Da ser man på blodgjennomstrømning i hjertet og i koronararteriene. Du hadde normale funn. Ingen problem:) og om doppler ikke ble gjort. Du har ingen smerter. Ingen problem der heller:)
Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 8 2020 - 15:40
Hei

Føler at mønsteret i ekstraslagene og når de dukker opp har endret seg de siste ukene. Tidligere kom de gjerne når jeg satt eller lå og slappet av. Nå dukker de opp i det pulsen min skifter gear, dvs når jeg skal skynde meg, når jeg går eller sykler i bakker, når jeg driver med andre aktiviteter i hjemmet som gjør at pulsen øker. Dette har jeg ikke kjent noe til tidligere og syns det er ekkelt. Jeg vil tro at jeg hadde adrenalin også tidligere og en aktiv hjertemuskel. Men at hjertet må dunke sånn hardt, har ikke vært plagsomt for meg før. Legen forklarte at jeg hadde normal og fin blodgjennomstrømming. Jeg er noe overvektig og legen anbefalte meg å prøve å gå ned i vekt, selv om han ikke kunne se at hjertet virket å være påvirket på noen måte pga vekten min. Jeg har fint blodtrykk og normale kolesterol verdier. Men jeg har fått en ekstra trang til å beskytte hjertet mitt og er derfor redd for at vekta skal skade det. Men stress i hverdagen har jeg fortsatt, spesielt pga 3 barn som krever sitt og som er høyt og lavt døgnet rundt. Tålmodighet blir satt på prøve hele tiden og jeg må stadig trekke pusten dypt for prøve å senke skuldrene. Jeg lengter etter stillhet og ro men føler jeg aldri får nok av det. Bråk og mye uro sliter på meg og helsa. Er redd for at dette også skal påvirke hjertet
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 8 2020 - 16:32
Hei.

Ettersom dette du har opplevd i det siste ikke kom med på holter, skjønner jeg at du tenker på det der. Hadde vært bra om du fikk det med, mest for din egen del kanskje. Så lenge du ikke besvimer, har brystsmerter, veldig rask eller veldig langsom og evt uregelmessig hjerterytme, tung pust eller svimmelhet i forbindelse med de der ekstraslagene er det ikke noen spesielt god grunn til å anta at det er noe farlig hverken på kort eller lang sikt. Har du hørt med legen din angående det som du opplever har endret seg?

Vektreduksjon er bra, på sikt. Virker ikke som det er så nødvendig nå med tanke på hjertefunksjonen din. Høres ut som du har endel stress i livet. Det er klart at stress og lite avslappende omgivelser virker inn på kroppen. Det er risiko forbundet med langvarig stress, men på den annen side har du normalt blodtrykk. Normal puls etter det jeg forstår. Og normalt kolesterol. Du trener. Dette er knallbra og viktige faktorer for god hjertehelse. Det er ikke så mye mer du kan gjøre i forebyggende hensikt. Spise fet fisk noen ganger i uka, sove så godt som mulig, ja... man får bare gjort så godt man kan tenker jeg. Litt flaks trenger vi også:)

Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 8 2020 - 16:49
Hei igjen. Ingen alarmerende tegn i kropp og hjerte som tilsier at jeg bør være engstelig. Men dette med hjertet har bare blitt en «greie» for meg. Innser jo at jeg bruker veldig mye av tiden min til å fokusere og tenke på hjertet. Er ikke flink nok til å tenke at jeg gjør mitt beste, som du skriver. Er mye på vakt og kjenner etter unormaliteter. Nesten så jeg forventer at jeg skal merke noe dersom jeg gjør noe som har utløst dette tidligere. Hadde jeg bare klart å snu tankene mine. Fra å tenke å nei, dette er skummelt, til å tenke jaja der var det et ekstraslag men det går fint. Bare hjertet som lever sitt liv. Det er slitsomt med denne fæle angsten, når det er rom for så mye annet fint i livet?
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 8 2020 - 17:14
Hei.

