Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dere som har opplevd leamus

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dere som har opplevd leamus

mai 27 2021 - 16:20
Har dere hatt det i lengre tid?
Og hvor på kroppen har dere da mest hatt det?
Jeg har det... hatt det lenge og lider av ganske ekstrem als angst og helseangst for det meste av sykdommer.
Går i behandling nå, men ingen bedring ennå.
Avatar

Hei!

mai 27 2021 - 18:38
Takk for svar.
Men hvor lenge har du hatt det? Mnd? År?
Min er sånn overalt på kroppen. Kanskje mest i beina her og der...
det som utløste fæl als angst for to år siden hvor jeg begynte måle alt av kroppsdeler i over et år...

Går på dps og hos en psykolog for kognitiv terapi. Men hjelper ikke og leamus er der
Avatar

Tusen takk

mai 27 2021 - 19:30
Tusen takk for at du tok deg tiden til å svare! Jeg har ikke tatt alt mulig av prøver, men gått til to ulike leger flere ganger.
Og begge er enige om at når det er så langvarig skyldes leamusen min helseangst. Hatt den i mange år. Og mistet en bekjent av ALS. Klart den angsten da fikk rot i meg.... føler jeg har alt av symptomer på den sykdommen. Så sier legen at nei: det har du ikke. Og hos psykologen lærer jeg at jeg skal Stole på legene... hvordan var du under als angsten din? Drev du å målte og fant ujevnheter og trodde du hadde muskelsvinn osv? Du har fortsatt leamus den dag idag altså?
Avatar

Så bra

mai 27 2021 - 21:02
Så bra det må være å være kvitt den verste angsten for als!

Hva skjedde med angsten din HVIS du oppdaget at kroppsdelene dine ikke allrid var like? Eller målte du noen gang en ulikhet? Mennesker er jo ikke symmetriske, men når jeg måler et lite avvik får jeg panikk
Avatar

Samme her

juni 12 2021 - 00:32
Leamus overalt :-o
Eskalerer jo mer jeg tenker på det, skal prøve å flytte fokus! Vil ikke kaste bort livet mitt på dette!! (Lettere sagt enn gjort) men tenk å sitte der 90 år gammel å angre på alt man bekymret seg for...
jeg var til Nevrolog, han fant ingenting, annet enn oversensitive reflekser i beina, det kan man også få ved ALS, tror dere jeg ble livredd? Selv om han i neste setning sa at jeg ikke hadde sykdommen. Min anspenthet er med å trigge refleksene... kroppen er i helspenn hele tiden:-O alt dette vet jeg, men når angsten kommer, så blir jeg så lite fornuftig.... (og det å dra til nevrologen var så skremmende at det hjalp ikke i det hele tatt... gjorde alt verre egentlig...)

Skal på biblioteket å låne boka til Wilhelmsen i morgen!! Mange anbefaler den...

Lykke til:) vi kommer oss gjennom dette!!
Avatar

Ja

des 20 2021 - 20:52
Jeg hadde leamus under det ene øyet i ca to år. Aldri har jeg bekymret meg for ALS. Det kommer fremdeles hvis jeg dikker litt alkohol.
Avatar

Leanus

des 28 2021 - 06:03
Vet alt om helseangst .leamus her og det .ene gangen gikk jeg leamus i rompa .fikk panikk angst og sikker på at dette var noe livsfarlig.
For min del så handler det om å miste kontroll på kroppen.ikke kunne styre den .som i disse dager .bihulebetennelse og dobbeltsidig ørebetennelse .og det gir jaggu høy puls.for ørebetennelse gir svimmelhet pga krystallene i ørene blir påvirket .men i mitt hodet er det jo noe helt annet når jeg blir svimmel.på en dårlig angstdag er leamus farlig på en god dag venter jeg til det går over ????
Avatar

Leamus her også

jan 3 2022 - 21:02
Heisann.

Jeg har hatt en del leamus siste 4 årene ja, etter at jeg fikk helseangst.
I begynnelsen var det mest i leggene. Dette merket jeg spesielt godt når jeg skulle sove.
Jeg kunne merke at det rykket til på bakside av legg på en side, før det hoppet over på høyre side. Etterhvert spredde det seg utover hele kroppen. Har hatt leamus på over og underarm, for og bakside lår, ryggen, skuldre og rumpa.

Har ikke være plaget av leamus på øyelokket, eller i ansiktet, selv om man kan få inntrykk av at det er her folk har det mest.

Som regel har rykningene vært av en slik karakter at de hopper litt rundt. Det er ett rykk her før det begynner ett annet sted.
Jeg merker ikke disse rykningene hele tiden, store deler av dagen og i perioder av året, merker jeg mindre til dette, men det har aldri blitt helt borte.

Jeg synes det er mye verre når leamus henger seg opp i en bestemt muskel, i ett bestemt område, der det har tatt dager før denne har fosvunnet. Da kommer som regel katastrofetankene også.

Når jeg ser over forumet, så er det ganske mange tråder om dette, og det tenker jeg jo viser at det er mange flere som sliter med leamus, enn man kan få inntrykk av. Vil gjerne høre andre sine erfaringer.
Til forsiden