Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dere som har opplevd leamus

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dere som har opplevd leamus

nov 21 2020 - 19:45
Leamus i forbindelse med angst...
jeg har nå en lang historikk med helseangst, som har vært ganske ekstrem i 2019 og 2020. Siden Juli 2019 har jeg hatt leamus over hele kroppen egentlig. Vært hos 2-3 leger, sjekket musklene mine og reflekser osv uten å finne avvik. Har innbilt meg muskelsvinn osv om dere vil lese innlegget mitt lenger ned her. Fordi ene beinet er litt tynnere enn andre, men vært sånn i mange men da. 0,5 cm forskjell ca. Legen sier det ikke er tegn på noe sykdom hos meg...

Spørsmålene mine er:
Dere som har opplevd leamus i forbindelse med angst; har dere da hatt leamus mange ulike steder? Jeg har ikke flere steder samtidig, men det flytter seg rundt. Tror jeg har hatt det overalt.
Har dere hatt det i mange år og/eller mnd-er? Klarte dere tro på at angsten kan gi leamus. Jeg har jo lest i en liste her inne st mange opplever leamus som symptom på angsten sin. Kunne dere ha leamus flere dager på samme sted? Altså ikke konstant hele dagen, men at den kan komme og gå samme sted over flere dager? Før den flytter seg rundt igjen?
Avatar

Leamus

nov 21 2020 - 20:22
Ja,ja,ja og ja.

Ikke farlig med leamus.

Jeg har det ikke lenger, etter å ha hatt det, og andre ting i flere år. Det var angst. Helse angst. Als angst.

Du er frisk. Men du kan bli syk, det kan alle. Det er der jobben din må ligge, akseptere at livet er usikkert, stole på kroppen og slutte å kjenne etter og gi leamus og kramper oppmerksomhet.

Jeg klarte det. Sliter riktignok med andre ting, men helse angsten har jeg pr nå under kontroll.
Avatar

Libra:

nov 21 2020 - 20:25
Takk for svar igjen.
Det er godt å høre du opplevde det samme og ikke hadde als!!

Hvor lenge led du av den angsten?
Og dermed hvor lenge slet du med leamus?
Avatar

Sine1888

nov 21 2020 - 20:53
Helseangst varte nok i 5 år eller mer. Når angst og bekymring gikk over i helseangst er jeg usikker på. Når jeg var rundt 20-25 var det mer bekymring og katastrofe tenkning uten at jeg var klar over det.

Var sikker på jeg hadde HIV en gang jeg hadde klina med en dame jeg møtte. Sånne ting, alltid værste tenkelige scenario jeg så for meg.

Har litt utfordringer enda som du kan se, hvis du leser rundt her på forumet.
Avatar

Libra:

nov 21 2020 - 21:19
Huff så lenge ja. Hatt det siden 2015 selv..
men blitt verre og verre.

Men hadde du leamus i mange mnd-er/år også?

Er så slitsomt. Den er der når jeg skal slappe av hele tiden....
Avatar

Sine88

nov 21 2020 - 21:23
Jada hadde det. Best å prøve å ignorere, led oppmerksomheten bort fra leamus. Ikke farlig. Ignorer så blir det mindre og mindre av det
Avatar

Leamus i nakke/skuldre

nov 21 2020 - 21:32
Jeg hadde leamus i noe muskulatur i en periode på en mnd, sammen med angst. Jeg ble etterhvert litt vant med det, og forventet leamus - da gikk det gradvis over. Jeg brydde meg altså mindre og mindre om det (litt vanskelig i starten) - og da avtok det.

Leamus i øyne hadde jeg også en stund, men ikke uvanlig ved stress (og trolig noe høyt blodtrykk til meg)
Avatar

Re: Dere som har opplevd leamus

nov 21 2020 - 21:49
Ja er det legen også sier... at jeg må flytte fokuset vekk. For fokuserer jeg på den, så vedvarer angsten. Men det blir liksom en ond sirkel da....kommer meg helt klart ikke ut av den sirkelen. Nå er jeg helt ødelagt...kjenner på det hele tida...
Avatar

Re: Dere som har opplevd leamus

nov 21 2020 - 21:57
Innlegget er ulest.
En fordel tror jeg om du ikke tenker frykt når det kommer, men aksepterer at det er litt sånn nå. Altså «nesten» ønsker det velkommen, da får man et mere normalisert forhold til det. Og da burde det bli litt mindre over tid. Det er forståelig at en med helseangst kan se utfordringer i å ønske noe slikt «velkommen», men lettere å akseptere ved en slik eksponering.

Gi litt blaffen ved å ikke frykte at leamus kommer.

En setning jeg liker:
Utsett grublingen over leamus (og annet) til kl 18.00-18.15.