Jeg synes også at ekstraslagene kan være ganske plagsomme, litt som om noen sitter og prikker meg i brystkassen med en hard finger uten at jeg kan gjøre noe for å få det til å slutte. Det er ille nok synes jeg. Frykt i tillegg blir fort ganske uutholdelig. Hva kom først, frykten eller ekstraslag. Begge? Glidende overganger? Noe annet?

Blir du hjertesyk så er det noe du mest sannsynlig kommer til å legge merke til. Tar man en "årsservice" hos legen fanger man opp det meste. Og resten tar man ved akutte symptomer. Lett å si, ja jeg vet. Bedre med en tur for mye til legen enn en for lite, pleier jeg å si. Ikke at jeg følger den oppskriften selv. Der er jeg ganske ufornuftig. Venter i det lengste og håper at det går over:)

Dette at du bekymrer deg om det kan være noe med hjertet. Altså, du kunne like greit bekymre deg og tenke mye på om du kan bli påkjørt neste gang du går over gaten. Noen har det på den måten. Tilfeldigvis har du hjertet som fokus nå, tenker jeg. Om du ikke hadde ekstraslagene kunne du alltids tenke at du kan bli hjertesyk fordi du har diverse stress. Eller du kunne halte litt på en fot, og så bekymre deg over mulighet for en eller annen nevrologisk sykdom. Har man en slik måte å fungere på så kan det være noe som ligger bak, kanskje. Som du var inne på, noe med familie. Man har lært å være slik kanskje. Eller erfaringer, egne eller andre sine. Man lærer av andre og hva som skjer med dem. Det er smart for å sikre sin egen overlevelse. Faller noen på trynet fra en stige, er man gjerne litt ekstra forsiktig selv om man går opp der etterpå. Det at du leter etter noe som er galt gir mening for meg. Det kan hende, ikke sant....en dag finner du til slutt noe. Om du lever lenge nok er sjangsen ganske stor for å bli syk på en eller annen måte. Da var det kanskje lurt å følge med. På den annen side blir det mye falsk alarm. Jeg vet ikke om det er noe bedre å bare la alt flyte og håpe på det beste. En mellomting kanskje?
Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 8 2020 - 19:17
Hei. Har du forresten mye ekstraslag selv for tiden eller har det gitt seg hos deg? Det er jo ikke noen mening i å gå rundt og vente på at man skal få en sykdom. Bruke mye energi på å frykte hjerte svikt eller hjerteflimmer. Hos meg kom angsten etter at ekstraslagene meldte seg. Da ble jeg redd da jeg ikke hadde kjent dette på mange år. Ble veldig opptatt av å finne ut hvorfor jeg hadde fått dette igjen. Det måtte være et tegn på noe, jeg måtte bare finne det ut, før det var for sent. Nå har det gått over 8 måneder siden dette startet, og vet ikke om jeg har blitt verre eller bedre, eller om jeg bare på en måte har blitt vant til det?
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 8 2020 - 21:02
Jeg har en god del av de. I dag har det vært ekstra mye. Det var sånn fra jeg våkna, så jeg tok en times treningsøkt for å se om det kunne hjelpe. Ikke noe effekt, det var endel da jeg drev på også. De kommer jevnt og trutt. Litt serier her, enkeltstående, alt mulig. Fikk en skikkelig bra trening da, det var fint. Jeg kunne gjerne ha sluppet, men får ikke gjort så mye med de. De får bare være der. Det hjelper endel at jeg ikke frykter de eller blir engstelig av de. Jeg synes de er mest irriterende når det blir mye av de. Det slår godt i brystkassen for å si det sånn. Noen ganger gjør det litt vondt.

