Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dine merkeligste angstsymptomer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dine merkeligste angstsymptomer

nov 8 2014 - 12:35
Hva er det merkeligste angstsymptomet du har hatt? Du opplever sikkert ting med kroppen hele tiden hvor du tenker at dette kan ikke være pga angsten, også har det i ettertid vist seg at det faktisk var pga angsten. Det opplever hvertfall jeg hele tiden. Spesielt skummelt er det når jeg googler og ingenting kommer opp om at dette kan være angst..!
Avatar

Dine merkeligste angstsymptomer

nov 8 2014 - 18:08
Angst kan slå ut på så mange forskjellige vis, fysisk som psykisk. Angst er mer enn bare diagnosen angst, det har også mye med frykt på forskjellig plan å gjøre. Når kroppen blir redd går den i FFF modus, Fight, flight or Freeze. Det naturlige for oss er å først prøve å kjempe, virker det fånyttes vil vi prøve å flykte, siste utvei er å spille død.

Når kroppen forbereder seg på angrep så er det mye fysiologisk som skjer, kroppen demper som eksempel blodomløpet til kjønnsorganer, de er uvesentlige om man må kjempe for livet. Aggressivitet kan ofte bli misoppfattet selv av fagkyndige, de kan lett putte det inn under usympatiske trekk istedenfor å forstå at det er en angstfull person i høyeste forsvarsberedskap foran seg. Alt etter hvor man er i FFF vil man også få forskjellige rare symptomer.

Om du i ettertid ser klare forbindelser mellom rare symptomer og angsten, så har du mest sannsynlig rett.

Du spør om andres merkelige angstsymptomer, jeg tror det er lettere å få gode tilbakemeldinger fra andre om du forteller om dine egne som du lurer på riktigheten av.


Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

nov 11 2014 - 22:21
Skjer ikke så ofte lenger, men før når jeg gikk til sengs med angst så dukket det plutselig opp tydelige "skygger" av edderkopper (spesielt) og andre insekter. Da snakker jeg store edderkopper som beveget seg raskt på hvilket som helst hvit underlag som var i rommet. En stund i starten så ble jeg ganske forskrekket, men det gikk over etter hvert og ble vant til det. Ikke ofte jeg får det lenger som sagt, men det hender en gang i mellom. Er ikke 100% på at det er angsten, men tror det er mest sannsynlig.
Avatar

Fortsette på tråden

aug 11 2015 - 17:47
Denne tråden var ikke dum, men det burde vært flere folk som fyllte in sine merkeligtse og mest ubehagelige angst symptomer.
Mine er:
Kraftig Brusing rett under huden i hele kroppen.
Akutt slitne muskler, veldig ekkelt, kjennes ut som jeg har trent en hel dag og kan komme over meg når jeg sitter i sofaen. Er spseielt armene mine. Så tror det kommer av stive muskler.
Sug i i kroppen
Følelsen av å kolapse.

Det er vell mine merkeligste symptomer,ellers har jeg opplevd alle andre angstymptomer jeg har kommet øver..
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

aug 11 2015 - 19:27
Fikk kramper jeg. Over en periode hadde jeg 5 "anfall" ...Helsepersonell mente det skyldtes stress og angst...Var i CT etter første gang og hos nevrolog senere...Skremmende!
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

aug 11 2015 - 20:42
Noen av mine merkligste angstsymptom er at jeg har en "følelse" at hjertet mitt er svakt.. Veldig rart å forklare.. Men jeg har en slags svakhetsfølelse der hjertet ligger.. Så jeg tror liksom at hjertet mitt ikke tåler noe. Men har vært på ultralyd å tittet på det. Legen sier det såg flott ut.. Og av og til so får jeg et stikk i magen og så er det tongt å puste inn.. Rar følelse..
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

aug 11 2015 - 23:20
Jeg vet ikke hvor merkelige symptomer må være for at de egentlig kan kalles merkelige jeg, men ..

Merker noen ganger at jeg får sånn "lazy eye" på det venstre øyet. At musklene i og rundt det venstre øyet lammes. Noen ganger får jeg smerter bak det venstre øyet også, kjennes ut som det dannes trykk bak der. Hehe, får jo andre symptomer også, men, det her er kanskje det "merkeligste".
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

aug 30 2015 - 20:36
Hjertebank,prikking i hender å føtter,frykt,mest for dødlige sykdommer å døden. Tenker på d hele tiden å ofte uten grunn.... når værste angsten slår inn får eg ein fæl klump i magen å hjerte pumper fort å jeg har for uvane å google sykdommer alt ette symptoma jeg selv opplever.
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

aug 30 2015 - 22:56
Hei. Jeg får en ekkel varm strømning følelse i hodet. Akkurat som at en blodåre sprekker.
Skal sies at min angst er å hjerneblødning...
Tenker at den ekle følelsen i hodet kommer fra stive og ømme muskler i nakken.
Avatar

Hei

sep 1 2015 - 19:05
Takk for fint innlegg. Jeg sliter med ansiktssmerter,voldsomme. Og til og med symptomer fra tennene. Tannverk, masse symptomer fra tennene. . Tannleger og leger finner ingenting. Og skylder på psykiske smerter. Klarer ikke å tro på det helt. Noen som kjenner seg igjen?
Avatar

. . .

sep 3 2015 - 11:59
Dytter opp.
Avatar

.

sep 4 2015 - 00:30
Smerter i kjeven, kanskje. Får daglig trykk inn på siden av begge kjevene, klarer ikke helt å skille om det er i tannkjøttet eller kjeven.
Avatar

elisabeth1982

sep 4 2015 - 17:28
Kjenner meg godt igjen i det du beskriver.