(Si setningen til deg selv når du får angst/frykt....gjerne mange ganger).

PS! Du kommer ikke til å tenke på noe av dette kl 18.00-18.15. Men øvelsen er god. Metakognitiv teknikk. Men en god setning som er fin og enkel å repetere for seg selv når det stormer som værst.
Avatar

Takk

nov 22 2020 - 00:31
Tusen takk. Tar til meg alle tips og råd!
Syns det er godt å høre fra noen som har opplevd dette... man får liksom aldri slappet av fra angsten og det tærer på. Ennå ikke forstått åssen angst kan gi leamus....
Avatar

Re: Dere som har opplevd leamus

nov 22 2020 - 00:40
Du kan jo evt forsøke meg magnesiumtilskudd, det kan gjøre at muskler/nerver slapper mer av. Søvnmagnel og stress er vel også utløsende for leamus.

Jeg vil anta at ved angst så er kroppen i «fryktmodus», og da er man anspent. Da er det ikke så rart at det blir noen nervetråder (som altså styrer musklenes aktivering) blir oversensitive og rykker lettere til.
Avatar

Ja

nov 22 2020 - 00:57
Jeg sover lite, stresser mye og har sterk helseangst. Tydeligvis alle dårlige tingene for å kanskje få
Leamus da?
Avatar

Re: Dere som har opplevd leamus

nov 22 2020 - 01:09
Ja, det var litt av det meste det ja. Ikke så rart at kropp/muskler overreagerer hvis du har på «on-knappen» for «på vakt» med slike faktorer.

Ei heller uvanlig til ganske mange å ha leamus/muskelspenninger.
Avatar

Huff

nov 23 2020 - 11:31
Huff... forferdelig slitsomt. Hver eneste dag.
Avatar

Re: Dere som har opplevd leamus

nov 23 2020 - 12:06
Skaff litt ekstra magnesium og kalsium, det burde bidra i riktig retning.
Avatar

Takk

nov 23 2020 - 13:50
Har kjøpt meg det idag :)
Avatar

Re: Dere som har opplevd leamus

nov 23 2020 - 15:00
Det står iallfall mye om slikt på nett, og jeg kjenner andre som også trolig har bedret leamus med magnesium (supermagnesium er enda mere konsentrert) og kalsium. Dog mest magnesium. Det tar litt tid, men du burde merke endring etter 2-3 dager. Noen merker endring etter et par timer (spesielt ved øyeleamus har jeg hørt). Jeg spiste i en periode (uvitende) lite mat/annet med mye magnesium - så da var det mye leamus i en litt aktiv/hard treningsperiode.

Psykisk så er det å vende bort fokuset sentralt, men jeg tenker at hvis du med tilskudd kan redusere fysiske årsaker til leamus, så hjelper det på. Evt eliminerer at fysisk er årsaken. Stress, lite søvn, mye kaffe og muskeloverbelastninger er også mulige kilder til leamus. Google på lommelegen f.eks, eller nhi-sidene, de burde være sikre kilder.
Avatar

Leamus

nov 23 2020 - 15:36
Magnesium syntes jeg ikke hjelper noe særlig.

Det er det mentale du må jobbe med, og en start er å ikke lese så mye om kramper og leamus. Deretter prøve å gi det så lite oppmerksomhet som mulig. Og så skal du si til deg selv hver gang det vibrerer at «dette er ufarlig». Si det høyt, eller inni deg hvis du er ute blant folk.

Men for all del, magnesium er sunt og jeg tar det selv i perioder.
Avatar

Tusen takk

nov 23 2020 - 20:21
Tusen takk for at dere faktisk gidder svare meg. Og ikke bare: «skjerp deg»... jeg prøver skjerpe meg men.... så kommer det en leamus, og en her... og tankespinneriet er igang
Avatar

Hei!

nov 23 2020 - 22:52
Jeg har helseangst også, men merkelig nok ikke for sykdommer som ALS/hjerteinfarkt og lignende. Det eneste jeg konstant går rundt og frykter er hjernesvulst, men uansett. Litt morsomt at du skulle nevne dette med Leamus i dag, for i dag er første gangen jeg har hatt det. Begynte når jeg våknet og har hatt det i samme muskel helt til nå kl 23.00. Er ikke bekymret, og kommer heller ikke til å sjekke det opp. Forstår godt at det er fryktelig ubehagelig og kjenne på frykten for at dette kan være et symptom på en sykdom du frykter, men tross alt har du vært hos to leger som begge sier det er ufarlig. Dette er fagpersoner som har studert denne sykdommen nøye! Hadde det vært noe å i det hele tatt være litt småbekymret for, hadde se hvertfall sendt deg til videre utredning, og når du ikke ble sendt til det engang tror jeg du kan legge frykten for denne sykdommen helt bak deg :)
Til forsiden