Ja det kan du si, jeg er ikke så bekymret for sykdommer. Jeg skal dø av noe. Håper bare det ikke blir veldig langvarig og smertefullt. Når det er sagt har jeg mer enn nok lidelse slik det er. Ting kan dessverre som regel bli verre. Håper på det motsatte. Jeg tenker at om man ikke finner en mening med lidelsen så blir lidelsen meningsløs. Om man bruker livet sitt på å frykte en eller annen sykdom man ikke har, så slipper man iallfall å leve livet sitt slik man kunne ha gjort. Man blir opptatt med hodet sitt, og får ikke tenkt på mange ting. Hvis man har mye stress kan det være en taktikk. Ikke sikkert man vet hva man velger å gjøre. Det er ikke et bevisst valg nødvendigvis. Å la være å endre det man kan gjøre noe med, og istedet fokusere alt på noe man ikke kan beskytte seg noe særlig mot. Ikke noen god løsning på papiret eller i praksis men veldig mange gjør det. Så hvorfor gjør de det. Jeg tror det er en mening i det. Jeg føler meg nysgjerrig.
Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 8 2020 - 22:48
Du har kommet et godt stykke på vei, hvis du ikke blir engstelig når du får disse ekstraslagene, men klarer å fortsette med det du gjør. Når jeg får dem, blir jeg som regel veldig stille og innesluttet. Om jeg drev på med noe som var hyggelig, så er alt dette borte idet ekstraslagene starter. Da slår bekymringene meg helt ut og jeg blir bare tankefull og fjern. Hver morgen våkner jeg og håper dagen skal bli bra. Optimismen er der helt til ekstraslagene kommer. Da kjenner jeg en klump i magen og jeg blir bare deppa. Lurer på når dette skal forsvinne, aldri tipper jeg.
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 9 2020 - 01:14
Vel, jeg har hatt de hele livet så det er noe jeg er vant med. Sånn tja, 5 til 30 per døgn kanskje. Bortsett fra da det ble så enormt mye, som jeg vel skrev om langt oppe. Det var vanskelig å venne meg til. Sånn som det var hadde jeg neppe orket over lengre tid. Fikk ikke sove pga det hamret sånn i brystet. Jeg sover dårlig fra før, så det ble helt texas.
Nå er det verre enn det var før det ble ille, men mye bedre enn da det var på det verste. Og nå får jeg ikke gjort mer. Det er til å leve med.

Akkurat. Jeg tror jeg oppfatter et par ting ut fra det du skriver her. En ting er det du tenker. Og så er det noe kroppen har for seg, med den klumpen i magen. Det der kjenner jeg igjen fra andre ting jeg har angst for.

Det kan jo være du blir kvitt dem da. Du har vel ikke hatt de hele livet slik som jeg?
Du nevnte denne betablokkeren kardiologen foreslo. Jeg tror det kan virke bra på ca 20% av de som har ekstraslag. Med normalt blodtrykk og normal puls bør du ikke ta så mye, men en lavdose lar legen deg muligens prøve. Det er en mulighet tenker jeg. Tenk om det funker.
Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 9 2020 - 13:56
Går du på betablokker idag? Slitsomt å måtte ha dette igjennom hele livet. Men hvis man klarer å innse at en bare må leve med det, i den visshet om at det ikke er farlig, så har man jo ikke noe valg. Jeg får vel ikke klage som bare har hatt det i åtte måneder. Jeg skal til legen i slutten av september, for å ta masse blodprøver og en oppfølgings prat. Da tenker jeg vi også tar opp dette med betablokker. Det føles som om det har endret seg litt de siste ukene. Fra mye ekstraslag hver dag mens jeg er rolig til ekstraslag mest når pulsen øker eller avtar. Hva kan det bety.? Kanskje jeg har klart å roe ned stresset rundt dette. Men er redd for å glede meg for tidlig for plutselig dukker det opp igjen når jeg minst forventer det
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 9 2020 - 17:08
Ja, jeg tar fortsatt betablokker.

Du kan klage så mye du vil. Eller som jeg heller kaller slikt; gi uttrykk for din opplevelse av å være deg:)

Høres ut som en god plan du har med legen der.