Hos meg starter det i brystet, før det stråler bak skulderbladene. På toget har noen lurt på om det er hjerteinfarkt da smertene er sterke. Jeg er ikke redd denne form for angst.
Avatar

Stopper hjerte?

sep 4 2015 - 18:38
Noen som opplever at hjerte stopper eller hopper over slag ved innsovning? Kjennes litt ut som om jeg bare skal svinne hen, sovne inn i døden på en måte.. hele kroppen blir nummen, og det kjennes ut som om man er på tur ut av kroppen, litt vektløs på en måte. Skvetter alltid noe sinnsykt av at det kjennes som om hjerte slutter å slå, at jeg rykker til..
Hva ER det?
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

sep 4 2015 - 18:49
elisabeth1982 - Jeg tenker at vi som har angst går med konstante spenninger i musklene, noe som kan gi smerter og rare symptomer diverse plasser avhengig av muskler involvert. spenningshodepine kommer for eksempel ofte fra muskleknúter i nakkemuskelen. kanskje du ubevisst strammer kjeve/nakke/hals, ja kanskje alle muskler i kroppen, og derfor får symptomer fra kjeve og tenner? skjelettet er jo det musklene er festet på, så stramme/anspente muskler kan uten tvil gi symptomer fra skjelettet.
Avatar

elisabeth1982

sep 4 2015 - 18:53
Se over også :) Glemte å si at jeg alltid masserer kroppen, da spesielt nakke, hals og ansikt, der jeg merker at Jeg er anspent
Avatar

Merkelige angstsymptomer

sep 5 2015 - 11:15
Vet ikke om det kan defineres som merkelig, men jeg har den siste tiden hatt kløe i hodebunnen når jeg får angst eller blir bekymret. De siste ukene har jeg vært konstant bekymret og stresset, etter at jeg overarbeidet meg selv ved et uhell. Jeg ble så anspent i hele kroppen at nakken ble veldig vond, og så etter kort tid fikk jeg kløe i hodebunnen. Føles som en slags strømning. Noen som har opplevd det samme? Har vært hos lege og ikke funnet andre symptomer eller faretegn, og tidspunktet for når dette inntraff, stemmer med en meget stressende periode. Har slitt mye med søvnproblemer og angst de siste ukene. Og det hjelper jo heller ikke at jeg fremdeles er redd og engstelig, da det innebærer mer angst... Angst for angsten, kanskje? Kan også nevne at jeg ikke er ukjent med prikking i ansikt, hender og føtter. Men det er jeg vant til, det er kløe i hodebunnen som er det nye hos meg.
Vært plaget med nakkeproblemer osv. pga. dette.

Noen som kjenner seg igjen?
Avatar

Symptomer

sep 5 2015 - 15:49
I tillegg til de vanlige symptomene som muskelsmerter, anspenthet og hodepine, samt kvalme (og til og med ukontrollert oppkast) så har jeg visse områder på kroppen hvor jeg klør og skraper med neglene så mye og ofte at det har blitt permanente sår og skorper. Når jeg skraper på punktene føles det ut som om jeg letter trykket der og da. Jo mer angst jeg har en periode jo mer gjør jeg dette :-(

Andre som vet hva jeg snakker om?
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

sep 30 2015 - 23:44
De "merkeligste" symptomene min er at øynene og nesen begynner å renne når det er mye folk rundt meg. Jeg svelger hele tiden for jeg er redd for å sleve eller noe hvis noen snakker til meg. Jeg klarer ikke å gå skikkelig, blir anpusten av ingenting, hvertfall hvis jeg må snakke.
Avatar

RE: Stopper hjertet?

okt 3 2015 - 02:36
Har skjedd noen ganger for undertegnede. Fryktelig ekkelt, kanskje det eneste symptomet som fortsatt gjør meg skikkelig redd per se. Har vært heldig å ikke hatt det på et par uker nå, men det har jeg ingenting i mot. Kjenner et sug i brystet, som om jeg akkurat tok mitt siste pust. Nei, beklager språket, men fy faen.
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

okt 10 2015 - 23:10
Jeg vet ikke om det er helt angst, men jeg blir anspent, stiv osv. har jeg merket. Mest en grad av sosial angst. Mest på skole og ute i offentligheten. Hjemme når jeg er alene føler jeg meg ikke så anspent. Da er jeg mere fri.
Avatar

Angsten er tilbake

nov 6 2015 - 00:34
Kjapt off topic, så ble jeg kvitt panikkangst i 2007 med programmet "panic away". Men i 2011 fikk jeg et ekstremt epilepsi/krampeanfall, dagen etter en fest og diverse sovepiller, samt gikk jeg på cipralex som kan trigge epilepsi sammen med alkohol.

Så tilbake til topic. Jeg levde fint videre etter den episoden, men det var frem til i vår (2015). Da kom trollet opp av esken sterkere enn aldri før. MEN denne gangen med helt nye symptomer. Før fikk jeg panikk og ble kvalm (fobi mot å spy).
Nå er angsten mer fysisk. Full panikk, men med kraftige risting i ben, armer og hodet. Alt begynner å svaie og føler at jeg faktisk blir helt borte og skal svime av.

