Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dere som har opplevd leamus

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dere som har opplevd leamus

mai 27 2021 - 16:20
Har dere hatt det i lengre tid?
Og hvor på kroppen har dere da mest hatt det?
Jeg har det... hatt det lenge og lider av ganske ekstrem als angst og helseangst for det meste av sykdommer.
Går i behandling nå, men ingen bedring ennå.
Avatar

Leamus

mai 27 2021 - 17:35
Jeg har hatt det overalt på kroppen.

Hva slags behandling får du?

Ingenting av behandling eller kosttilskudd hjelper meg. Eneste som hjelper er å akseptere det. Deretter ignorere det. Lettere sagt enn gjort, men det funka.

Hilsen en som har hatt ekstrem helseangst
Avatar

Hei!

mai 27 2021 - 18:38
Takk for svar.
Men hvor lenge har du hatt det? Mnd? År?
Min er sånn overalt på kroppen. Kanskje mest i beina her og der...
det som utløste fæl als angst for to år siden hvor jeg begynte måle alt av kroppsdeler i over et år...

Går på dps og hos en psykolog for kognitiv terapi. Men hjelper ikke og leamus er der
Avatar

Leamus

mai 27 2021 - 19:07
Jeg hadde det mest i legger, litt i lår og ellers på kroppen. Men jeg var veldig på utkikk etter leamus. Jeg monitorerte kroppen konstant.

Jeg hadde det i flere år. Uansett om jeg trente mye eller lite. Prøvde magnesium og alt av tips i forhold til mat og kosthold.

Har du lest bøkene til Ingvar Wilhelmsen? De kan hjelpe. Du må uansett akseptere at du er dødelig. Og du må slutte å kjenne etter. Du blir ikke kvitt leamus, men du kan bli kvitt tankene dine om leamus. Når du leser bøkene hans vil du skjønne hva jeg mente med det.

For all del, en terapeut kan nok hjelpe deg å se dette selv. Jeg har vært hos leger og eksperter og det som er... men det er til syvende å sist opp til meg selv. Spør mer hvis du lurer på noe. Hadde selv als angst i lang til, og tok alt av prøver for å utelukke dette. Har vært «fri» fra helse angst i et par år nå. Er heller andre ting som plager meg :)
Avatar

Tusen takk

mai 27 2021 - 19:30
Tusen takk for at du tok deg tiden til å svare! Jeg har ikke tatt alt mulig av prøver, men gått til to ulike leger flere ganger.
Og begge er enige om at når det er så langvarig skyldes leamusen min helseangst. Hatt den i mange år. Og mistet en bekjent av ALS. Klart den angsten da fikk rot i meg.... føler jeg har alt av symptomer på den sykdommen. Så sier legen at nei: det har du ikke. Og hos psykologen lærer jeg at jeg skal Stole på legene... hvordan var du under als angsten din? Drev du å målte og fant ujevnheter og trodde du hadde muskelsvinn osv? Du har fortsatt leamus den dag idag altså?
Avatar

Leamus

mai 27 2021 - 19:56
Ja jeg drev å målte alt mulig, styrke i ben, armer osv.

Tok tester på Ullevål og var hos flere nevrologer, både privat og offentlig.

Mulig jeg har masse leamus nå :). Jeg bryr meg ikke. Kroppen virker, jeg trener og fungerer utmerket . Betyr ikke noe om jeg har leamus. Mulig det dirrer et sted men jeg har lært å leve med det og ikke bry meg.

Ja du må stole på leger, men lær deg å stole på deg selv og kroppen din og.

Avatar

Så bra

mai 27 2021 - 21:02
Så bra det må være å være kvitt den verste angsten for als!

Hva skjedde med angsten din HVIS du oppdaget at kroppsdelene dine ikke allrid var like? Eller målte du noen gang en ulikhet? Mennesker er jo ikke symmetriske, men når jeg måler et lite avvik får jeg panikk
Avatar

Leamus

mai 27 2021 - 22:13
Slutt å måle. Du har ulikheter uansett om du trener eller lar kroppen være.

Als er en sykdom som eskaler ganske raskt og du merker det tidsnok.

Du er akuratt som meg :). Du må rett å slett akseptere at du er dødelig. At du kan, KAN, få alle verdens sykdommer. Du kan også leve til du er 120 år. Hvis du spiser ok og trimmer litt så har du gjort det du kan. Jo fortere du aksepterer det, jo raskere blir du kvitt symptomer. Slutt å Google. Slutt å måle, føle, kjenne etter. Det gjør det bare være. Kroppen sier fra når den trenger lege besøk. Hilsen en som var hos legen flere ganger i måneden. Spesialister flere ganger i året.
Avatar

Samme her

juni 12 2021 - 00:32
Leamus overalt :-o
Eskalerer jo mer jeg tenker på det, skal prøve å flytte fokus! Vil ikke kaste bort livet mitt på dette!! (Lettere sagt enn gjort) men tenk å sitte der 90 år gammel å angre på alt man bekymret seg for...
jeg var til Nevrolog, han fant ingenting, annet enn oversensitive reflekser i beina, det kan man også få ved ALS, tror dere jeg ble livredd? Selv om han i neste setning sa at jeg ikke hadde sykdommen. Min anspenthet er med å trigge refleksene... kroppen er i helspenn hele tiden:-O alt dette vet jeg, men når angsten kommer, så blir jeg så lite fornuftig.... (og det å dra til nevrologen var så skremmende at det hjalp ikke i det hele tatt... gjorde alt verre egentlig...)

Skal på biblioteket å låne boka til Wilhelmsen i morgen!! Mange anbefaler den...

Lykke til:) vi kommer oss gjennom dette!!
Til forsiden