Ja, hva kan det bety... jeg har alle de variantene du nevner. Det betyr ikke noe for meg, holteren viste også at det var helt ok. Jeg merker også at dette endrer seg innimellom. Min innstilling er sånn at hvis det er det eneste "symptomet", så lar jeg det være. Ingen grunn til å foreta meg noe. Jeg ser på det som en normalvariasjon. Det er klart at blir man først redd så er ikke denne metoden nødvendigvis så hjelpsom. Ikke akkurat når man er redd, ihvertfall. Da får man vente til man er roligere, det pleier jeg å gjøre.

Puls forøvrig skal ikke slå helt jevnt. Man skal ha litt varians i slagene. Ikke som atrieflimmer, det er ikke bra ;) Man kan kjenne dette på pulsen sin. Bittelitt forskjell i slagene Og dette med respiratorisk sinus arrytmi; pulsen forsinkes litt om man trekker pusten dypt og puster ut. Et tegn på stabilitet og reservekapasitet i kroppen til å håndtere stress feks. Når man blir sint, stressa, blir dette fenomenet mindre eller helt borte.

Jeg tenker at du kan forsøke å glede deg den tiden du føler deg noenlunde bra. Om du klarer det. Så godt du kan, selv om det kanskje ikke går helt som du håper. Dukker det opp, så dukker det opp.
Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 9 2020 - 19:31
Jeg må bare berømme deg for å svare og beskrive disse symptomene og opplevelsen rundt dette med ekstraslag så bra. Du får det til å høre ut som en selvfølgelighet, som noe jeg ikke har tenkt på før. Normal variasjon er et veldig bra ord. Helt enig, så lenge det ikke oppstår andre symptomer enn dette og man ser at man kan leve tilnærmet normalt med det, så må det vel være til å holde ut. Noen ganger kjenner jeg at pulsen tar en bitteliten galopp, særlig hvis jeg er veldig oppspilt eller stresset for noe. Men det varer kanskje i bare 4-5 sekunder og så er pulsen helt jevn og fin igjen. Vet ikke engang om det er pulsen jeg kjenner eller om det bare er hjertet som «rister» litt, vanskelig å forklare.
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 10 2020 - 00:23
Takk for det, hyggelig å høre:)

Når du kjenner den riste følelsen, hva skjer med deg da? Blir du redd, tenker på noe, eller...

Den lille galoppen du beskriver tror jeg er flere ekstraslag som kommer etter hverandre. Den beskrivelsen din om at hjertet "rister" litt synes jeg er ganske bra. Jeg har lignende selv og fikk med mange på holter. Jeg tenker at det ikke er noen grunn til at det er noe annet hos deg. Du har ingen andre symptomer såvidt jeg forstår. Hvis du klarer å fremprovosere det, tenker jeg det kan være bra å ta det på legetimen du skal ha. Da kan legen sette på deg EKG og se om dere får det med. Om det hjelper deg å få det svart på hvitt, hva det er som skjer, synes jeg det er forsøket verdt. Eventuelt bare høre hva legen din mener det er for noe, uten EKG.


Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 10 2020 - 08:25
Jeg må innrømme at jeg skvetter litt til når jeg kjenner den riste følelsen. Den kan komme helt ut av det blå og da blir jeg skremt. Det er ganske guffent når hjertet løper litt løpsk i noen sekunder. Det kommer sjelden når jeg sitter og slapper av, men som regel mens jeg driver på med noe, gjerne hvis jeg må skynde meg til noe og er litt små stressa. Dette er noe som har dukket opp ganske nylig. De første ekstraslagene jeg opplevde for 8 måneder siden, kom da jeg var rolig og skulle slappe av. Men jeg tror det må ha sammenheng med at jeg har vært stressa i forkant, gjort eller opplevd noe som var angstfylt eller belastende for meg. Jeg har hatt EKG tre ganger i mitt liv og alle tre gangene ble det ikke gjort noen unormale funn på hjertet. Jeg opplever det som vanskelig å klare å fange opp dette på EKG mens det pågår. Så tror jeg bare må ta det opp med legen når jeg skal dit. Det som kverner rundt i hodet mitt, er hvorfor hjertet gjør slike hopp etter hverandre? Kan ikke noe for det, men frykten setter seg i meg da.
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 10 2020 - 11:38
Du blir skremt, sier du av den riste følelsen. Du blir ikke skremt av de andre hjerteslagene dine som du opplever som normale, tror jeg.
Jeg lurer på hva det er som skremmer deg med det der. Redd for at hjertet skal stoppe? Arytmi? Eller noe annet. Kanskje du blir redd og ikke vet hvorfor?