Skriver om dette nå, for hadde mitt værste anfall for noen timer siden, og har dyttet i meg masse sobril. Kl er halv ett, og må opp på jobb i morgen kl 7.
Heldigvis helg, men lurer på hvor lenge jeg klarer dette. Nå er det så ille at jeg tror jeg må snakke med sjefen om det.

Beklager mye offtopic, men valgte det for å få fram angstens mange metoder for å prøve seg igjen. Helt ny drakt, og redselen er for noe jeg vet kan skje. Helt jævlig, og vurderer selvmord, samtidig som jeg jobber 12-15 timer om dagen. Å være rusa på sobril er det eneste jeg kan gjøre, men reboundangsten blir jo bare verre når jeg slutter med de igjen (tar vanligvis sobril ved behov, men nå har det gått to uker med høye doser hver dag. Vurderer bare å gjøre livet slutt.

Mye å lese, kanskje i feil tråd, men takk til alle som gidder å lese dette.
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

nov 24 2015 - 07:26
Jeg er kvalm hele tiden. Ellers har jeg prikking i hodebunnen bak på høyre side når jeg beveger øynene.
En følelse som kjennes ut som at noen klemmer lungene mine, slik at jeg må puste dypt inn.
Ekstraslag i hjertet.
Får også et knekk i halsen når jeg svelger, sykt ekkelt.
Det værste er en følelse av støt fra lillehjernen ned til høyre nakke.

Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

nov 24 2015 - 07:31
Hater kvalmen! Også får jeg en del vondt i korsrygg og øverst i magen får jeg vondt om jeg stresser .. Vondt assa!! Gjennomfører dere ting selv om dere har vondt ?
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

nov 26 2015 - 01:45
Vet ikke om det er pga angsten eller om det er noe annet, men har den siste måneden (eller lengre, husker ikke helt når det startet) så har jeg hatt slags tics. Får det ikke i ansiktet, men i nakken, rykken, armer og bein. Noen andre som har opplevd det?
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

nov 26 2015 - 16:15
Er så mye som påvirker eller skjer med meg når har det som verst. Så dette er min lange liste.
- Mister krefter, føler meg svak
- Ukonsentrert
- Søvnen går opp og ned, noen ganger sover jeg veldig mye andre ganger veldig lite. Og har ofte mareritt, da særlig at mennesker i familien, kjæreste og venner skal forlate meg, og at de hater meg.
- Kan "blacke" ut. Dette gjeler særlig eksamen, da jeg har ekstrem eksamensangst.
- Hyperventilere
- Katastrofetanker
- Mister matlyst, kvalm, eller overspiser
- Skjelving
- Dårlig mage (for å være så ærlig som mulig)
- Deprimert, tenker vel egentlig at dette er en selvfølge. Slitt med alvorlig depresjon lenge, følte det bedre, men nå er det ganske ille igjen, til tross for at jeg tar antidepressiva.
- Konstant følelse av at jeg må gråte
- Føler meg veldig alene.
- Vondt i brystet, og magen. Ofte stikkende smerter.
- Anspent i hele kroppen

Tror jeg kunne fortsatt i en evighet, men dette er det vanligste.


Når jeg får anfall blacker jeg som oftest ut, føles som alt går i 100 rundt meg, mens jeg beveger meg i slowmotion. Og lyder blir veldig høye og skremmende. Det blir veldig vanskelig å puste (kort forklart).
Avatar

@Jente_33

des 1 2015 - 16:39
Jeg gjør nesten ingenting lenger, er forøvrig sykemeldt, og gruer meg til å begynne på jobb igjen, vet ikke om jeg klarer det!
Avatar

re

des 1 2015 - 16:55
Jeg føler verden går forbi uten at eg er en del av det. Det er creepy. Føler at jeg er tilskuer til eget liv. Noen andre som føler det slik?
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

des 1 2015 - 19:29
Ja føler denne bobla.. At jeg lever på bomull ...
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

des 22 2015 - 05:04
Sliter veldig ved insovning(øyeblikket du er i ferd med å sovne), slenger meg opp og får ikke puste og er livredd for å sove igjen.
Trykk i brystet, klump i halsen, vondter som flytter seg fra høyre til venstre skulder og arm. Uvirkelighetsfølelse( går liksom på skydotter og er svimmel). Sover mye i perioder(særlig dagtid) og veldig lite i andre perioder. Følsom over for fly i lufta ( føler at de går gjennom marg og bein og tror det er noe annet farlig (ikke at jeg vet hva det er) som er i ferd med å skje når jeg hører/kjenner de.
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

des 22 2015 - 05:35
Lillemymeg80:

Opplever noe av det du beskriver. Spesielt det med at jeg bråvåkner idet jeg holder på å sovne. Får ofte uregelmessig hjerterytme når det skjer også. Da kan jeg bare glemme å sovne igjen. Da går jeg i full angst modus. Iskald på armer og ben, nummenhet. Og kokvarm i ansiktet. Får også en merkelig følelse av at noe knyter seg i nakken. Som om noen fester en veldig kraftig hårklemme midt i nakken.
Avatar

Noen som opplever dette?

