Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Det å reise seg etter et møte med veggen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Det å reise seg etter et møte med veggen

mars 14 2021 - 00:33
Det siste halve året i mitt liv har vært en berg og dalbane uten like. Jeg har opplevd ting jeg aldri kunne sett for meg og virkelig fått kjenne på hva angst kan gjør med et menneske.

I høst startet jeg i første jobb innen økonomi/finans etter endte studier, med toppkarakterer og høye forventninger. Jeg hadde vært gjennom mye tøft mitt siste år på studiet, men skjønte ikke hvor sliten jeg var. Ting ble ikke som jeg hadde trodd og mine første måneder i ny jobb var preget av et ekstremt arbeidspress, lite støtte og en følelse av å være helt alene. Rollen var helt annerledes enn beskrevet og jeg hadde ikke kompetansen som krevdes. Det ble umulig å slappa av, jeg følte jobben var et fengsel og jeg følte ingen trygghet i form av støtte fra kolleger. Angsten var så sterk at jeg stort sett bare gråt eller var livredd. Jeg prøvde desperat å snu skuta, skaffet psykolog, medisiner og alt man kan tenke seg.

Etter å ha gått utallige netter uten søvn og mistet 12 kilo tvang legen meg mer eller mindre til å ta ut sykemelding. Da kjente jeg for alvor hvor utkjørt jeg var, selv det å ta en dusj var umulig enkelte dager. Jeg har heller aldri kjent på en så sterk skam før.

Etter 5 måneder som sykemeldt sa jeg opp jobben, da jeg skjønte at jeg aldri ville klare å komme tilbake i en slik jobb. Det ble for vondt å holde på en jobb jeg hadde vært i så kort og jeg trengte å legge hele opplevelsen bak meg. (Jeg har en god bufferkonto, og valgte altså helsen foran penger her)

Nå står jeg her på bar bakke og har begynt å søke etter noe nytt. Jeg føler meg egentlig ikke klar, men den følelsen vil jeg nok aldri få. Traumene fra sist opplevelse sitter veldig i kroppen. Jeg ønsker så sårt å få en god jobbopplevelse, men redselen for å mislykkes igjen er så sterk.

Jeg har fått et intervju, men kjenner meg så redd. Redd for å få spørsmål om min forrige jobb, hva jeg skal svare. Tenker egentlig at det er viktig for meg å få fram at jeg hadde en negativ opplevelse, da jeg vet at dette vil trygge meg, men vanskelig å vite hvordan jeg skal gå frem. Denne gangen er det viktig for meg å ha en jobb med lite overtid, mye støtte og oppgaver innenfor min kompetanse.

Mest av alt er jeg redd for å faktisk skulle få jobben og oppleve de samme følelsene igjen. Vil virkelig ikke skuffe noen, spesielt ikke meg selv. I den verste perioden i fjor ville jeg ikke leve mer og jeg er redd for å få slike tanker igjen.

Noen gode råd?

Avatar

pssssst

mars 14 2021 - 01:07
velg deg en jobb du vet 100 %
du vil makte og takle
og ikke sånn bånn gass
men kanskje bare halv stilling
til å begynne med
og så tar du det gradvis derfra
det verste av alt
er å skuffe seg selv
det er ingen god følelse
jeg heier på deg <3
Avatar

Hei

mars 14 2021 - 02:57
Først vil jeg si det er veldig trist det var slik for deg på den forrige jobben.Du fortjener mye mye bedre.Det er vanskelig å komme seg når man har møtt veggen slik du har.Du blir utrygg nå når du skal på intervju og får du jobben at det ikke går bra.Jeg skulle så gjerne ønske jeg kunne fylle deg med masse masse selvtillit og fjerne det du har vært gjennom.Husk en ting ingenting er viktigere enn helsa di.Mister du helsa mister du alt og det at du gikk ned så mye i vekt er jo ikke bra.Jeg syns du kanskje bør prate med legen igjen slik at du har støttesamtaler.Du trenger støtte oppi alt dette.For du kan møte på situasjoner som minner deg om forrige selv om det egentlig ikke er likt i det hele tatt.Jeg vet det er vanskelig å tenke slik da jeg selv ikke alltid er positiv el ofte er jeg negativ men prøver å si.Hva hvis du får jobben og jobben går bra for du trives med kollegaene også for det er større sansynlighet for det men likevel kommer du til å bekymre deg for det motsatte for det har satt spor på deg.Du skrev at du har gått hos psykolog går du nå? Får du noe hjelp ellers for viktig med støtte rundt også.Jeg håper ting ordner seg virkelig for deg og at du har riktig hjelp slik at du kommer gjennom dette og får mer tro på deg selv.Jeg heier på deg.
Avatar

Melding

mars 14 2021 - 14:43
Hei.
Jeg sendte deg en direktemelding. Se om du får den.
Avatar

Tips

mars 14 2021 - 16:24
Angsten01: jeg sender deg en melding, jeg har noen innspill/tips. Unngår åpent (avsporing-)forum.

Delta1975: du må sende venneforespørsel for at meldingen skal gå igjennom.
Avatar

Ja, venneforespørsel ble sendt sammen med meldingen

mars 14 2021 - 17:17
:-)
Til forsiden