Det med at det kommer ut av det blå, hender det at det ikke kommer ut av det blå? At du merker noe så du vet at det kommer?

Ekstraslag føles forskjellig alt etter når og hvor de oppstår. Det er ikke nødvendigvis likt hver gang. Det der uttrykket med normal variasjon kan brukes synes jeg. For eksempel føler man noen ekstraslag godt oppover i halsen. Det er fordi hjertekamrene som lager ekstraslaget akkurat da, slår mot lukket hjerteklaff. Det er ikke farlig. Når man kjenner dette, slår enten forkamrene et ekstraslag, og hovedkamrene et vanlig slag, og så kræsjer blodet fra forkamrene i de lukkede klaffene ned til hovedkamrene. Eller hovedkamrene slår et ekstraslag, som med tilfeldigvis riktig timing, gjør at neste vanlige forkammer slag møter lukket klaff.

Det du opplever med den ristinga høres ut som en variant av ekstraslag synes jeg. Du får høre med legen. Jeg har hatt perioder med slike selv gjennom livet, husker jeg. De opplevdes litt annerledes enn andre jeg får. Pulsen føk litt avgårde noen sekunder kjentes det som. Jeg fikk med noen på holter. Var, som ventet, ikke noe problem. Same shit, different wrapping;)

Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 10 2020 - 12:59
Jeg blir ikke redd av de andre hjerteslagene, kun den riste følelsen. Jeg blir bare veldig utrygg når jeg kjenner det, fordi jeg har ikke opplevd dette tidligere, ikke før de siste ukene. Tidligere har jeg som jeg skrev tidligere, opplevd ekstraslag mest når jeg satt rolig og slappet helt av. Hva jeg er redd for, både at hjertet skal stoppe men kanskje mest arytmi, siden dette er noe min mor også har. Noen ganger er jeg litt forberedt på at det kan komme slike dunk, det er når jeg f.eks. går raskt oppover en bakke eller kjenner at pulsen min øker pga en eller annen anstrengelse. Da er jeg litt forberedt på at det kan skje, men allikevel skvetter jeg veldig til de gangene det skjer.

Jeg skal snakke med min lege om mine tanker og opplevelser rundt dette. Jeg vet ikke om jeg merker flere symptomer rundt hjertet nå enn før, eller at jeg bare er mye mer obs på dem enn tidligere. Kanskje jeg kjente slike ting før også, ,men aldri tenkte noe mer over det enn der og da. Jeg vet faktisk ikke. Bare at jeg mangler noe på å føle på den tryggheten om at hjertet er friskt.
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 10 2020 - 13:48
Åja, du er redd begge de tingene. Da har jeg et par spørsmål. Hva er det med arytmi du synes er skummelt?
Er det atrieflimmer moren din har?

Jeg tror det er noe annet med dette enn bare trygghet om at hjertet ditt er friskt. Den tryggheten har du skullet få da du gjorde undersøkelsene og fikk beskrevet at alt var normalt og friskt med hjertet ditt. Men det skjedde tydeligvis ikke. Det blir jeg nysgjerrig på. Synes du at du møter god forståelse for dette her i dagliglivet, familien og slikt? Føler du deg generelt som om du har kontroll på ting, trygg og sikker? Jeg lurer på om det kan være noe et eller annet sted som gjør at det blir sånn utrygt for deg.

Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 10 2020 - 14:14
Jeg vet jo at det på både Holter registrering, arbeids EKG og ultralyd, ble det ikke konstatert noen tegn til atrieflimmer. Både kardiologen og legen min var ganske tydelig på dette. Men jeg syns ikke kardiologen sa særlig mye under undersøkelsene. Det kan hende han ikke fant noen tegn til avvik eller galt med hjertet, som gjorde at han følte han måtte utdype dette noe nærmere. Kan hende forklarte han godt nok i forhold til hva han pleier å forklare sine pasienter. Muligens det bare er meg som vil ha slike ting veldig detaljert og nøye forklart. Jeg fikk vite i etterkant av hans kontor assistent, at det bare var å ringe han tilbake om det var spørsmål jeg hadde eller ting som var uklart for meg. I mellomtiden gikk de ut i ferie i noen uker, så jeg vurderer om jeg skal ringe han tilbake i løpet av denne uken og få litt forklaring på undersøkelsene han gjorde. Ellers i dagliglivet er det ikke så mange jeg deler disse bekymringene med. Kun min nærmeste familie og alle de sier at jeg må vel være godt nok utredet nå, slik at jeg ikke trenger å være redd. Men det hjelper ikke om de gjentar seg selv hundre ganger - du er frisk, det er ikke noe som feiler hjertet mitt. Dersom dette ikke går inn i hodet mitt og jeg 100% klarer å akseptere det uten noen som helst tvil, så er jeg like langt. Kan hende jeg på sikt blir mer overbevist om dette etter samtale med kardiolog igjen samt min lege.

Jeg er nok en sånn person som liker å ha kontroll på ting og vite hvordan "landet ligger". Men det er jo ikke alt som kan kontrolleres, begrunnes eller forklares her i livet, ei heller hjertet. Vet ikke hvorfor akkurat hjertet er så viktig å full kontroll på for meg. Muligens fordi vi er så avhengig av hjertet. Hadde det bare vært vondt i en arm, vondt i foten eller noe sånt, så hadde jeg akseptert det på en litt annen måte. Hadde jeg enda fått en begrunnelse på hvorfor jeg får ekstraslag, så hadde jeg slått meg til ro med det også. Men når det ikke er noe som vet, ei heller kardiologer, alt blir bare spekulasjoner, så gjør det meg utrygg. Er nok bare jeg som er litt håpløs der dessverre.
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 10 2020 - 14:45
Jeg synes ikke du er håpløs bare fordi du har det sånn, iallfall.

Ikke sant, ingen tegn til atrieflimmer (eller noe annet) på undersøkelsene. Og det er ikke noe man har "litt", eller "kanskje "Det er enten eller. Hør med kardiologen og fastlegen. Hvis du etter dette ikke klarer å slå deg til ro, hva kan du da gjøre? Utfordringen er jo at du når som helst, i teorien, kan få atrieflimmer. Som alle andre kan. Det er nok der innsatsen bør settes inn, tror jeg.

Noe av grunnen til at kardiologer og andre fagfolk ikke forklarer så mye kan være at de ikke ønsker å bidra til nye bekymringer. Det er også nyanser i dette som krever et høyt faglig nivå for å kunne forstå hvis man skal gå grundig til verks. Så det blir vanskelig å forklare. Noen ganger er det bedre å ikke vite om alle de tingene som *kan* skje i teorien. Det er mange ting jeg vet, som jeg ikke liker å vite. Jeg ligger for eksempel dårlig an for en spesiell kreftsykdom. Ikke at det plager meg i det daglige, jeg følger bare opp det årlig. En dag kan det hende det kommer dårlige nyheter. Det tar jeg hvis det skjer.