des 26 2015 - 23:02
Har de siste tre ukene vært plaget med en intens svimmelhet, føler meg ustø, og som at bakken forsvinner, at jeg skal falle wller dette bakover, eller at jeg er på en båt. Det er helt jævlig. Er en sterk fjernhet og uvirkelighetsfølelse.. Trenger sårt råd om hva beg kan gjøre... For nå er det ikke mulig å fungere med denne angsten. Alt er rart og jeg er sliten av å ikke ha det bra, og veldig trøtt av det og veldig veldig redd. I tillegg er jeg plaget med ekstraslag og til tider uregelmessigpuls. Trykk i bryst. Pusten. Verk i arm, mellomgulv..plager med magen Etc.. Men har hatt Mr av hodet, Mr av hjertet, ultralyd og ekger i fleng..
Avatar

brenende hender

des 30 2015 - 14:44
Mann 43 Har hatt Angst og fibromyalgi tinitus i 3 år , men jeg sliter med brenende hender og føtter dette kommer ved legge tid , har vært til lege han vet ikke hva det er , har noen her inne noe lignende , føler også uro ved lys og skumring .?går på litt cipralex føler også mere smerte når jeg tar tabletten
Avatar

Heihei :)

jan 20 2016 - 03:58
Jeg har ENDEL angst symptomer " tror jeg ", men siden jeg er hypokonder så tror jo jeg alltid at det er noe helt annet en angst uansett XD det er iværtfall : svimmelhet, svetting, skjelving, hjertebank, hyperventilering, kortpusthet, uvirkelighetsfølele, redd for å bli gal, redd for at jeg skal dø å masse andre greier som henger med.
Avatar

mine rariteter

jan 22 2016 - 10:10
jeg har alle mulige symptomer. Blir svimmel og ør i hodet, kvalm, stressa/anspent følelse. Hjertebank, smerter i brystet. Nummen følelse i fingre, armer og bein. Tungpust, muskelspenninger i nakke og armer. Og nå i det siste i beina også... Trøtt og uopplagt (antar fordi kroppen er i beredskap hele tida). Jeg er livredd for at dette skal bety at det feiler meg noe alvorlig, men skjønner samtidig at jeg ikke kan ha hjerteproblemer, slag, og diverse andre skumle ting på en gang...
Avatar

Min rareste

feb 2 2016 - 18:15
Når j er i en dårlig periode som nå klarer jeg ikke svelge tabletter. Det er som om halsen snører seg sammen. Innimellom kan det samme skje med mat, at det er umulig å svelge maten. Dette vet jeg er angsten for i gode perioder er d ikke slik.

Ellers kan jeg nevne symptomer i fleng:
- ekstraslag på hjertet
- hyperventilering
- tankespinn
- overbevist om at jeg har ; tarmkreft, føflekkreft, hjernesvulst, osv
-svimmel
-diaré
-luftplager hvorav begge disse symptomene leder til tanker om tarmkreft og slik surrer det rundt
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

feb 2 2016 - 20:50
I det siste har jeg vært redd for å skulle kaste opp i butikken, og mens jeg snakker med folk jeg sjelden har møtt eller ikke har møtt i hele tatt. Noe som har gjort det vanskelig å handle mat i hele tatt på egenhånd. Det er spesielt irriterende siden jeg ikke synes det hadde vært så ille om jeg faktisk hadde kastet opp forran ukjente mennesker. Ubehagelig helt klart, men ikke i nærheten av så ubehagelig som selve frykten.
Avatar

Angstsyptomer

mars 6 2016 - 02:19
Hei jeg har angst for å skade andre/mistekontroll over meg selv / bli slem. Noen andre som har det sånn? De syptomene jeg legger mest merke til er trykk i hode/ varm klem på kroppen. Kalde hender samt svette. Veldig rastløse ben føler jeg må flykte.
Avatar

.

mars 7 2016 - 09:11
-Kvalme/sug i magen
-Høy puls
-Skjelvinger
-Tankene løper løpsk
-Vanskelig å stå imot gråting

Utrolig ekkelt å ha det sånn...
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

april 5 2016 - 16:20
Jeg har ofte en skags klump i magen, en slags uro som er vanskelig å forklare. Av og til utvider den seg også oppover til halsen, og jeg får en slags klump i halsen.

Jeg har ikke noe særlig matlyst om morgenen, er litt småkvalm. Blir derfor til at jeg av og til hopper over frokost. Jeg er ikke helt sikker om dette er pga. angsten, men det er godt mulig.

Tankene er ofte helt på villspor også, skikkelig irriterende og slitsomt.
Avatar

Hm..

april 9 2016 - 14:09
Det kan virke som at hjertet mitt har slutta å slå! Litt vanskelig å forklare, men det føles sånn.

Armen eller beina mine sovner! Noen ganger kan det virke som at beina mine er borte, da følelsen i beina blir helt borte..

Det føles som at jeg kveles! Jeg hoster litt rart, trekker pusten dypt, har hodet i forskjellige stillinger og kan dra meg i halsen, bare for å bli kvitt følelsen av å kveles!

Jeg får vondt i hodet. Ofte bare i den ene siden av hodet.. Jeg blir ofte redd for at jeg har fått et slag eller noe, om alle disse symptomene kommer samtidig. Hvis jeg får vondt i hodet, ikke får puste og jeg mister følelsen i kroppen er jeg helt sikker på at det er slag! Derfor gjør jeg ting man skal gjøre for å sjekke om andre har fått et slag. Ved å si en setning, smile, løfte armen osv. Klarer jeg alt det, så vet jeg at det ikke er slag.. Skumle og rare greier..
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

april 15 2016 - 15:18
Løvetannbarn: jeg har mye av det samme som deg med nummenhet og vondt i ene siden av hodet osv. Noen ganger må jeg ta en slag sjekk jeg og.. Forferdelig følelse :( blir så sliten av det
Avatar

Reddforsykdom

april 16 2016 - 13:43
Det er helt forferdelig ja! Jeg er sikker på at jeg vil dø, og har flere ganger bedt folk om å ringe ambulanse.. Heldigvis forstår folk at det er angst, så de slipper å ringe ambulansen uten grunn, hehe. Det kommer ofte på de verst tenkelige tidspunktene.. Om jeg er aleine feks, da ingen andre kan hjelpe meg. Det var en gang det skjedde da jeg tok Kiel båten, og det var grusomt! Tanken på at jeg fikk slag når vi var midt på havet, uten umiddelbar hjelp spiste meg opp innvendig..
Avatar

Knyter seg veldig

april 17 2016 - 20:39
kjenner igjen mange av mine angstsymptomer fra dere som skriver ovenfor, vondt og lese at det er så mange som har det ubekvemt med seg selv. Jeg kan bli ganske redd og bli skjelven, har ukontrollerte spasmer/skjelvinger som ikke varer mer enn 1-2 sekunder men i det øyeblikket føler jeg at jeg står midt i sentrum og blir så ufattelig flau og vil bare grave meg ned. Er vel kanskje derfor jeg også unngår de fleste sosiale settinger pga av den redselen av at jeg skal få en slik panikkangst igjen.

Ved andre tilfeller snører det seg helt i halsen, magen kjennes som stein og alle muskelgrupper i kroppen er på giv akt. Pusten har jeg slitt med siden jeg var tenåring og jeg klarer fortsatt ikke og ha en ordentlig flyt i den.

Akselpaksel: "Føler at jeg er en tilskuer til eget liv".

Jeg har følt den også, det er vel en av de mest skremmende følelsene jeg har hatt. Og vite at du eksisterer men at alt på en måte blir splittet og du får plutselig et helt nytt sanseinntrykk som og være utenfor deg selv. Det er veldig rart. Det hender heldigvis ikke altfor ofte, hadde dette preget mitt liv i stor grad huff.. da vet jeg ikke om jeg hadde greid mer.

Avatar

Angst for hjertefeil

april 24 2016 - 20:48
Jeg merker det mest på at hjerte er veldig urolig. Plutselig kjennes det ut som det stopper helt opp og det flagrer og smeller i brystet. Kan også kjenne slaget helt ned i magen og noen ganger i halsen. Jeg har sjekket hjerte mitt hos 2 forskjellige kardiologer med arbeids EKG, 24-timers EKG, 72-timers EKG og ultralyd, men ingen feil å finne. Helt normalt, sunt og friskt hjerte sier de, men jeg er ikke overbevist. Er fortsatt sikker på at det er noe galt. Denne angsten for å ha hjertefeil gjør at jeg får mange andre symptomer som følelsen av å ha trange luftveier, da kjennes det ut som det sitter noe i halsen og jeg får et slags ubehag i og rundt halsregionen. Jeg har også vondt i nakken, skuldrene, kjeven og på øvre del av ryggen, treg og oppblåst mage, trykk bak øynene, smerter på venstre side av brystet og følelsen av å ha null overskudd. Sliter med å komme meg gjennom dagene på jobb, og har i tillegg lederstilling, noe som gjør det enda vanskeligere for det er ikke bare for meg å bli borte fra jobb når jeg har en dårlig dag. Listen over symptomer er lang og kunne sikkert skrevet flere som har kommet og gått, men de jeg har nevnt er de mest vanlige for min del.
Huff, så sliten av dette :-(
Avatar

Følelse av et kraftig hjerteslag

mars 20 2017 - 02:05
Av og til kjennes det ut som om hjertet mitt gjør ett megaslag, men følelsen sitter i angstområdet øverst i brystkassen. Kjennes ut som om spiserøret knyter seg sammen.
Elektrisk impuls i hodet. Den samme følelsen du får når du har gått lenge uten søvn.
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

mars 28 2017 - 01:39
Takk for tråden og for at dere deler. Godt å lese om det nå - det minner meg om at det er angst jeg opplever og st det ikke er farlig. Jeg har nakke og skulderspenninger, nummenhet og kuldefølelse i underarmene, enorm redsel for å bli lam, vondt i kjeven, generelt anspente muskler. Angst for angsten :'(
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

mars 28 2017 - 13:03
Min rareste (hittil) er følelsen av at det sitter en elefant på magemusklene mine og holder igjen. Det er en slags følelse av tung pust, tror jeg.
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

mars 28 2017 - 14:00
Jeg har mest en "gnagende" type angst, som er verst på morgenen. Men en gang hadde jeg en skikkelig skremmende episode med panikkangst: jeg fikk plutselig høy puls og en vrangforestilling om at noen hadde sagt noe usant om meg, og at denne personen prøvde å skade meg (uten å ha noen grunn til det, jeg kjente knapt denne personen). Jeg ringte rundt mange mennesker jeg ellers aldri ville ringt til, osv. Det var akkurat som om noe slo ned i meg. Det var en helt ny erfaring å ikke oppføre seg rasjonelt. Heldigvis har ikke dette gjentatt seg. Og nå vet jeg at slikt kan skje, selv med en så rasjonelt tenkende person som meg.
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