Livet er er usikre saker som du er inne på. Man kan lære seg å leve med usikkerhet. Jeg tror at om du hadde andre symptomer kunne du komme til å bli veldig fokusert på at det kunne være en annen alvorlig sykdom som feilte deg. Jeg tror du har hatt sånne ting før. Men nå er det hjertet som er greia. Vondt i en fot kan være veldig mange alvorlige diagnoser hvis man bare går inn for å tro det.
Hvis du hadde så vondt i foten at du ikke kunne gå skikkelig, legen sa det feilet deg ikke noe- hadde du virkelig slått deg til ro med det?
Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 10 2020 - 15:36
Uten å gå nærmere inn på dette, så har jeg hatt sånne ting før som du skriver. Jeg tror jeg skal starte med å snakke med kardiologen og deretter fastlegen min. Men takk for gode råd og gode ord. Hyggelig at noen vil ta seg tid til å diskutere dette med meg!
Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 11 2020 - 12:30
Hei K4HS6876!

Bare et kort spørsmål til deg: Føler du at du har slått deg til ro med dine ekstraslag og på en måte akseptert dem? Kjenner du deg helt trygg på at det ikke feiler hjertet ditt noe, eller sliter du fortsatt med bekymring rundt det? Jeg vil så gjerne kunne klare å slå meg til ro med at hjertet mitt er friskt og at disse normalvariantene jeg har av symptomer, ikke er tegn på noe alvorlig.
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 11 2020 - 16:10
Hei:)

Jeg er rimelig trygg på at hjertet mitt er fullstendig friskt. Det var iallefall det da jeg ble undersøkt. Jeg kan selvsagt bli hjertesyk når som helst. Eller det kan være annen sykdom. Teoretisk sett. Satser på at jeg merker noe om jeg blir syk og så tar jeg årskontroll hos legen som fanger opp det meste ellers, forhåpentligvis. Noen garanti har jeg ikke.

Jeg følger opp den arvelige kreft greia, og så driver jeg og utreder en kronisk blodsykdom legen mener jeg har. Hun har vært litt treg, det er 1 år siden dette skulle vært avklart. Den ble forresten oppdaget tilfeldig på blodprøve, jeg merker ingenting. Men det er jo tidlig i forløpet. Det går nok bra. Jeg tok kontakt i dag faktisk, og purret litt. I samme slengen tar jeg en årsservice på kroppen, masse blodprøver:) Det blir litt spennendeb kjenner jeg, håper det ser bra ut.


Jeg tror du kan klare å slå deg til ro med deg selv etterhvert:)
Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 11 2020 - 18:49
Hei ! Det er nok en god følelse å kunne kjenne seg trygg på at hjertet er friskt. Men hjertesyk kan jo hvem som helst plutselig bli. Men orker man å gå rundt og tenke på det og bruke mye tid og krefter på frykt og bekymringer? Hver gang jeg nevner for noen i familien min om hjertet, så får jeg høre at jeg er frisk og ingenting som feiler hjertet mitt. Når skal dette feste seg til underbevisstheten min tro?
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 11 2020 - 19:07
Jeg tror det er forskjell på at noen forteller deg noe. Eller om du finner ut noe på egen hånd. Det at folk i familien din sier slike ting, de blir kanskje litt lei av at du har det slik. Jeg vet ikke. Kanskje de og ønsker at du kunne ha det annerledes, de ser nok at du ikke har det så bra tenker jeg.

Fornuftsmessig sett er det kanskje en dårlig strategi å bekymre seg for ting, uansett om det er ting man kan kontrollere eller ikke. Det kan være en god strategi også, det blir litt som å se seg for før man krysser gaten tror jeg. Litt bekymring som er nok til at man husker å se seg for, er bra. Ligger man våken om natten fordi man skal krysse gaten neste uke er det nok litt mye! Det er nyanser her, tenker jeg. Stormer man på uten å vurdere risiko kan det gå bra lenge. Men til slutt, kan det gå galt. Eller ikke. Dette henger nok litt sammen med hva slags personlighet man har, om man er en som bekymrer seg eller ikke. Og hvor mye, hvordan, osv. Klart det kan være slitsomt. På den annen side, skader man seg i en ulykke fordi man ikke så seg for, blir jo det en mulig langvarig pris å betale. Jeg vet ikke om noe er bedre enn det andre. Ja takk, begge deler? Litt balanse, på en måte tror jeg kan fungere.

Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 11 2020 - 19:27
Jeg tror jeg kunne hatt nytte av kognitiv terapi. Snakke med noen som kan lytte til akkurat de tankene og bekymringene jeg har og kanskje fortelle og forklare meg hvordan jeg kan takle dette i hverdagen. Jeg orker ikke tanken på å skulle leve et liv hvor jeg til stadighet er redd for enten hjertet eller noe annet i kroppen. Jeg ønsker å komme dit at jeg kan kjenne på symptomer uten å reagere noe ekstra på det, før jeg faktisk BØR reagere på det.
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 11 2020 - 20:09
Kognitiv terapi kan du alltids prøve. Det fins andre typer som er vel så gode. Uansett terapitype tror jeg det lønner seg å finne en terapeut du kommer bra overens med. Og en type terapi du tror kan passe for deg.
Jeg har endel erfaring med flere terapityper.

Jeg tror det er bra om du opplever å få støtte slik at du kan utvikle de egenskapene du har.
Jeg tenker at du er bra nok som du er. Og du har flere bra egenskaper du kan hjelpe deg selv med og utvikle. Spille deg selv god. Du kan å tenke logisk, du virker relativt fornuftig. Likevel hender det at du blir litt redd og det er muligens flere følelser her. Og du blir innimellom ikke så fornuftig som du kanskje ønsker. Jeg tenker at dette er helt ok. Hvis du ønsker å endre på deg selv, så kommer du etterhvert til å få det til.

Om du kan se på dette med å ikke klare å slå deg til ro med at du er hjertefrisk som en fordel, som noe bra... hvis du som et eksperiment skulle prøve på det. Hvordan blir det, tro? Er det mulig å finne en tenkt måte det kan være fint for deg på? Litt for moro skyld, hvis du klarer.

Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 12 2020 - 20:00
Skjønte ikke helt det siste avsnittet du skrev og hva du ville frem til :-) Dette med at jeg ikke klarte å slå meg til ro med at jeg var hjertefrisk og se på dette som en fordel? Jeg har heldigvis lite ekstraslag for tiden, men jeg vet at de er der og at jeg vil kjenne på dem igjen. Oppgaven min må være å klare å gi f... de gangene jeg kjenner dem, istedet for å hente fram katastrofe tankene med en gang.
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 12 2020 - 21:19
Det jeg mente var å innta et annet perspektiv.
Se ting på en annen måte. Ok, prøv å gi f og se om det fungerer:)
Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 12 2020 - 21:51
Kanskje jeg bare må gjenta setningen til meg selv - du er hjertefrisk -gang på gang på gang. Til slutt må jeg jo tro på det og tørre å stole på meg selv
Avatar

Re: disse ekstraslagene

aug 13 2020 - 00:06
Det funket ikke å gi F antar jeg.

Du kan alltids forsøke den metoden med å gjenta setninger hvis du har lyst til det.

Hva skal til for at du stoler på deg selv?

Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 13 2020 - 09:55
Jeg har vel litt å jobbe med i forhold til å tenke positivt om helse, i stedet for å frykte det verste bestandig. At ting ikke trenger å være så dramatisk som jeg fort kan tenke at det er.
Avatar

Re: Disse ekstraslagene

aug 13 2020 - 13:16
Det store spørsmålet er hva som skal for at jeg skal stole på hjertet mitt. Være trygg på at det banker og slår slik det skal og selv om det ikke banker i rute bestandig, så må det være "innafor" det også. Men jeg kjenner ikke at jeg er helt der ennå dessverre.
Til forsiden