mars 28 2017 - 15:35
Har hva man kan anse som vanlige angst symptomer, men hvis angsten bygger seg opp over lengre tid til jeg plutselig bryter sammen så opplever jeg at hodet ikke henger sammen med kroppen. Jeg kan ikke beskrive hvordan det føles men når dette skjer så trekker jeg meg alltid tilbake, helst på baderommet siden der kan jeg låse døren og ikke bli forstyrret. Da sitter jeg som regel på doen eller på gulvet i dusjen (hvis jeg dusjer) og gråter. Musklene i kroppen spenner seg men jeg kjenner ingenting. Når det kommer til hodet så surrer tankene rundt og rundt men jeg klarer ikke å huske hva jeg tenker. Får etterhvert en "ut av kroppen" opplevelse hvor alt bare stopper opp inkludert tiden. Da kan jeg sitte med denne opplevelsen i fra 10 minutter til flere timer. Dette skjer av og til når jeg skal legge meg for å sove. Vanskelig å si hva som skjer med meg der og ettersom jeg ikke klarer å oppfatte selv hva som skjer. Men plutselig så bryter jeg ut av denne transen. Da faller jeg tilbake til de vanlige angst symptomene og jeg klarer til slutt å ta meg sammen og fortsette dagen min. Tenker ofte på denne opplevelsen jeg har men klarer aldri å skjønne hva som skjer eller hva jeg tenker og føler under dette. Synses det er ganske merkelig, ja.
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

mars 28 2017 - 15:43
Huff, kjenner meg igjen i dette! Er rett å slett helt forferdelig!! Hvilke symptomer sliter du med til vanlig?
Avatar

Angst eller ikke?

juni 8 2017 - 19:10
Jeg har fått fortalt av profesjonelle at jeg har hverken angst eller depresjon, så jeg vet ikke hva det er som rammer meg. Det viser seg at jeg hele mitt liv har misforstått hva angst faktisk betyr.

Men for hensyns skyld til denne diskusjonen velger jeg å kalle det angst alikavel, så får noen som har bedre peiling gjerne rette på meg etterpå.

Jeg har flere typer angst. Hvis jeg er veldig bekymret for en person som står meg nært, f.eks at de skal gjøre noe dumt i fylla eller havne i en situasjon hvor den kan bli skadet, voldtatt, utnyttet osv, så får jeg en overveldende følelse av bekymring. Så mye at jeg får sug i magen (samme følelse som når man ikke har spist på et par døgn), akkutt diaré og fullstendig fravær av matlyst. Klarer ikke spise noe som helst. Alt stopper seg, og blir sittende på dass med skikkelig kranglete mage. Samtidig som de værst tenkelige og negative tanker får herje fritt til den eventuelle situasjonen viser seg å ikke være noen ting.

Jeg får mye av det samme følelsene og symptomene hvis jeg er nervøs for noe. For eksempel hvis jeg skal møte noen på date, eller om jeg skal presentere noe forran en større gruppe. Da er det bare å se på stoppeklokka så er det 1..2..3.. diaré.. Slår aldri feil.

Jeg har også veldig kraftig angst for sprøyter og medisinske inngrep. Å gi blodprøve eller få bedøvelse hos tannlegen er noe av det verste jeg gjør. Men da kommer det andre symptomer. Det føles som alt blod forsvinner fra hodet. Kald-svetten pipler og jeg blir bløt på hele kroppen, synet og hørselen forsvinner og jeg er på nippet til å svime av. Skjer nesten hver eneste gang.

Om jeg ikke har angst, hva er feil med meg?
Avatar

.

juni 8 2017 - 23:21
Det "morsomste " symptomet jeg har hatt var en intens kløe/kribling i høyre skulder. Gikk og klødde og vred på skuldra i dagevis. Jeg viste heldigvis hva det var, ellers hadde jeg nok blitt reddere enn hva jeg var.

Ellers har jeg hatt migrene, ukontrollerte rykninger i armene (hele armen. Var en periode folk bare måtte lære seg å dukke), trang til å holde armene eller hodet på et spesielt vis, manglende matlyst, økende matlyst, trang for å være i aktivitet, trang til å flykte, jeg har opplevd å miste kontakt med kroppen min, og plutselig blitt rasende.bland annet. Og hjertebank. Trodde jeg hadde hjerteinfarkt første gang,og var livredd i flere dager før jeg fant ut av det.
Avatar

Svimmel

juni 10 2017 - 11:49
Har hatt konstant svimmelhet og er bare trøtt.. Men samtidig er jeg rastløs.. Har vært hos legen og de finner Ingenting galt
Avatar

.

juni 10 2017 - 23:11
Kjenner meg igjen i mye av det folk sriver her.
Svimmelhet som varer ett par dager.

Pluttserlig svimmelhet.

Opplevde for ett par måneder att rommet "flyttet" på seg. Var som å stå i en buss som setter i gang. Like før jeg gikk i gulvet.

Hjertebank som øker i tempo for så å pluttserlig stoppe. Førte gangen dette skjedde trodde jeg faktisk hjertet hadde stoppet.

Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

juni 15 2017 - 12:49
Dette var en fin tråd å lese for da ser jeg at mange av mine symptomer er angst og ikke noe skummelt. Jeg har mye av det som er nevnt over og spesielt dere som sliter med innsovningen og plutselig føler dere mister pusten - dere har min sympati.

I det siste har jeg slitt med en følelse av kvelning i svelget. Den er mer eller mindre konstant og forferdelig skremmende. I tillegg har jeg hat en følelse av krampe i brystet og svelget, noe som kiropraktor mener kan være spiserørskramper som er trigget av svært anspent muskulatur. Den generelle følelsen av tung pust og hyperventilering er ogsp velkjent.
Avatar

Er dette angst?

juli 8 2017 - 17:54
:06 Hei! Jeg er en jente på 22 som i 1 år nå har hatt ulike utfordringer i form av dødsfall i familien og skilsmisse av mine foreldre. De siste månedene har jeg fått "anfall" i form av ulike kombinasjoner som vondt i brystet, nakken, ryggen, stråling ut i venstre eller høyre arm, svimmelhet, kvalme og følelsen av å være kald inne i hodet. Når dette har skjedd har jeg blitt veldig redd og urolig og rett og slett redd for å dø. Jeg sliter ofte med å sovne om kveldene fordi jeg er redd for å ikke våkne igjen. De siste ukene har jeg stort sett slitt med kvalme, brystsmerter og svimmelhet flere dager i uken men ikke "anfall". Høres dette ut som angst? Og i såfall, hva skal jeg gjøre for å bli kvitt det? Har vært til legen, men han fant ikke noe og jeg har tatt en del blodprøver.
Avatar

Det er jo angst

mai 1 2020 - 20:54
Ser det er noen år siden det ble lagt ut noe her. Men jeg må si at det hjalp meg veldig å lese alt. Jeg kjenner meg igjen i så masse. Noen ganger klarer man ikke forstå at det er angst men er sikker på at det er noe veldig farlig. Det hjelper å lese å vite at vi er mange og ikke alene. ❤️❤️
Avatar

Tusen takk

mai 3 2020 - 15:26
Det hjalp veldig å lese på alle deres symptomer når det gjelder angst! Tusen takk!
Jeg har generelt angst for pusten, og tenker på den veldig ofte med mindre jeg blir skikkelig avledet. Når jeg drikker alkohol feks har jeg ingen angst overhode, men dagen etter derimot har jeg den verste angsten.! Da får jeg enda hardere symptomer enn ellers. Mine symptomer er:
- kaldsvetting i hender og ben
- i det jeg skal sovne hopper jeg til for jeg får en følelse av å ikke få puste og får samtidig skikkelig hjertebank
- generelt hjertebank
- vondt/trykk i brystet
- dovner bort i armer, ben og til og med hals
- kokvarm i ansiktet og prikkinger/kløe
- nærmer det seg panikkanfall får jeg ukontrollerte skjelvinger i armer og ben
- føler det bobler eller er maur under huden
- har også hatt angst slik at jeg ikke får svelge maten skikkelig og bruker hundre år på å spise, spesielt om det er med andre

Håper det går bedre med dere som skrev innlegg for endel år siden og alle andre som har denne fæle angsten ❤️
Avatar

Hei!

mai 4 2020 - 16:43
Ser denne posten er gammel, men Guri så mange ulike symptomer det er mulig å få av denne angsten. Kjenner meg igjen i så og si alt

-ør i hodet ( følelse av å leve i en boble)
-tung pust
-hjertebank
-skjelvinger
-følelse av klump i halsen/slimklump
Lurer på om jeg har en eller annen tvangstanke der, må liksom herke hele tiden for å få opp en «slimklump» som sikkert ikke er der
-kvalm
-uvirkelighetsfølelse

Nå i denne perioden, med corona har angsten gått helt over styr. Jeg har null kontroll på alle symptomene som dukker opp og klarer heller ikke stoppe de. Fokuserer på hver eneste symptom som dukker opp, googler for harde livet og er stresset/ livredd for en eller annen sykdom.

Føler meg heller ikke tilstede og vil bare ligge i sengen hele dagen..
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

mai 4 2020 - 19:03
Hei Henriette.

Det er bra du skjønner at alle disse symptomene kommer av angst. Det er kanskje ikke så viktige hva de er, hvis du skjønner at det er angst? Eller er det er dumt spørsmål? Har du sett på hva du kan gjøre i forhold til angsten din, istedenfor å google symptomene dine? Det virker jo som du forstår at det er angsten din som går over styr, så jeg ville kanskje ha fokusert på hva du kan gjøre med den, eller på alle symptomene på den. Det er da ikke rart at du er ekstra stressa og redd i denne perioden. Den kan være stressende for mange av oss, og ekstra stressende for dem som allerede har angst.

Jeg hadde og lyst å legge meg i senga i begynnelsen av alt dette, sove og våkne først opp når alt var over..

Det er da en ny dessverre en ny virkelighet som vi må prøve å forholde oss til.

Hvilke ting gjør deg godt eller glad? Og er det noe som kan få deg til å glemme angsten og alle symptomene for en liten stund?
Avatar

Pinkeltje

mai 4 2020 - 19:57
Hei duu! Innerst inne vet jet at dette er angst, og kan le litt av det når jeg først har det bra. Men da jeg først er i situasjonen med mye mye angst, ser jeg sjeldent noe fornuft i det. Ofte overbevist om at her er det noe som ikke stemmer...

Har gått overraskende greit i forhold til situasjonen, frem til kanskje to uker siden.. aner ikke hva som utløste det, men nå har jeg massevis av angst og deale med.

Vet også at det å fylle dagene med noe, som gjør meg glad er viktig. Men når jeg da starter dagen med angst, vet jeg at mest sannsynlig blir resten av dagen preget av det..Kan nok gjøre mye for å hindre at angsten kommer til, men det å få fjernet den når den først kommer har jeg ikke sjans til.
Avatar

Hmm

mai 5 2020 - 06:27
Det er mange.uvirkelighetsfølelse,fremmedhetsfølelse at det fins ingen meg og splittelse.jeg har prikkinger i huden.pusteproblemer,spenningshodepine,mageproblemer.sug i magen.beina som er tunge når jeg går el at jeg føler jeg detter rett ned på gata.kroppen er fremmed.tanker som får ting til å skje.skikkelser som dukker opp når jeg legger meg.indre uro.følelse av å besvime at jeg er svak i kroppen også.samtidig som den er fremmed.angst har så mange ansikter
Avatar

PTSD

mai 6 2020 - 02:05
Jeg fikk diagnosen min for snart 2 år siden og det har vært både gode og dårlige perioder. Angsten gir meg mange symptomer og nye symptomer som ikke var der i starten. Mine er; - klam/svett inne i håndflatene, under føtter og under armene. - skjelvinger - hjertebank/trykking i brystet - uvirkelighetsfølelse hvor jeg føler at jeg synker gjennom bakken/gulvet - svimmel - gråteanfall - hallusinasjon (syn/lukt) - uro/anspent som fører til smerter i rygg/nakke - prikking i hender/armer - mageproblemer/kvalme - søvnproblemer - humørsvingninger (lei meg/sint) - følelsen av å bli kvalt.
Avatar

Spasmer/kramper

mai 22 2020 - 01:20
For meg har det rareste vært at jeg har fått kramper/spasmer i hender akkurat som trousseaus tegn. Har vært i kontakt med lege og har til og med vært innlagt på sykehus. de finner ingenting galt, men jeg klarer ikke å slå meg til ro med dette, så føler egentlig angsten bare blir være av dette. Har også opplevd prikkinger og lammelse i hele kroppen samtidig. Nå for tiden går jeg med en konstant følelse av en klump i halsen og at det er kjempetrangt/følelse av å skulle bli kvalt når som helst. Kjenner ogås på nummenhet og prikkinger om hverandre. Det er altså et eller annet symptom konstant. Blir grusomt sliten :(
Avatar

Kramper

mai 22 2020 - 04:40
Jeg fikk mye Leamus da jeg bytta medisin til Zoloft -sluttet etter 2-3 uker, men hadde fortsatt bivirkninger en god stund etterpå (starta med magnesium for se om det hjalp også). Så nå 2 måneder etterpå så har jeg det veldig lite og veldig sjeldent.
Avatar

Symptom?

jan 21 2021 - 06:08
Hei. Ser at denne tråden er gammel, men jeg legger inn et svar likevel.
Jeg kjenner meg igjen i alt dere skriver av symptomer. Og når jeg leser det dere skriver tenker jeg ;det er jo så typisk angst. Men likevel er vi så redd for det.

Jeg har vært plagd med helseangst i mange mange år. Siden jeg var liten. Det er derimot kun 2 år siden jeg fikk diagnosen helseangst ( eller hypokondri som det står) og panikklidelse.

Mine rareste symptomer er :
-svette i hender
-prikkinger i ansiktet ( halvsidig)
-øresus
-prikkinger nedover hendene
-følelse av at den ene hånden eller foten er ty gre enn den andre
-urolig mage
-skjelvninger i føtter og armer
-problemer med å svelge ( må ha vann i nærheten alltid, for da går det bedre. Bare å vite at vannet er der)
-knepping i halsen når jeg svelger
-følelse av konstant klump i halsen . harker for å få bort klumpen ( da blir det gjerne verre og klumpen føles større og større )
-stive fingre
-plutselig varm i ansiktet og det ene øret
-tørr på det ene øyet. Kan gi en følelse av at det henger seg opp innimellom at det er vanskelig å bevege det.
-hudkløe
- og det aller aller værste er : følelse av at hjernen "ramler" eller blir dyttet på. Uten at det er i bevegelse. Noen som har kjent lignende? Har jo selvsagt googlet litt om dette også, og har landa litt på at det kan ligne brainzapz. Det er ofte vanlig at man får slikt når man seponerer antidepr. Men jeg har aldri turt å starte på antidep medisin som legen utskrev. Redd for bivirkninger også vet du ???? men har og lest at man kan få lignende av ren angst eller stress. Noen ganger kan det være en bitteliten følelse som jeg bare tenker "oi, der var du ja" når det kommer ( er jo blitt så vant til det), mens andre ganger kan det følels som jeg virkelig beveger meg flere meter bortover. Dette kommer når jeg sitter. Vanskelig å forklare den følelsen, men litt som om du blir skyvd eller faller uten å være obs på det. Jeg blir jo veldig ress når det kommer. Varer ikke mer enn wt par sekunder maks, men enkelte ganger kan jeg bli svimmel i etterkant av dette. Får dette oftest når jeg er stressa, bekymra eller er i en situasjon hvor jeg ikke er tilfreds. Feks sosiale sammenhenger der det forventes at jeg prater. Da blir jeg jo obs på om folk ser rart på meg, om det jeg sier er rart/dumt, osv osv. Og da kommer gjerne dette. Får det så og si aldri når jeg er i en situasjon hvor jeg er trygg eller ubekvem. Foreldremøter på skolen/ møter på.jobb osv er selvskrevne situasjoner hbor dette kommer. Noen som har opplevd dette?

Ble litt langt dette svaret, men noen ganger er det godt å bare få skrive ned alt man tenker på. Hehe.

Nå skal det sies at jeg tildels har klart stoppe googlingen av symptomer so. Kreft osv.. jeg er nå mer redd for selve symptomene på angsten. De hindrer meg veldig i hverdagen. Redd for når de kommer redd for om de kommer når de ikke bør komme osv.
Til forsiden